Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu ty, kteří si dovedou u animovanýho filmu pro děti stěžovat na to, že není přesně podle předlohy, že Tarzan nezabíjí černochy a že opice, člověk a slon vyrostou do dospělosti za stejnou dobu... Podle mě je tohle jeden z nejlepších disneyho animáků. Skvělá animace, silně emoční scény, povedená hudba, vtípky a příběh ženoucí se tak akorát, aby malýho diváka nenudil. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší a nejkrásnější Disney animák. Zbytečně moc se tam nezpívá a i když je příběh už profláknutý, pořád baví a sviští to. Líbí se mi, že z toho Disney neudělal jen pohádku pro děti. Nechybí tvrdost džungle, smrt a ten příběh pořád funguje a zároveň je to zábava. Fakt je to pro mě ten nejpovedenější. ()

Reklama

.baris. 

všechny recenze uživatele

Určitě bych Tarzana nepovažovala za úplně nejlepší animák z dílny Disneyho, ale je velmi dobrý. Hodně dojemná podívaná podkreslená výbornou animací a hlavně fantastickou hudbou, která to celé zvedá ještě o level výš - a můžu říct, že Phila Collinse mám fakt ráda, ale Petr Muk ho v českých verzích písní hravě strčil do kapsy. To, že z knižní předlohy zůstala jen kostra, mi vůbec nevadí, naopak, neumím si představit, jak by měla vypadat pohádka pro děti, která by se jí striktně držela. Celkově spokojenost, i když k dokonalosti Lvího krále a jemu podobných pro mě tentokrát přece jen malý kousek chyběl. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Mark Mancina: 1. Two Worlds - Phil Collins [3:18] ,2. You'll Be In My Heart - Phil Collins [1:36] ,3. Son Of Man - Phil Collins [2:44] ,4. Trashin' The Camp [2:16] ,5. Strangers Like Me - Phil Collins [3:00] ,6. Two Worlds Reprise - Phil Collins [0:51] ,7. Trashin' The Camp - Phil Collins/'N Sync [2:23] ,8. You'll Be In My Heart - Phil Collins [4:18] ,9. Two Worlds - Phil Collins [2:42] ,10. A Wondrous Place [5:18] ,11. Moves Like An Ape, Looks Like A Man [2:57] ,12. The Gorillas [4:28] ,13. One Family [3:48] ,14. Two Worlds Finale - Phil Collins [1:16], ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele

Já ty staré disneyovky prostě miluju. Tohle je za mě jeden z nejkrásnějších a aktuálně možná i jeden z nejlepších animáků ever, který táhne nádherná animace, sympatické postavy, jednoduchej a přesto krásnej příběh o dospívání a nalezení sebe sama a HLAVNĚ vyníkající hudba a vztah mezi Tarzanem a jeho mámou. Že mě ti dva dojmou hned v prvních dvaceti minutách filmu jsem opravdu nečekal. Škoda jen že dnes už se tyhle animáky s touhle animací a srdcem tolik netočí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu je několik odkazů na starší sérii Tarzanových filmů s Johnny Weissmullerem v hlavní roli. Například fráze "Me Tarzan, you Jane", Tarzanův zápas s krokodýly nebo šaty Jane na konci filmu, které připomínají ty, které nosila Maureen O'Sullivan. (D3VIL)
  • První film o Tarzanovi s jednoslovným názvem. (D3VIL)
  • Rosie O'Donnell si dabováním v tomto filmu splnila životní sen, odjakživa toužila propůjčit hlas jedné z postav v Disneyho animovaném filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama