Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Pavlové Trávníček a Soukup tomu dali tu správnou korunu. Chlapácký dabing zde rozhodně nenudí :-) Vzhled mimozemšťana spíše připomína vetřelce ( rypák, tekoucí sliz ) Spoustu vody v temném prostředí dodává všemu super atmosféru. Nebýt těch cool hlášek, tak nevím, nevím....Chci nějaké pořádné zbraně, chci dělo, minomet, no to je ono :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stone je najlepší.“ – „Včera rozstrieľal smetiak.“ – „To sa na Stonea podobá." Zlomok sekundy som prvýkrát videl, keď som chodil na základnú, najskôr v kine, potom na VHS. Asi vám nemusím hovoriť, aká pecka, bomba a klasika to pre 11-ročného chalana bola. Najväčšia sranda je, že keď som si to zreprízoval ako tridsiatnik, stále som sa bavil! Bohovsky tvrďácky Rutger Hauer („Doktori hovoria, že si neurotický paranoický blázon.“ – „Doktori vedia hovno.“), jeho ostré podpichovanie nového parťáka-suchara („Robíš si srandu? Ty sa krstným voláš Harley? Robím s chlapom, ktorý sa krstným volá HARLEY?“ – „Čo je lepšie na Dickovi Durkinovi?“), proti nim namakaný agresívny hajzel naklonovaný z Votrelca/Predátora/Terminátora, brutálne scény (vytrhnuté srdcia a steny zamazané litrami pomaly odkvapkávajúcej krvi, v tom čas ebol drsnejší azda už len druhý Predátor) a pôsobivá vízia zatopeného (!!) Londýna roku 2008. Hauer to zahral tak kvalitne, že vôbec nie je smiešny (lenonky na očiach, kanady, guľovnica), dialógy a hlášky sú vtipné, výprava výborná (v menej zručných rukách by malý rozpočet bil do očí, tu s ním ale režisér dokázal šikovne narábať) a hoci to určite nie je „žiadny zázrak“, prevláda spokojnosť. Za mínus by som označil zbytočnú postavu hranú Kim Cattrallovou (ktorá je tu hlavne preto, aby tu neboli samí chlapi), na rovinu povedané nie zrovna najprepracovanejší scenár, ku koncu to trocha stagnuje a mytológia okolo ústredného netvora je taká nepochopiteľná, až mám dojem, že jej nerozumeli ani samotní tvorcovia (chvíľu je to primitívna krvilačná beštia a hneď nato posiela balíčky na policajné ústredie). Kino Považan NMnV 1992 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Luxusní béčko plné hlášek a litrů krve. Ponurá budoucnost roku 2008, kdy se vlivem globálního oteplování Temže rozlila po celém Londýně je zneklidňující i teď po Brexitu. Ve městě řádí psychotický (nebo psychopatický?) zabiják co žere šlapkám srdce. Po krku mu jde drsný policajt Rutger Hauer, který se po jejich poslední konfrontaci zbláznil a jeho nový parťák študovanej z Oxfordu. Nadhled, překvapivě podvratné zvraty, záměrné přehrávání a skvělé nelogické bonmoty povyšují Zlomek sekundy na kultovní dílo, které neprávem zapadlo. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Béčko jako vyšitý, přesto má něco do sebe i když nápady vykrádá, kde se dá ... Další z úsměvných vpomínek na mládežnická 90 léta. Hauer byl drsnej jak smirkáč, do party se přidá akademik Dickie a hurá vstříc hoňkoschovce s dábelským stvořením vzniklém křížením Vetřelce a Predátora po zaplavených Londýnských ulicích - 65 % ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Levná sci-fi klasika přelomu 80. a 90. let, která je přes svou vizuální skromnost vybavena docela solidním akčním příběhem. Vzpomínám na doby, kdy nás tento film děsil z pásků VHS kazet, čemuž se dnes můžete pousmát. Přesto se zamýšlím, jestli právě Zlomek sekundy nebyl kostičkou v základu pyramidy mého budoucího filmového vkusu v oblasti tohoto žánru. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama