Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (176)

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztracení ve vesmíru určitě není seriál k zahození, ale taky nepatří k těm nejlepším, které nám může dnešní svět nabídnout. První série je nejslabší, některé díly v ní jsou opravdu odpad, rozjezd mohl být zpracován lépe. Druhá řada už je lepší a asi i nejlepší, má dobrý příběh, je i trochu napínavá, připomíná Trosečníka, nebo Marťana. Třetí řada je něco mezi první a druhou řadou kdy hlavně poslední dva díly byly nic moc, ale úplné zakončení seriálu (asi posledních 5 minut) bylo dobré. Celkově je seriál mířený hlavně na starší děti a teenagery. Jde spíše o rodinné sci-fi, takže žádné hvězdné války nečekejte. Je to v podstatě taková pohádka, která ale neurazí ani dospělé publikum. Co mi celkem vadilo, byla zápletka asi třetiny dílů, kdy se něco pokazilo, respektive nešlo podle plánu, nebo prostě selhaly motory, atd. Příběh je na takovýchto nehodách/náhodách vystavěn a občas to bylo až do očí bijící, jak je to neoriginální. V každém seriálu jsou nějaké náhody, které pomáhají vystavět příběh, ale tento seriál je na nich postavený kompletně. Efekty byly skvostné, měl jsem pocit, jako bych na různých planetách, nebo ve vesmíru opravdu byl, takže za tohle obrovský palec nahoru. Herci byly sympatičtí, některé jsem znal i z jiných projektů a jejich postavy byly dobře napsány. Doporučil bych tento počin? Ano, ale nesmíte od toho nic čekat, jinak budete zklamáni. 7/10 ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Desetihodinový, únavný prolog, prokládaný nesmyslnými zvraty, absencí logiky, genericky nudným (nutno dodat špatně zahraným) záporákem, který v funguje až samotném závěru, kde konečně nabízí to, co od začátku sliboval. Lost in Space je přesně takové, jako jeho kultovní předchůdce z 60. let. S tím rozdílem, že divácká percepce se posunula sloním krokem dopředu, zatímco LIS zůstalo obsahově stále kdesi v 60s. Nebýt parádního vizuálu a ještě lepší hudby případnou druhou sérii bych asi nezvažoval. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základ je pristúpiť nato, že sledujete rodinný seriál, kde najdôležitejší je pátos a rodinné hodnoty. SPOILERy! A jediná vec, ktorú máte vo svete Stratených vo vesmíre istú, že nikto z nich nikdy neumrie. Aj keď to každú časť vyzerá, že zomrú aspoň traja (prípadne všetci), alebo keď dokonca naozaj zomrú, vždy sa to nejak nakoniec spraví a prežije aj ten robot.  A tolerujete to, pretože ste si Robinsonovcov obľúbili, všetci sú charakterovo rozdielni, nepríliš iritujúci, a všetci rovnako odhodlaní. Je to taký príjemný chlapecký seriál na nedeľu ráno. Užil som si ho (aj napriek/vďaka  dvojročnému čakaniu, ktoré nám corona pripravila, po jednom z najdrsnejších cliffhangerov, čo televízia zažila). Obľúbené postavy: Judy, dr. Smith. Obľúbená epizóda: S02 E10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príjemné rodinné sci-fi, pri ktorom sa rozhodne nemôžete sťažovať, že sa nudíte, pretože tu sa takmer neustále niečo deje. Občas je toho až moc. Sympatická rodinka, ktorá sa stratila na ceste na vysnívanú planétu rieši jeden problém za druhým, niekedy aj 2-3 prúsery súčasne. OK, no po chvíli je jasné, že si dokážu poradiť úplne so všetkým a to je najväčší problém tohto seriálu. Je určený aj mladším divákom a keď mi niečo chýba tak temnejší tón, nečakané zvraty a nečakaná smrť, ktorá by vo vesmíre mala byť všadeprítomná. Inak nemám veľmi čo vytknúť, technicky na veľmi dobrej úrovni, fajn triky, dobré postavy, hudba...a zvlášť musím pochváliť mimozemšťanov, ktorí sa vydarili. S temnejším tónom by to bola radosť. Všetky 3 série kvalitatívne veľmi vyrovnané a na konci 3. série sme dorazili do cieľa, takže je otázne či 4. séria vznikne. Myslím, že skôr nie. Nenaťahoval by som to.  70%. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Na seriál tohto typu som čakal veľmi dlho. V ničom netlačí na pílu, postáv je tak akurát a spoznávame ich takým akurátnym tempom, aby v tom nebol chaos. Vyzdvihujem najmä dizajn a to po všetkých stránkach, či už ide o správne ladenie farieb, dobre navrhnuté kostýmy, vesmírne lode a vozidlá, ako aj prírodu a fyzikálne javy v novom svete. Ako dávny fanúšik Battlestar Galactica si to užívam. Je tu síce menej vesmírnej akcie, ale zasa viac výpravy a otvoreného prostredia, počasia. Psychológia funguje podobne, postavy sú sympatické a dialógy majú správnu dĺžku a pointu. Som prekvapený. ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • Alfa Centauri je trojhvězda a svou vzdáleností 4,37 světelného roku také nejbližší hvězdný systém od sluneční soustavy. Na obydlené planetě ze třetí série si můžeme všimnout domů z části postavených 3D tiskárnou. (DJMaroko)

Reklama

Reklama