Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (12)

Dopad (2018) (S01E01) 

Oproti originálu je to překvapivě nepitomé. Postavy nejsou skautíci, kteří si mají okamžitě získat přízeň diváka. Tito Robinsonovi jsou představitelé uvěřitelné rodiny, ve které vztahy fungují/nefungují podle známých principů. Přechytrale působí jen matka a synek, ale to se v rodinách vědců stává :o) Taky potěší vůbec ne laciná výprava. Triky jsou na skvělé úrovni, ale hlavně jsou použity s rozumem. Uvidíme, jak se vše bude vyvíjet dál. Dokud se Robíci dostávali do velmi ošemetných situací a museli bojovat o život, působilo to svěže. Jakmile přišlo na řešení potíží a la deux machina v podobě "nečekaného" kámoše, jedna hvězda z hodnocení začala poblikávat. A protože se rýsuje nedůvěryhodně působící linka s Dr. Smith, bylo by nadšení unáhlené. Navíc flashbackování, které dává do kontextu probíhající děj...může při neopatrném užívání, leckterého diváka otrávit. Nicméně nemalujme šedé alieny na zeď. K prvnímu dílu mám jen výtku ohledně stopáže, ale i tak se mi to líbilo a určitě se podívám na další díly. Netflix mi dělá radost...můj milovaný žánr se konečně zvědá z kvalitativního dna. ()

Diamanty na obloze (2018) (S01E02) 

Tak nakonec to asi bude spíš blbina. Ale moc dobře udělaná. Cool alienrob, vcelku vtipné momenty, pěkná výprava...rozhodně se nešetřilo. Uvidíme. ()

Zamoření (2018) (S01E03) 

Po prvním díle jsem napsal, že je to překvapivě nehloupé. No, beru zpět. V dnešní epizodě je vcelku dost nepřekvapivě hloupých momentů. Ale je to nelogické takovým tím způsobem, který mě neirituje. Prostě je to dobrodružné sci-fi, pro děcka a jejich babičky. PS: i dveře šalin u nás v Brně, mají lepší zabezpečení, než přechodová komora na intergalaktické lodi, kterou Robíci cestovali :o) ()

Byli tady Robinsonovi (2018) (S01E04) 

Vizuálně působivý díl dává trošku zapomenout, že se i v něm sem tam, objeví nějaká blbost. Ale pořád převládá to dobré, takže jsem v hodnocení smířlivější. Kdo očekával nějakou hustou survive robinzonádu, tak má smolíka, protože v této epizodě se to hemží dalšími přeživšími a spíš než boj s cizím prostředím, řeší malí Robíci robota. ()

Vysílání (2018) (S01E05) 

Po této epizodě se to ve mě pere. Výborný triky, několik skvělých momentů, žádný vyloženě debilní, ale občas se objeví něco, co je už moc rodinné dobrodrůžo. A to tvoří s těmi dobrými sci-fi prvky mix, který mi není úplně blízký. Intrikaření dr. Smith a vše kolem ní je tak nedůvěryhodné, že jí museli scénáristi vymyslet lži, díky kterým by ji někdo hned neprokoukl. A moc dobré ty lži nejsou. Zvlášť, když by měli být přeživší elita vyslaná na Nový svět. Ale nevadí...na ukrácení času dobrý. ()

Chvála (2018) (S01E06) 

Z průměru vytáhla tuto epizodu především závěrečná scéna a pár dobrých momentů. Jinak je to pořád mix všeho možného, který má díky některým nesympatickým postavám a občasným logickým zkratům, poněkud natrpklou příchuť. ()

Pod tlakem (2018) (S01E07) 

Scénáristi se s Robinsonovými moc nemažou a sesílají na jejich hlavy jednu pohromu za druhou. Jenže LiS je seriál, takže musí také vymyslet, jak je z těch s....k dostat. A tady se to začíná zvrhávat ve space-scaut survival. Postavy, které mají znalosti ze všech vědeckých oborů na takové úrovni, že s trochou odvahy přežijí téměř cokoliv, mě nikdy moc nebavily. Takže mi připadá zajímavější vývoj postav, vztahů a snad taky motivy dr. Smith. Což je společně s robotem a pořád kvalitní výpravou, dost na udržení mého zájmu. Lehký nadprůměr ()

Trajektorie (2018) (S01E08) 

Povedená epizoda ve všech ohledech. Napětí i dramatické finále...otázkou je, jestli pro nás scénáristi nepřipravili nějaký hloupý dějový kotrmelec, který oněch posledních pět minut, nevrátí o deset kroků zpět. Dr. Smith se nám taky rozehřívá a začíná být padouchodní, takže snad měli scénáristi koule a nepříjdou z nějakým nesmyslem. ()

Vzkříšení (2018) (S01E09) 

Netflix na penězích nešetřil, triky jsou opět na vysoké úrovni. Příšery velmi dobré, na scéně opět robot.... . Dva nabušené celovečeráky v temnějším provedení, by mi udělali větší radost, ale i tak...pohodový seriál. ()

Pozor, Wille Robinsone! (2018) (S01E10) 

Tak první řada je za námi. Událost roku to jistě nebyla, spousta věcí nedávala smysl, ale Robinsonovi jsou sympoši, nenudí a look je opravdu výborný. Celá první řada by se dala brát jen jako jakási předehra, protože až teď jsou Robíci opravdu sami a ztracení. Tzn. začíná se to podobat tomu, co známe z filmu. Na druhou řadu sice nebudu čekat netrpělivě, ale mrknu se, až bude k mání. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Už první řada měla pěkný vizuál a dějově to nebylo úplně hrozné. Tentokrát byl vizuál ještě propracovanější a protože scénář postavám nevkládal do úst žádné nesmysly, klidně mohu konstatovat, že došlo ke kvalitativnímu posunu směrem vzhůru. Co by člověk vytknout mohl, je snad jen ten těžko uvěřitelný proud různých katastrof, které se na Robinsonovi hrnul, resp. ta porce odvahy, kreativity a vědomostí, kterou museli vynaložit, aby je odvraceli...byla místy neuvěřitelná. Klidně se to mohlo jmenovat Vesmírný McGyver. Přesto jsem spokojený...velmi rychle to odsýpalo; je to takové lehoučké rodinné sci-fíčko pro nenáročné, které hudbou i dobrodružným pojetím, evokovalo příběhy a la Jurský park. ()

Série 3 (2021) (S03) 

Od druhé řady už nějaký ten pátek uplynul, takže asi epizodu trvalo než jsem si připoměl, že Ztraceni ve vesmíru jsou i přes výborné triky a výpravu stále "jen" rodinné sci-fi. Nebo abych nekřivdil..spíš pro 10-15 děti. Odvaha, vynalézavost a odhodlání vs hodní roboti, zlí roboti, nepřátelské prostředí a hlavně...hromada problémů, které se na Robinsonovi valí celou řadu. Prostě dobrodružství se vším všudy. Nebýt to Netflix, napíšu klasický Disney jako vyšitý...ale míněno spíš v dobrém. Ono je potřeba ukázat dětem, že bez znalostí, práce a píle se člověk daleko nedostane. A samozřejmě také bez rodiny a přátel. Jakkoliv to zní mravokárně, tvůrcům se to podařilo skrýt za spoustou atraktivní akce.  A vlastně ani ten příběh nebyl vůbec špatný (byť samozřejmě předvídatelný). Takže za mě, je to teenagerům doporučeníhodné a dokonce si myslím, že je to vcelku neškodné i pro dospělé. ()

Reklama

Reklama