Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 8

Recenze (156)

Marze 

všechny recenze uživatele

Největší vada snímku je chudičká zápletka. Celý film je jen nezáživný odvar mdlé až pitomé chuti Adamsových rodin z 90.let, které měli mnohem více humoru. Sama jejich tradice jako stylizovaná podoba jednotlivých členů morbidního klanu, je příjemný návrat. Jediný nápad dodá úprava klasické lví znělky studia Metro-Goldwyn-Mayer, ale že si uťatá ruka zvaná Věc hraje s klávesnicí laptopu, ústřední zlosynka se skrytými kamerami a její dcerka s chytrým telefonem, to je čistě účelová generační úlitba bez vtipu.V Addamsově rodině si netroufli ani na nějakou provokaci typu sprostého slovníku, ovšem stvořili až nečekaně nezáživný odvar látky, kterou hodlal již před lety do animovaného filmu přenést Tim Burton. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Je hodně sympatický vidět Addamsovu rodinku tak, jak byla původně nakreslena. Původní obrázkové vtipy jsem ale nečetl, tak těžko říct, jestli byli autoři tohoto filmu věrní předloze i v jiných ohledech. Vzhledem k moderní zápletce o reality show, která dá dohromady vyumělkované město s vyumělkovanou komunitou asi tolik ne, ale občas jsem měl u nějakých hlášek a vtípků pocit, že to trochu humor novinových stripů připomíná. Celkově je to však animáč v moderním střihu, který jako správná pohádka nabízí i nějaké to poselství, zde konkrétně jde hlavně o strach z neznámého kombinovaný s drby a hoaxy. Tahle "message" je zpracovaná dobře, vypadá to, jako kdyby Addamsova rodinka byla na tohle téma jako dělaná. Ve filmu je jinak pohodový humor a má fajn postavy. Nová Addams Family má sice předvídatelný děj, ale hezky odcejpá a je to celkově taková dobrá animovaná pohodička. (7/10) ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla velký přešlap. Na oba hrané příběhy nedám dopustit a povědomí o animáku mi dalo naději na další černohumornou jízdu. Bohužel, vtípky by mi nestačily ani na prsty jedné ruky, kde by jich půlka byla amputována. Atmosféru film taky nemá a celkově je tam víc trapných nebo neslaných-nemastných momentů. Jinými slovy je film ztráta času. Děj nemá čím zaujmout, čím pobavit, a pro znalce prvních dvou filmů, je to absolutní kastrát, ze kterého si člověk na druhý den nebude pamatovat lautr nic. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako přiznám se, že sám bych na to nešel, protože i když jsem kdysi celkem se zaujetím sledoval černobílý seriál z roku 1964, tak filmy (obzvláště dvojka) se mi vůbec nelíbily a hodnotil jsem je jednou hvězdou....No ale protože mě na to vytáhla kamarádka, tak jsem si protrpěl....Ale vůbec neprotrpěl, bylo to nad očekávání dobré - plné suchého a černého humoru, mělo to příběh, efekty byly lepší než z hraných verzí (dobu nezastavíš)... Takže i když jde víceméně o spíše průměrný animák (který se navíc staží kopírovat Hotel Transylvánii), docela jsem se bavil...Naštěstí to má jen 87minut a to je tak akorát... Taky musím uznat, že Wednesday je fakt super (hlavně se podívejte na ty její cool, vlastně spíš dark copy) a její kamarádka Parker tomu dávají i jistý "lidský" rozměr. Co mě naopak zklamalo, bylo, že to vůbec není horor (ano horory nemám rád, ale troška napětí by neuškodila)....viděno v kině 2D (cze.)...60% ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Film má v sebe veľa dobrého, poďme však od koreňa. Snímka má problém určiť si o čom chce vypovedať a aj keď túto hlavnú myšlienku na konci filmu pochopíme, cesta k nej je veľmi kľukatá. Prvú polovicu filmu v podstate tvoria epizódne scénky - akési každodenné dobrodružstvá rodiny, ktoré sú ozvláštnené zaujímavým a jedinečným prostredím a samotnými členmi rodiny. Na rytmus filmu si rýchlo zvyknete a divák môže mať pocit, že tvorcovia sa úmyselne vybrali touto cestou, čo by bolo podľa mňa vo výsledku úplne super. Po predstavení hlavného záporáka ale máme pocit, že sa k niečomu schyľuje. Je dobré, že nevieme k čomu, je zlé, že nás to nezaujíma. Scenár sa rozhodne sledovať dve línie. Expanziu mestečka pod kopcom a túžby dvoch mladých súrodencov, z ktorých každý má nejaké svoje osobné problémy. Tieto prvky k sebe vôbec nejdú a finále v dome tak, žiaľ, pôsobí silene. Navyše snímka poprie samu seba a to preto, lebo vo výsledku sa Addamsovci v podstate stanú súčasťou spoločnosti, do ktorej vedia, že nepatria. Pri výrobe si to ale niekto všimol a tak to tvorcovia v posledných sekundách zase obrátia. Toto ma ako diváka obarilo najviac a zabilo akýkoľvek dojem z filmu. Najviac ma, žiaľ, pobavilo, že akonáhle nabehli záverečné titulky, film si iba potvrdil, že je v rade desiatok a desiatok ďalších. To znamená, že sa pre mňa vo význame zaradil k "ružovej". Jednotlivé nápady na gagy a humorné scénky sú fajn a aj keď niektoré z nich nevypália, niektoré sa celkom odvážne posunú na hranicu etiky, aby pobavili aj dospelé publikum. Ja som si osobne ale nezvykol na animáciu filmu. Netreba sa opičiť po Hoteli Transylvánia a inšpráciu by som hľadal skôr v stop-motion animácii a snažil sa o vytvorenie niečoho zapamätateľnejšieho a atmosférickejšieho. Takto snímka vypálila ako priemer, za rodinné pozretie ale nič nedáte. Teda vstupné do kina aktuálne. Viac tu: https://youtu.be/DS1coZP9aHA ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Postavy rodiny jsou přímo inspirovány komiksem Charlese Addamse. (ČSFD)
  • Těsně před záverečnými titulky běží klip, který paroduje úvodní titulky ze seriálu Rodina Addamsova z roku 1964. (Rico96)

Reklama

Reklama