Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (504)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem seriál Městečko Twin Peaks neviděl, tak mi tento film nic neřekl. Nechápal jsem pár souvislostí, které člověk pochopí nejspíš, když zhlédne seriál. Chvilku jsem se ztrácel a nevěděl, co se vlastně děje. Pro člověka, který neviděl seriál tento film není a neřekne mu absolutně nic. Tak že já silně nedoporučuji, pokud jste neviděli seriál, jinak z tohoto filmu nebudete mít absolutně nic a nebude vás bavit.. 4/10 = 40% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Seriál „Mestečko Twin Peaks“ som si kompletne pozrel tri krát. No a po zhliadnutí tohto celovečerného filmu sa ku nemu iste čoskoro opäť vrátim. David Lynch tu osvetľuje niektoré skutočnosti, čo viedli ku vražde Laury Palmerovej. Vracia sa pred udalosti, ktoré sú zachytené v seriály. Je to majstrovská bodka sa skvelou, originálnou sériou, ktorá vás donúti si ju pozrieť znova. Lynchova réžia je šialená, hypnotizujúca naviac ešte umocnená snovou hudbou Angelo Badalamentiho. Výborný herecký výkon odviedla aj Sheryl Lee. Výborne stvárnila úbohú, utrápenu Lauru. „Twin Peaks: Fire Walk With Me“ je veľký filmový zážitok. ***** ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Absolutně nemám ánunk, vo čom že to vlastně bylo, ale stejně mě to jakýmsi obtížně definovatelným způsobem fascinovalo. Příbuzní, které jsem zaúkolovala nahráním pár dílů na VHS, mě označili za psychopata (rozumějte, oni sledují jen romantické komedie, akční filmy a "zábavné" estrády). Reprízu na PRIMA KŮL si před svou současnou horší polovičkou vůbec netroufám zapnout, mohl by mě s podobnou podívanou vyhnat z domu a ikdyž je psí bouda kvalitně zateplená, bylo by v ní dost těsno. Netuším tedy, kdy mi bude přáno seriál okouknout znovu a možná ho alespoň trošku, maličko, nepatrně pochopit. Na jakém matroši to ten Lynch jede? Mohlo by mi to při sledování pomoct. 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O něco méně surrealistický Lynch s pochopitelnějším dějem, ale s několika velmi zdlouhavými scénami. Tento film lze brát jako jakýsi prequel k proslulému seriálu a sledujeme v něm poslední týden života hlavní hrdinky Laury. Lynch zredukoval svoje surrealistické choutky, dočkáme se jich v omezené míře, ale rád a dlouho se opájel velice zdlouhavými scénami, které kdyby se vystřihly, tak by se vůbec nic nestalo. Například scéna v klubu byla opravdu pekelně dlouhá a takových scén, které brzdily plynulost děje, je zde víc. Není se co divit, je to Lynch, a ten vždy přijde s něčím, co se podstatně odlišuje od všeho dosud viděného. Tenhle film by mohl být opravdu perfektní, ale mě ty neúměrně přetažené scény nedávaly komfort z hlediska komplexního hodnocení. Film se mně v podstatě líbil, byl zvláštní a nevšední, ale dokázal bych si ho představit prostříhaný. Rozhodně se s ním nevidím naposledy. 60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a přebytečný dílek do již hotové skládanky, tak na mě působí filmový dovětek arcigeniálního Městečka Twin Peaks. Víceméně shrnuje již známé fakty o posledních dnech Laury Palmerové a tak není ničím víc než zevrubným opáčkem pro ty, kteří snad po shlédnutí tohoto, dle mého názoru vcelku přehledného, seriálu neměli v něčem jasno. Ovšem, opáčkem jak je u Lynche dobrým zvykem značně atmosférickým, hororovým a lehce neuchopitelným, čemuž odpovídá i mé mírně nadprůměrné hodnocení. 7/10 (Btw: Každý kdo doporučuje podívat se na film PŘED seriálem je buď idiot nebo poťouchlý šprýmař, protože osobě neznalé tento film jednak zkazí sledování celého seriálu, ale navíc jí samotný bude připadat jako nesmyslný blábol.) edit: Pohled na Fire walk with me jako na sen, který se zdá agentu Cooperovi až PO skončení seriálu včetně interpretace mnoha tomu nasvědčujících indicií mě nejspíš velmi brzy přinutí ke druhému shlédnutí celého díla a pravděpodobně i revizi hodnocení... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • David Lynch a scénárista Robert Engels původně zamýšleli film jako první snímek ze série, vysvětlující záhadu Černé lože. Neúspěch v kinech však jejich plány pohřbil. (HellFire)
  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)
  • Natočený materiál by vystačil na pětihodinový film. Musely tak být vystřiženy scény, kdy: šerif Truman zpívá své milence Josie Packard; Johnny Horne oslavuje své narozeniny; rodiče Bobbyho předčítají z bible a se perou agent Desmond a šerif Cable. Byla také vystřižena scéna vysvětlující osud Annie Blackburn. Po vysvobození z Černé lože byla Annie odvezena do nemocnice, kde se zjistilo, že nosí prsten, který patřil Therese Banks a Lauře Palmer. Sestřička jí prsten sebere a začne se šíleně smát. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama