Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V dobe existencie socialistického Československa som mal rád humor pánov Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábusa. Bola to svieža vtipná dvojica. Páčili sa mi aj filmy, ktoré točil režisér Oldřich Lipský. Vždy som sa pri nich vedel dobre pobaviť. Takže som od ich spolupráce očakával výbornú zábavu. Lenže snímok "Veľká filmová lúpež", ktorý bol vyprodukovaný v roku 1986, ma bohužiaľ dosť sklamal. Pokus o bláznivú filmovú komédiu sa im nevydaril. Zrejme im to skurvil Zdeněk Podskalský st., ktorý sa spolupodieľal na réžii. ** ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Komedie měla sice slušný potenciál, ovšem nikdo mi nevymluví, že předčasná smrt pana Lipského tyto jasné vyhlídky zastavila. Navíc dle mě byla volba jeho náhradníka nešťastná - pan Podskalský vyznával hodně odlišný styl humoru, jeho výtvory nebývaly tak mile absurdní, tudíž scény takového druhu pod jeho taktovkou vyznívají spíše trpce. Potěší tak akorát tradičně vtipné duo Kaiser - Lábus, ovšem dle mě by se nemělo zapomenout i na malou roli Vlastimila Bedrny, se kterým hlavní protagonisté sehráli několik skvělých skečů. Kromě nich je film ale vesměs mlácením prázdné slámy, potěší akorát sebeparodie svých někdejších rolí v podání Lipského či Kopeckého. ()

Reklama

milous11

všechny recenze uživatele

Moc super film, mě teda rozhodně dobře pobavil, velká přehlídka českých herců, vzpomínka na nejlepší české film, co víc přát :-) nejlepší scéna stejně byla v podání Lábuse a Kaisra učitelka a žáci :-D u toho jsem se nejvíc zasmál :-) a popravdě na tu dobu, dost dobré efekty, tak že za mě jedině 5hvězdiček v označení :-) ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Na to, kolik známých tváří se této šaškárně propůjčilo opravdu koukám. Pořád jsem čekala víc, až najednou byly titulky... Velká filmová loupež to ale opravdu byla. O tom, jak se dá ukradnout pojmenování FILM pro cokoliv, kde dělají lidé psí kusy a nemusí to mít žáden smysl. Ani vynikající Lábus s Kaiserem to nezachránili. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Filmová komedie režisérů Zdeňka Podskalského a Oldřicha Lipského s Oldřichem Kaiserem a Jirkou Lábusem v ústředních rolích. Snímek, který dle mého soudu ani nenadchne, ani neurazí, zkrátka takový "oddechový" film, který však zdaleka nepatří do těch top filmů, které spolu ústřední dvojice vytvořila. Každopádně z úcty k nim, protože jejich humor mám jinak velmi rád, dávám filmu dvě hvězdičky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Na filmu pracovali hned tři příslušníci slavného rodu Lipských. Hlavním režisérem filmu byl Oldřich Lipský, jeho syn Dalibor Lipský střihačem a Oldřichův bratr Lubomír Lipský se představil v roli vrátného Hlustvisiháka. (Olík)
  • Film vznikl tak, že někoho z barrandovských soudruhů napadlo využít drahou filmovou výstavu v paláci U Hybernů jako kulisu k filmové komedii. Bohužel to bylo tak pozdě, že se scénář „spíchl horkou jehlou“, což se na jeho kvalitě výrazně projevilo. (Fenek001)

Reklama

Reklama