Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

gizi 

všechny recenze uživatele

Komedie měla možná mnohem větší potenciál, než který dosáhla. Nevím, zda to bylo tím, že Oldřich Lipský již byl dost starý, nebo tím, že to nedotočil a Podskalský to nezvládl, každopádně je to trochu úsměvné, ale žádná velká sranda, která by se dala od Kaisera a Lábuse v té době čekat, se nekoná. Bohužel. 60%. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Je asi osudem velkých režisérů, že na závěr své fenomenální tvorby zplodí perfidní krákorovinu 4. cenově. Stalo se to Vorlíčkovi a nevyhnulo se to ani Lipskému. Při sledování jeho posledního filmu mi bylo strašně hanba. Připadalo mi to spíše jako série chaoticky zahraných a šlendriánsky sestříhaných reklamních scének propagujících tehdejší hvězdy filmové a televizní zábavy. Tu jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se tomu kdysi v deseti letech smál. Nikdo, kdo dosáhla adolescentního věku se tomu ale smát nemůže. ()

Reklama

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Zatímco první polovic byla vtipná a dobrá, plná výborných gagů (Fiat 500) atd, druhá polovina už tak nějak pokulhávala, neměla ten správný šmrnc a bylo to už dost vaření z vody, nehledě na to, že kdyby se takovýhle vynález začal vyrábět masově, brzo bude konec světa...Celkově jako celek ten film vyznívá docela trapně, ale za skvělou scénku s Helenou Růžičkovou, Dádou Patrasovou a dalšíma sto lidima ve Fiatu 500 dávám tři hvězdičky. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jak řekla paní Stella Zázvorková - v našich filmech je množné už všechno.. tak s tím plně souhlasím...Úplné zatracení si to nezaslouží pouze díky skopičinám Lábuse a Kaisera na kterých stojí celý film... Co mě pobavilo kromě těch dvou bylo mini autíčko z kterého lezlo asi 20 českých herců včetně Růžičkové a jejího syna :-D. Ale naopak mě velmi rozčílilo nadabování Oldřicha Nového v Hotelu Modrá Hvězda. Velice podprůměrná komedie. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní částečně sci-fi komedie s neobvyklým způsobem vyprávění (mám na mysli obrazovky s textem, co se právě děje), kde K&L hrají svoje vlastní dvojníky. Jednou za pár let není špatný se na to podívat, ale každý rok to vidět nemusím. Nehledě na to, že v tomhle filmu Titanic není Titanic, ale nějaká zaprášená, malá lodička. Průměr. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Televizor, který je doručovaný spolu se superhologramem, je skutečný model vyráběný v 80. letech – Sony PVM-1850PS. (gug)
  • Místo, na kterém se děj celého snímku odehrává, je Palác U Hybernů a jeho okolí. (Olík)

Reklama

Reklama