Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 5
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (335)

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Po 1. sérii) Vlastně... docela hezká průměrná fantasy? Některé linky šlapaly, některé bolely, u herců to samé. Nakonec jsem se ale zvládl soustředit spíš na pozitiva, a jelikož Bear McCreary po hudební stránce opravdu nezklamal, přinejmenším něco Prsteny moci trefily na jedničku. Radši si ale nechci představovat, jak mohly vypadat, kdyby je napsal a natočil někdo výrazně schopnější... ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

No tvl, co to je? Nevim, kam ty šílený prachy šly, do zaplacení kvalitních scénáristů, herců a trikařů evidentně ne. Tohle je přinejlepším generický fantasy s ucházejícím vizuálem, nic moc akcí a s nudným prázdným vyčpělým dějem. Prsteny moci jsou absolutně nezajímavý a neuvěřitelně přetažený, za tu hodinu se v každým díle stane prakticky kulový (vlastně v podstatě za celou sérii). Že to má bejt něco s Pánem prstenů jde poznat akorát podle jmen a názvů, jinak ho to vůbec nepřipomíná, o ničení loru nemluvě (a to nejsem vyloženě fanynka toho světa), možná by skoro bylo lepší, kdyby se to od Pána prstenů úplně distancovalo. To snad i Star Trek: Discovery, neblaze proslulý mimo jiné i překrucováním loru, má větší úctu k původnímu materiálu než tohle. Náběh na zajímavej děj tu přitom je, ale všechno je podáno tím nejnudnějším nejklišovitějším způsobem. Postavy jsou z naprosté většiny nesympatické a příšerně obsazené, jak a kde ty herce vybírali? Za takových peněz ani jeden známější nebo kvalitnější herec? Navíc naprostá většina postav jsou i dementi měnící názor jen tak ze scény na scénu jakoby nic, někteří jsou až protivní, otravní kreténi. Jejich interakce a dialogy mi většinu času přijdou strašně cringe a je mi trapně se na to dívat nebo to jenom poslouchat. ---------- Jako to přirovnání k seriálům jako Xena bohužel není daleko od pravdy, co na tom, že vizuál to má lepší, když je to tak trapný a nudný, že se na to nedá dívat. Po takovýmhle průjmu se vůbec nedivím, proč se tomu u nás začalo přezdívat Prsteny moči. Jediný co mě tu zaujalo, byla ta myšlenka, že skřeti taky chtějí mít svoji vlastní zemi, chtějí normálně žít a být bráni jako normální národ. S tím kdyby víc pracovali, tak by mě hned zajímalo, co se tam stane. Ale ne, oni na tom pak akorát musí ukázat, jaká je tahle Galadriel nesnesitelná kráva (mírně řečeno) – zlatá Cate Blanchett. S Rodem Draka nesrovnatelné, v Rodu Draka jsou herci, příběh, triky na úplně jiné (vyšší) úrovni. To upřímně i ta osmá série Hry o trůny je lepší než tohle, aspoň se tam něco děje a i když tam postavy taky přepínaj víceméně náhodně, pořád jsou tam kvalitní herci a dialogy nejsou zdaleka takovej průser jako tady. I druhá série Zaklínače mi přijde lepší než tohle – sice se taky nedrží moc knih, ale aspoň to nějak dává smysl a není to vyloženě přehlídka demence. Na Prsteny moci se nejspíš bude vzpomínat jako jeden z největším failů mezi seriály. ---------- P.S. Asi nejlépe seriál vystihují komentáře uživatele HellFire (k jednotlivým epizodám, 1. sérii i seriálu jako celku), se kterými nemůžu jinak než souhlasit. 3/10 ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netvrdím, že to není zajímavé. To je a poměrně dost. Příběh se nejeví jako zlý. spíše mě zaráží ta nutnost za každou cenu z toho udělat multirasový koktejl. Jako chápu, že se v dnešním liberálním světě dává prostor všem rasám, ukazuje se jejich rovnost a podobně. Nebudu z de rozebírat to, že to tak ani být nemůže. Každý má své vlastní specifika. Ale nutné je říci, že to výrazně ubírá na kvalitě. Vidět černého elfa, nebo hobita, chluponoha, to snad museli si vzít několik gramů heroinu, aby tenhle název vymysleli. Ale aby i Isuldur byl čmoud, tak to je fakt síla. Fotr bílej a syn přičmoudlej. Tak to jako zdar. A postava Galadriel, no to je taky něco. Nesympatická a arogantní pizda. Vždycky jsem měl Galadriel za moudrou Elfku. No tady to tak nevypadá. Jako tyto věci jsou opravdu zklamání. Což  mě mrzí. Na stranu druhou, když tohle pominu, příběh je zajímavý. Ne moc výrazný, ale dá se to. První episody jsou takové neustálé kecání a omílání kravin, pak už to nabere nějaký spád. Myslím si že se na to koukat dá. I přes všechno tohle prznění. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zklamán, jelikož jsem seriál bránil do poslední chvíle. Dlouho očekáváný rozšířený vstup do Tolkienovo světa to měl těžké v podstatě od první fotky, ale čert vem ty pseudoskandály s neúctou k předloze a černými elfy, mnohem horší pro mě je, že mě seriál od první chvíle nechytl a nenapravil to až do konce. Vizuálně se sice bylo na co koukat, nicméně apka Amazon Prime by chtěla ještě vyladit, protože ačkoliv jako první seriál na této službě Lotr podporuje 4k a Dolby vision, kvalita mi povážlivě klesala (mám rychlý internet, ale bohužel vyšší latenci). Poslední díl byl ještě zdaleka nejlepší, ale bylo vážně trapné, jak se snaží tvůrci vše polomaticky vysvětlit a dialogy naprosto nepochopitelně žádají po postavách vyslovení určitých jmen, aby to docvaklo vážně každému. V kontextu House of the Dragon, se kterým šly Prsteny moci do přímého souboje, je novinka HBO naprosto rozšmelcovala a mně nezbývá než doufat, že druhá řada bude mnohem mnohem lepší. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je až nepřirozené, když pozorujete tento seriál a necháváte se unášet nesmírně propracovanou řemeslnou prací tvůrců, kteří stvořili nejdražší a jeden z nejambicióznějších seriálů všech dob. Vyjmenovávat, co všechno je na seriálu povedené by zabralo měsíce. Ne u každého projektu můžete vidět tak nepředstavitelnou vášeň tvůrců. Jako by vůdčí tým Prstenů moci tak moc dobře věděl, co dělá, že sílu příběhu dokázal sdělit svým kostymérkám, make-up artistům, DOP, hercům, návrhářům, zkrátka všem profesím... Takový jednotný tým je hotový zázrak, že se dokázal poskládat a stvořit takový příběh. Je neuvěřitelné vidět tu snahu o vytvoření perfektního a emotivního fantasy z Tolkienova světa a já jsem tomu v průběhu první sérii zkrátka propadl. Neexistuje podle mě jediný důvod, jediný podmět, jediná motivace k tomu sebrat odvahu byť jen trochu odvahy a kritizovat něco tak velkolepě natočeného. Úchvatné postavy, dějové linky, prostředí, hudba umocňující zážitek z dění v jednotlivých scénách... Nemám slov. Není dost slov na vyjádření mé radosti, nadšení i obdivu, který vzdává tvůrcům. ()

Galerie (808)

Zajímavosti (43)

  • Během rozhovoru Saurona (Charlie Vickers) a Galadriel (Morfydd Clark) na raftu Sauron říká, že on jediný vidí světlo, které je Galadriel. Její oči v tom okamžiku svítí světlem Valinoru, stejně jako oči Cate Blanchett ve filmech Petera Jacksona, během nichž byly použity speciální světla pro dosažení žádaného efektu. (spacemaster)
  • Děj se odehrává ve Druhém věku, jenž trvá 3 441 let a končí Sauronovým pádem, jenž je vyzobrazen v úvodu Společenstva prstenu (2001). [Zdroj: Filmtoro.cz] (Geralt z Rivie)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama