Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) Podle ukázek na tuto novou filmovou verzi Chuckyho jsem se moc netěšil. Vizáží vypadá panenka Chucky opravdu divně. Skoro jak nějaká hračka pro malé holčičky. Do kina jsem na to tehdy v červenci nešel, proto mi bohatě stačilo vidět jej v pohodlí domova. Nechci z toho dělat, bůh ví jakou sračku, ale opravdu se to celé nepovedlo. Původní dva filmy jsou rozhodně skvělé, svým způsobem to byl na tu dobu hororový kult. Následující části jsou takové různorodé (některé slabší, některé lepší), ale tento restart o Chuckym je opravdu slabý a nevýrazný. Dokážu možná ještě tak pochválit technickou stránku filmu, kameru a ještě tak úvod, který ještě tak ušel, kdy třináctiletý chlapec Andy se svým „nejlepším kamarádem na celý život“ seznamoval. Poté už to upadne do nudného a nezáživného slepence blikajících obrázků, kdy jsem u toho málem usínal. Hororových prvků zde moc není. Spíš to na oko působí jako nepovedená komedie. Není zde ani žádné napětí apod. Krvavost je zde taková divná. Nezaujala mě žádná smrt, možná ta s tou pilou, ale to jen trochu. Finální a hromadný masakr byl už přehnaný. Herecké obsazení je na tom tak nějak v normálu – nikdo mě nezaujal, ale ani nepohoršil. Stejně tak jako obyčejná filmová hudba. Škoda, že nebyl Chucky hláškující tak jak jsme ho znali. Párkrát jsem se trochu pousmál jeho výroky, ale to bylo asi tak celé. Je to pojato ve stylu v dnešní době, Chucky se spouští přes mobilní aplikace atd - a to právě byl také aspekt, který mi moc neseděl. Nemám už, co bych k tomu dodával. Někomu to může sednout o chlup víc, kdo má rád staré první dva filmy, tak ho tohle určitě moc neosloví. Osobně tento remake považuji za ztrátu času a nikomu jej nedoporučuji. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle že je ten super špatný remake na který dost lídí nadává? Tak asi stárnu ale tohle mi nepřišlo špatné. Vůbec. Scénář je dostatečně jiný aby to nebyla prahprostá kopie jako třeba nový Lví král, ale přitom premisa je stejná jako originál. Líbilo se mi jak to udělaly moderní, a i když jsem zezačátku moc nežral "origin" Chuckyho tak pak jsem se zhoupl na jeho vlně. Tohle není o masovém vrahovy ale o panence které vyply ve Vietnamu všechny zábrany. Chucky zrovna nevypadá nejlépe ale má daleko větší rozvoj emocí než originál a sem tam se i lépe hýbe. Hamill nedosahuje kvalit Dourifa ale špatný taky není, gore tu celkem ušlo jen závěrečný masakr lehce zklamal, čekal jsem ho delší. Nebudu nalhávat na originál to nemá a nemá to ani na Curse of Chucky nebo Bride of Chucky ale zbytek dílů to strká do kapsy. Já se bavil parádně. Jo a samozřejmě Andy z roku 1988 je 100x lepší než tenhle ufňukánek. A Chukyho písnička je neskutečně chytlavá: "You are my buddy, until the end, more then a buddy you´re my best friend!" ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Efekty 7/10/// PLUS: Chuckyho hlas (Mark Hamill), zvláště v druhé půli morbidní, zvrhlé, napínavé a rovněž moderní provedení je v pohodě, není rušivé, ani hloupé, vlastně skýtá spoustu možných nápadů MÍNUS: v zásadě ale jednoduché a celkově nevyužitý potenciál/// Shrnutí: Rád bych se přiklonil ke čtyřem hvězdičkám, ale chtě nechtě musím srovnávat nejen s původními díly, ale i se současnými horory. V rámci původních filmů se Chucky dočkal moderní inovace, která dává smysl a je tu hodně scén, které mají vysokou úroveň, přesto ale nejsem odvázaný a aktuální Dětská hra se stává pouze jednohubkou, které sluší DVD a obývák./// Celkem 68%/// ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Původní Dětská hra z konce 80. let patří k žánrovým klasikám, která si vysloužila několik pokračování, byť ve skutečnosti uznávám pouze původní trilogii. Přijít s nápadem Dětskou hru restartovat, připadně natočit remake se na první pohled jeví jako bláznivé. Nicméně tato Dětská hra je všechno, jenom ne prvoplánový remake. Snímek se hodně inspiruje osmdesátkovými dětskými horory z produkce Stevena Spielberga, Chrise Columbuse a Richarda Donnera. Dost je tu znát vliv Spielbergova E. T. Mimozemšťana, jelikož Andy v podání Gabriela Batemana je tu dost podobný Henrymu Thomasovi - včetně nošení mikiny s červenou kapucí. Ostatně ani panenka Chucky není tou známou panenkou s duší masového vraha z původní série, ale záměrně špatně nastavená umělá inteligence, což v dnešní době chytrých telefonů dává mnohem větší smysl. Chuckyho tak místo Brada Dourifa znamenitě namluvil Mark Hamill. Není tedy náhodné, že Andy zkouší panenku napoprvé pojmenovat zrovna po Hanu Solovi. Motiv kluka, který se cítí opuštěně, je taktéž spielbergovský. Co se týče samotných vražd a atmosféry, Chucky tu nehláškuje, ale má zde jasně pochopitelný motiv, byť to samozřejmě není úplně nejlepší způsob, jak si získat přátelství malého kluka. Místo klasického remaku tu máme částečně jinou a vlastně i v některých momentech dokonce lepší Dětskou hru, která se sice bere vážněji, ale o to více je mi bližší, protože pocit samoty znám velmi dobře. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi ta myšlenka, že obdivování "zábavného" násilí může velmi snadno vést k násilí opravdovému, pokud člověku nebo zrzavé panence chybí rozlišovací schopnost a pokud mu z jistých důvodů přeskočí. Nová Dětská hra mě tím potěšila stejně jako pečlivějším (na poměry hororu o vraždící hračce tedy rozhodně) vykreslením dětských (ano, je jich více a je to dobře) i dospělých postav nebo velkým finále, které mohlo být klidně ještě větší. A ke kladům rád přidám ještě hudbu od Beara McCrearyho, která se mi zdála prostě fantastická - prakticky pořád si pohrává s melodií hračky Buddiho, kterou složil také McCreary, a je to velmi zábavné. Ostatně jako celý film. Původní Dětské hře se vyrovná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • V jednom okamžiku je aktivováno policejní auto s hračkami a říká: „Mrtví nebo živí, jdete se mnou.“ Je to zřejmý odkaz na film Robocop (1987), který také vydal Orion Pictures. (Lajty)
  • Keď na začiatku filmu pracovník v továrni na hračky sabotuje jeden kus (Chucky) a úmyselne ho poškodí, v pozadí na oblohe udierajú rovnaké blesky, ako v prvom filme Detská hra z roku 1988, keď sa snažil Charles Lee Ray prevteliť do bábiky od Good Guys. (tXtX)

Reklama

Reklama