Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (504)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání. Jak jsem kdysi doslova hltal seriál, tak film byl naprosto chaotický a zmatečný a téměř úplně postrádal onu perfektně vystavěnou příjemně dráždivou mysteriozní atmosféru, jaká byla charakteristická pro seriál. Celé to na mě působilo jako nesourodá změť jakýchsi halucinačních scén, jakoby celý štáb filmu byl také v jednom kuse zhulený a bylo mu úplně jedno, co a jak chce vlastně natočit. Místo napětí vyšla téměř až otravná nuda. Sice chápu, že tu šlo hlavně o incest a drogy, ale způsob podání mě nijak víc neoslovil. ()

Anomiska 

všechny recenze uživatele

Neskutočne zbytočný film. Všetko bolo povedané v seriály, a i keď musel byť Lynch držaný z krátka, film neprináša nič nové. Jediné, k čomu mi pomohol, bolo pochopiť viac tretiu sériu. ()

BrunoA 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi celkově líbil víc, ale i tehle příběh před příběhem ukazuje to nejlepší, co se dá ve filmu o tajemných silách vidět. ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé: seriál jsem neviděl takže jsem nevěděl do čeho jdu Za druhé: v kolonce režisér je jméno David Lynch a všichni víme co tenhle pošuk dovede. Prvních 10 minut jsem se orientoval a připadalo mi to i docela jednoduché (na Lynche). Tak si tak řikám že to je v pohodě a aspoň něco od něj pochopím. HMM tohle mi bohužel dopřáno nebylo. Lynch to opět rozjede na plný pecky a nenechá diváka ani na chvíli vydechnout. Z té náhlé vlny bizarností a surrealisticky nesmyslních obrazů a postav se mi zatočila hlava a až do konce tak zůstala. Ale na druhé straně jsem vděčný za to že jsem to tajemné městečko Twin Peak poznal. Tamní tajemné lidi a tamní tajemný život.... Sice to není film pro všechny ale vřele doporučuji. Přál bych si vidět reakci masového publika kdyby se Twin Peaks někdy objevil v 20 00 na Nově. Každopádně doporučuju shlédnout až po seriálu(což jsem já neudělal) protože to lépe pochopíte. ()

tereza.s 

všechny recenze uživatele

Já jsem naprosto nadšená. Akorát až to uvidím podruhé, vezmu si také tužku a blok a budu si všechny souvislosti psát, ale to vá říkám, já to jednou rozluštím. Jinak naprosto geniální je ta scéna se všema podivnýma lidma: "toto je umakartový stůl, má zelenou barvu" "elektřina".... akorat kdybych se na to koukala sama, tak bych se asi napětím převoltovala ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

už jen při Balamentiho hudbě mi naskakuje husí kůže...a pak to přijde "sovy nejsou tím, čím se zdají být" a chci to vidět celé a ihned, kromě Boba, toho vidět fakt už nikdy nechci...a už vůbec ne když se na disk dívám sama na chatě... Ze zkušenosti s následujícími filmy D.Lynche, bych řekla, že Twin Peaks, jak film, tak seriál, jsou tak akorát na hraně, kdy se ještě nejedná o naprostou schýzu a diskutovat lze velmi smysluplně. Obzvláště jsou-li k tomu koblihy... ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Prázdný manýristický film. Lynch kupí symboly, obrazy, významy, vše nechá splývat do rozpitě červené barvy, ale jen těžko zastře prázdnotu a absenci myšlenky. Velmi šikovný filmař surfuje na rádoby kultovní vlně, ale na rozdíl od jiných po něm v historii filmu příliš nezůstane... ()

MeGab odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jiného odpadu Pulp Fiction jsem se rozhodl komentovat i tuhle záležitost. U Pulp Fiction jsem se vydržel nudit asi 3/4 hodiny, protože to je označováno za kultovní film a zajímalo mne, proč. Tuhle (předem se omlouvám za velice expresivní výraz) sr.čku jsem vypnul po pěti minutách. První tři herci, kteříé se objevili na scéně, hráli jak debilové, extrémem byla ta ženská s odporně vyšpulenými rty točící se kolem své osy. Filmy, ve kterých herci hrají jak debilové, jsou mi z duše nanejvýš odporné. (Doplňuji komentář – suverénně nejdebilnější film, který jsem kdy viděl třeba jen z části!!!) ()

Fearoth 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem film viděl až po shlédnutí celého seriálu, kde v podstatě toto vše už bylo vyřčeno, tak můžu zase hodnotit jen dokonalost hudby, hry se světlem a podobným věcem, jímž David Lynch kraluje, ale trochu mě naštvaly nesrovnalosti se seriálem, kdy říkaly, že si Laura smrt v podstatě užívala a byla přitom klována tím ptákem, z čehož ani jedno v tomto filmu nebylo. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

No serial bol uzasny, no tento film je akymsi Lynchovym vyriadenim, v ktorom su vysvetlene udalosti predchadzajuce serialu. Bez pozretia serialu sa tento film vobec neoplati pozerat a pre tych co maju serial za sebou tento film neprinesie nic tak zasadneho. Sheryl Lee sa zhostila perfektne svojej role a oproti serialu si jej tu uzijeme ovela viac. ()

obscurite 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl film od Davida Lynche. Na jeho pověst jsem narazil už tolikrát, že už bylo mojí povinností zhlédnout nějaký jeho film. A výsledek? Naprostý zmatek a pocit, že jsem právě viděl umění. Film sám o sobě tolik silný není. Hlavní linie je jako by ji někdo sešňupal. Ale chápu, proč si Lynch našel své příznivce. Jednotlivé scénky mají totiž úžasně naplněný potencionál. Twin Peaks na mě působil spíše jako koláž jednotlivých bizardních, hrůzostrašných, bláznivých a schizofreních scének... Záhadná žena, která je uvítáním do případu mě fascinovala! ()

Asdas 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní som sa necítil práve najlepšie a to asi bol aj zámer , plné hodnotenie si nechávam pre seriál . ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Twin Peaks je presne ten typ filmu, pri ktorom vám je už od začiatku jasné, že to je kravina, je vám jasné, že tá kravina nebude dávať absolútne žiadny zmysel, že keď si myslíte, že tomu relatívne chápete, zistíte, že nie, lebo je to kravina. Je to presne ten typ filmu, ktorý k jednej kravine pridá milion kravín a nikdy to nikomu nedá úplny zmysel...ale pozeráte to, neodtrhnete od toho oči celý čas, aj keď je to kravina, viete to na začiatku, viete, že to budete vedieť na konci a viete to na konci... ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Slibny, zajimavy az groteskni zacatek vysetrovani dvou detektivu, vystridala zmet obrazu, jedna holka na zabiti (primo na umuceni) a spousta nejednoznacnych, nesympatickych postav. Je malo filmu, u kterych mi bylo lhostejne, co vidim. Twin Peaks to dokazal, pravem patri mezi ne... ()

fenek 

všechny recenze uživatele

Tento film nebyl kasovním propadákem pro nic za nic. Velmi slabý a nechutný odvar z originální Twin Peaks série. Pro ty, co Twin Peaks neznají, nemá smysl na tohle koukat - nic z toho nepochopí a navíc si zkazí obraz o seriálu. Pro lidi, co Twin Peaks znají, nemá smysl na tohle koukat - nic nového se nedoví, akorát zbyde hořkost nad tím, proč tohle muselo vzniknout. Co bylo v seriálu zahaleno krásnou rouškou tajemna, se teď natřásá oděno v obskurní hnusotě a přitom nedává odpověď na žádnou z otázek, které byly v seriálu vyřčeny. Zbytečný, zbytečný film. Vůbec nevím, proč mu tu jednu hvězdičku dávám. Asi ze sentimentu, protože jinak mám Twin Peaks opravdu rád ... ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Fire Walk with Me mohl být velmi povedený prequel k veleúspěšnému seriálu, ale to by musel mít minimálně stejnou atmosféru jako první série Twin Peaks. Nemá ani to, ani humor a děj je prostě až přespříliš Lynchovský, dokonce si i myslím, že nechtěl, aby to divák pochopil. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

U Lynchových filmů, je to skoro jen dvojí hodnocení a to odpad (kdo vůbec nepochopí ani se nevžije do filmu) a 5 hvězd (kdo nepochopí většinu, ale do filmu se vžije). Musím dát 4 hvězdy, protože to těžce nemá na Mulholland Drive a to hlavně tím napětím a pořádnou atmosférou, zde to bylo o chloupek horší. Naopak jsem se tu chytl děje a až na nějaké zřejmě "sny nebo vidiny" mám dojem, že jsem to v jisté míře pochopil. Některé momenty místy nahánely hrůzu a strach což si cením, že to v člověku dokáže vyvolat takové pocity, ale naopak to nebylo uplně vyhrocené a měl jsem místy čas na oddech. I ta stopáž mi lehce vadila, ale už jsem si tak nějak zvykl u Lynche. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama