Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer 1
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2024), 34 h 9 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Recenze uživatele jirikzaboj k tomuto seriálu (8)

Série 1 (2018) (S01) 

Návrat velkých značek je hodně těžký a často nelze překonat. Tady vidíme lásku k dílu a respekt k postavám, jako dlouho nikde. Vzít záporáka z původních filmů a udělat z něj hlavního aktéra je dalším odvážným krokem. Já ale jako spoustu dalších Williama Zabku a jeho lásku ke Karate Kidovi sdílím od nepaměti a vždy to byl můj favorit číslo jedna v tomhle snu 80’s kids. Ralph Macchio se také vrátil s pokorou a obě hlavní postavy si to prostě užívají ve velkém. Je tu spoustu kýče, spoustu ulehčených situací, ale na to zapomenete hned, jakmile přijde nástup soundtracku a nepřekonatelné nostalgie. Mladí herci jsou z různých končin choreografiky a věnující se doopravdy karate. Ale i přesto podávají v hereckém světě úctyhodné výkony a dá se jim to věřit. Příběh není nic zásadního, ale je to příjemný vánek toho, jak si asi tak teď staré známé postavy vedou. Celému seriálu koučuje ale hlavně ten Zabka, jako frajer ve středním věku, který nemá skoro nic a zůstala mu jen vzpomínka na bolestivou minulost, ze které hodlá vytěžit a pak se rozplétá nový příběh se spoustu vtipných, ale i dramatických momentů. 1. Série 78% ()

Série 3 (2021) (S03) 

Cobra Kai je nekompromisně jeden z největších fan servisů všech dob. Všechny ať už hlavní nebo vedlejší postavy, ctění původní trilogie a čerpání z každého malého detailu dělá tu nostalgii už potřetí tak výjimečnou a zároveň zde dokážou tvůrci navodit nové osvojené témata, dokážou nám oblíbit si nové postavy a děj mezi ně a starou školu zasadit tak dobře, že jsem jen hltal každou epizodu s úžasem. Je hrozně těžké obnovit klasiku a ještě těžší ji udržet na tak kvalitní úrovni po více sérií. Netrpělivě čekám dál a těším se ()

Série 4 (2021) (S04) 

Předchozí série nastavila píseček pro pokračování příběhu opravdu na míru a proto se showrunnerům podařilo krásně navázat hned v úvodu a neměl jsem ani pocit, že bych se začal dívat na něco nového a úvodní epizody měly opravdu ten nádech toho, kde to skončilo a já z toho měl velmi dobré pocity. Představil se nám tu po mnoha letech Terry Silver, u kterého jsem se bál o nějakou prázdnotu charakteru, která už dnes nemůže fungovat. Tvůrci mu dali jistý upgrade a nostalgicky s novým příběhem funguje na jedna s hvězdou. Hlavní postavy Johnny a Daniel mají skvělou chemii a je opravdu legrace sledovat jejich vzájemný boj v jednom Dodžó a vyústění některých konfliktů. Prostředek série je bohužel dost průměrný a to především kvůli opakujícím se klišé z předchozích sérií a škodí tomu konkrétně nejvíce teen postavy a jejich neuvědomělost a namyšlenost v tom, co vlastně chtějí. Dojde i na změny stran, zaříkávání dobra, zla a další dané aspekty, které tvoří seriál už od začátku. Bohužel to začíná ztrácet a unavovat. Je čas nechat některé postavy buď jít a nebo je konečně nechat dospět. Mírně mi tu chyběl ten dramatičtější nádech, ale naopak jsem vnímal o něco dospělejší příběh, ve kterém se toho spousty děje. No finální epizody byly skvostné a konkrétně celý turnaj jsem si užil a i výsledek dává smysl k tomu, aby vůbec nějaké pokračování mohlo být. Twisty docela zajímavé a jsem rád, že i tato moje oddechovka a guilt pleasure mě dokáže v mnoha ohledech překvapit. Ale je čas šlápnout znovu více na plyn a nedržet se při zemi. ()

Mečbol (2021) (S04E05) 

Johnny Lawrence má naprosto geniální synopse v tomto díle a u Burning Heart jsem se zvedl a začal křičet radostí, jak cool to bylo. Polovina série a je to mírně pomalejší, než předchozí série a vůbec mi to nevadí. 4. sezóna se soustředí spíše na dospělé charaktery a dává tak prostor, abychom je mohli lépe poznat. Silver překvapil a charisma z něj opravdu srší. LaRusso je v této sezóně mírně sobecký a doufám, že se mu ještě vyjasní. Tenhle seriál je prostě Johnnyho a nikdo mu to nesebere. ()

Je mi ctí (2021) (S04E08) 

Johnny vs. Terry hodně cool. Překvapila změna chování určitých postav a u některých začíná být od začátku série dost repetetivní a otravná. Navázáni série bylo super, prostředek dost průměrný, ale zatím se to ještě kvality drží vysoko. Čtveřice Miguel, Robbie, Sam a Tori by měli jít do polygamního vztahu a nenatahovat zbytečně tak moc toxic rádoby teen drama linku. LaRusso a jeho trable se synem mě docela baví a těším se, co nám postava Antonyho ještě přinese. Zbývající dvě epizody budou doufám velký nášup. ()

Pád (2021) (S04E09) 

Turnaj začíná a první polovina je parádní sestřih začátku soutěže a výběr těch nejlepších, kteří postupují až do semifinále. Líbí se mi, že se epizoda soustředí dost na vedlejší charaktery a speciálně Hawk tady má super vykoupení. Těším se, jaké překvapeni přinese finálová epizoda. Senseiiiiii ()

Vzestup (2021) (S04E10) 

Skvělé finále. Hawk je frajer a možná je čas ho zasadit mezi hlavní postavy a dát můj větší screenplay. Celkové vyústění příběhu chápu, jelikož je důležité do budoucí série, či sérii? Nemám pocit, že by se s námi tvůrci chtěli loučit, ale zároveň mám trochu strach, aby to neuškodilo kvalitě seriálu. Ten fan servis se pořád drží opravdu na velmi vysoké úrovni, jen některé postavy konkrétně v této sérii byly opravdu navíc. Nevadí to, ale je to zbytečné a ten screentime by se mohl použit u něčeho mnohem důležitějšího. Finální zvrat byl fajn, ale možná poněkud čekaný. Nevěřil bych, že si oblíbím postavu Kreese a to bylo největší překvápko série. Johnny byl úžasný a každou jeho sekvenci a hlášky jsem absolutně i tentokrat žral. LaRusso byl letos mírně otravný a je opravdu čas, aby jeho postava dostala zase koule a možná je i čas, aby si nesl vlastní odkaz, který nám přibližuje možná tato epizoda a jak se jeho charakter bude vyvíjet. Doufám, že se s námi Miguel tímto neloučí. V této sérii tolik neválel a nebyl mu dopřán prostor, proto bych byl rád o velkolepý návrat. ()

Série 5 (2022) (S05) 

U předchozí série jsem měl problém s chováním některých postav a přílišnou soustředěnost na jejich nezajímavé charaktery. Místy byl děj nudný a přešlapoval na místě. U recenze jsem uvedl, že by zase výprava potřebovala nakopnout a díky vystřelení Silvera do pozice lídra dojo měli tvůrci otevřenou mysl a kreativita se projevila opravdu skvěle. Je to dospělejší, než všechny série předtím, je to napínavé a mixuje to komedii, rodinné drama a akční sekvence naprosto dokonale. Jsem rád, kam se každá z postav až dostala a je radost je vidět všechny, jak se plácají konečně po ramenech a po tolika sériích už konečně zakopali válečnou sekeru. Jako negativa bych vypíchl jistou předvídatelnost děje, ale to se dá přehlédnout, protože Cobra Kai nikdy nebyl o sofistikovaném příběhu, ale o fanouškovském ždímání do morku kostí a oddechové atmošce. Přesto cítím, že je čas postavy nechat spát a proto jsem rád, že příští série bude úplně ta poslední. I když se docela obavám, jestli bude mít ještě co nabídnout. Finální cliffhanger mě o tom vůbec nepřesvědčil. ()

Související novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

27.04.2024

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama