Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer 4
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2025), 37 h 29 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(65)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (219)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jsem v trochu nevýhodné situaci - jsem moc starý, abych se ztotožnil s linkou žáků, a moc mladý, abych se ztotožnil s generací učitelů (generací původního Karate Kida - nutno ale dodat, že krom monstrézně nudného a zbytečného výletu do Japonska mi to tlačení nostalgie nevadilo) - přesto to obstojně funguje a kdybych k jedné z těch generací patřil, asi bych si ten seriál mohl zamilovat. Takhle si to "jenom" trochu provinile užívám. Na každý pád musím závidět dnešní generaci teenagerů, které je dnes katerováno na takhle vysoké úrovni. Ne že bych dal na Xenu dopustit, ale za nás to nebylo. Má to v sobě relativní komplexnost, ambivalenci, a přitom to je pořád nepochybně seriál pro děti a děti ho budou schopné aspoň z většiny vstřebat díky těm okázale načrtnutým konfliktům a střetům, kdy se všichni se všemi přátelí a nepřátelí tak, aby to v důsledku rodinných vztahů a křivd minulosti dělalo největší problémy... Největší výtka za mě asi je, že linka na střední je zaplněná klišé a karikaturami možná zbytečně moc, někdy je seriál dalece za hranou směšnosti (v důsledku volnočasových aktivit studentů se život na škole a vlastně v celém městě stal hypernásilným místem, kde vás kdykoliv může zkopat banda teen karatistů), ale zatím v míře, kterou žánr snese. Chtělo by to ale ukončit - v třetí sérii tomu VÝRAZNĚ dochází dech. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepší a najzábavnejší tínedžerský seriál široko-ďaleko. Celé to je optimisticky ladené a všetko naokolo proste funguje, či už toľko omieľaná nostalgia, postavy, alebo dej. Ešte aj karate scény sú 80-tkovo predpotopné presne tak, ako vo filme. A je zaujímavé sa na to pozrieť Johnnyho očami, ako sa vraví, každá minca má dve strany a tu to platí dvojnásobne. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

1. série je prostě úžasná. Skvěle oprášená stará kultovní záležitost. Ne, že já bych byl nějaký extra fanda, ale scénáristicky se Cobra Kai parádně povedla. Vztahy mezi někdejšími rivaly, otci a dětmi a celkem i ty školní vztahy jsem dokázal zkousnout. Moc se také povedlo vykreslení obyčejných lidí a toho, jak vnímání nějaké situace ovlivní naše rozhodování, i když se může navenek zdát nesmyslné. Dalším řadám tolik nedůvěřuji, ale rozhodně je rád zkusím. 2. série má jeden hodně nepříjemný nešvar. Sice tu máme X relativně fajnových a hodných postav, ale za každou cenu se musí každá z nich minimálně jednou zachovat jak totální dement. Někde se to dá při hlubším uvážení obhájit, ale někde prostě ne. Navíc jsou díly, kdy je toho vztahování na střední na mě už moc. Potom ale přijde díl s písní Show must go on a úplný závěr a já se těším na další řadu. V posledním díle dlouhá bojová scéna? Úžasná. Sice choreografie a výkony mladých herců občas trochu pokulhávají, ale na seriálovou úroveň je to špica. Když se na scéně objeví navíc oba hlavní představitelé z původního filmu, jsou ty vztahy také parádně vytěžené. I když zase. Často by stačilo velmi málo a situace by se vyřešila snadno. Ále holt, když se musí jít dramatickým situacím naproti, začnou se postavy chovat, jak ty kokoti. 3. řada se zbavila nešvaru předchozích řad, ale bohužel tím, že nasadila prostě strašně kreténský postavy a dala jim hodně prostoru. A jimi jsou dsná slečna Tory a v osmdesátkách zastydlý Kreese. Nebýt příjemného dílu s Dee Sniderem a závěrečného boje, do kterého vstoupil Daniel, neměla by třetí řada žádný lepší moment. A závěrečná bitka u LaRusových byla teda už hodně debilně nereálná (oproti školní, která aspoň začala tak nějak spontánně a dalo se jí při troše snahy uvěřit. 4. řada má Silvera a to je parádní postava. Hodně nečitelná, s temnou divokou minulostí, ale současně i ukazující dost rozumu. Nebýt ale posledního dílu, moc spokojený bych celkově s řadou nebyl. Takovým příkladem za všechny budiž změna v hudebních doprovodech, kde se místo rockových kapel objevila nějaká popová zpěvačka během finálního turnaje. No ale závěr hodně dobře připravil půdu pro další řadu, na kterou se poprvé od druhé řady zase dost těším. U 5. řady jsem si říkal, že snad došlo k přeobsazení scénáristů. Sice tomu tak není, ale tato řada je o dost jiná, než předchozí. Nehledě na temnější závěr se v několika prvních dílech objevuje spousta opravdu strašně pitomoučkých scén. Jenže kdykoliv jsme si říkal "to snad ne, pro jaký děti tohle píšou?", tak přišel závěr scény a nějaký fórek a já vzal scénu na milost. Devizou páté řady je záporák Terry Silver. Vůbec by se za něj nemusela stydět nějaká bondovka. Nakonec mě ještě mrzí, že touto řadou seriál nekončí. Sice máme plány do budoucna, ale z pohledu všech zúčastněných došlo k vyrovnání a do další řady se nenabízí konflikty tak, jako když končila čtvrtá řada. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na filmy jsem koukal jako malej, takže se řadím do kategorie nostalgiků, tehdy jsem to fakt žral a před seriálem jsem si chtěl obnovit vzpomínky, což jsem teda nakonec neudělal, ale ono to není ani nutný, povedený flashbacky skrz serii řeknou všechno podstatný a byla docela prdel si uvědomit, že to co jsem tehdy považoval za supr karate náklad je dneska vyloženě směšně pomalý a neohrabaný. Ostatně i tady to není žádnej karate masakr a Daniel je vyloženě chcíplej a zprvu jsem na to koukal hlavně z nostalgie, jelikož rozjezd je pomalejší, ale v momentě jak se rozjede Cobra kai a sensei začne nakládat šprtům a lůzrům, tak jsem zbytek první série vdechnul na jeden zátah. Drůhá série je pak totální ultra karate náklad. Strike first, strike hard, no mercy ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud si zadáte na wikipedii slovo překvapení, mělo by vám jako Synonymum vyskočit Cobra Kai. Kdesi na internetu jsem se setkal s trailerem na tuhle sérii od youtube a vypadalo to hodně divně a maximálně zbytečně. Jaké překvapení bylo když jsem se podíval na zdejší hodnocení. A to ještě nebylo nic v porovnaní s tím jaký šok předložil seriál jako takový. Začnu tím, že první díl z původní trilogie mám určitým způsobem rád, ale nějakým extra fanouškem nejsem. Takže nostalgie ano, ale rozhodně není hlavním hnacím motorem. Protože i když se tu po KK často pomrkává a někdy opravdu geniálně, tak to hlavní jsou tu postavy. To jak přebíhají mezi "dobrem a zlem" je neskutečné a minimálně vyumělkované. Johnnymu nejde nefandit, nelitovat ho a zároveň ale víte, že mnohdy až protivnej Daniel má přeci jen pravdu. Nechci to víc rozvádět protože to celé prostě stojí za to aby jste to viděli na vlastní oči. Jediným záporem jsou pro mě občas až vyumělkované konflikty, které se řeší přinejmenším divně a přitom by jen stačily 3 věty na vysvětlenou. Celkově ale dávám 90 procent za parádní práci a neskutečné pokračování po X letech. --- 2. série: Nástup Kreese slibuje, že se nebudeme nudit. Slibuje něco většího. Bohužel to velké přijde až v posledním díle. Co musím pochválit je Zabka. Ten chlap je v posledních záběrech zrcadlem všech chlapů, kterým se v životě něco rozpadlo a rozsypalo mezi prsty. Nevím jak dlouho ten výraz trénoval a jak moc to mělo hrát na emoce, ale na mě to zabralo. ⇒gegina31⇐ ve svém komentáři píše, že si přeje aby původní zápas vyhrál Johny. Já doufám, že tahle postava svůj životní zápas teprve vyhraje. 2. serie 90 procent především za poslední díl.---3. řada nabídne podobné co předchozí. Jen už to nemá wau efekt a tvůrcům se nedaří vymanit se z chyb časů minulých. Jedná se ale stále o výborný zážitek a pevně věřím, že jde o před finále seriálu. 4tá série bude doufám poslední, protože se bojím úpadku. 80 procent pro trojku. ()

Galerie (933)

Zajímavosti (33)

  • K tomuto seriálu byla také vytvořena videohra – „Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues“. (Sebastian777)
  • V epizodě způsobí Tory (Peyton List) zranění na pravé ruce (tři škrábance). Když si všimneme v této epizodě a v té další – Následky (2021), tak je vidět, jak zranění a jizva cestují z pravé ruky na levou a zase zpět. (Dejvid17)
  • V poslednej scéne skopne Terry fľašu vína z bedne s nápisom "Kamen Estate Wines". Robert Mark Kamen bol scenáristom pôvodnej trilógie Karate Kid. (RigorMortis)

Související novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

27.04.2024

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama