Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert se domnívám, že Lars Klevberg neměl sebemenší ponětí o tom, co vlastně točí. Režisér očividně tvoří bez jasného autorského záměru, kdy pouze zmatečně přeskakuje mezi jednotlivými filmovými žánry, abychom ve výsledku dostali zcela nefunkční slepenec. Obdobným způsobem bylo patrně naloženo i se scénářem, který je spíše skládankou různých kousků vzájemně k sobě sešitých bez jakékoliv vnitřní koherence. Každý opravdový fanoušek hororu bude u Child's Play pouze ztrácet čas a já tak snímku uděluji naprosto zasloužený odpad. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle že je ten super špatný remake na který dost lídí nadává? Tak asi stárnu ale tohle mi nepřišlo špatné. Vůbec. Scénář je dostatečně jiný aby to nebyla prahprostá kopie jako třeba nový Lví král, ale přitom premisa je stejná jako originál. Líbilo se mi jak to udělaly moderní, a i když jsem zezačátku moc nežral "origin" Chuckyho tak pak jsem se zhoupl na jeho vlně. Tohle není o masovém vrahovy ale o panence které vyply ve Vietnamu všechny zábrany. Chucky zrovna nevypadá nejlépe ale má daleko větší rozvoj emocí než originál a sem tam se i lépe hýbe. Hamill nedosahuje kvalit Dourifa ale špatný taky není, gore tu celkem ušlo jen závěrečný masakr lehce zklamal, čekal jsem ho delší. Nebudu nalhávat na originál to nemá a nemá to ani na Curse of Chucky nebo Bride of Chucky ale zbytek dílů to strká do kapsy. Já se bavil parádně. Jo a samozřejmě Andy z roku 1988 je 100x lepší než tenhle ufňukánek. A Chukyho písnička je neskutečně chytlavá: "You are my buddy, until the end, more then a buddy you´re my best friend!" ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Postupom času, pri sledovaní filmu, som si uvedomil, že vlastne ani nieje žiadny problém v tom, že Chucky už nieje posadnutý duchom masového vraha, ale v tejto verzii ide o obyčajnú, dajme tomu technickú poruchu s nevychytanými muchami v systéme. A to je práve to, čo by sme si mali všetci uvedomiť, kam to vlastne spejeme, aby technológie boli vyspelejšie, ako naše stále chudobnejšie mozgy. Ale ja viem, že trpieť nebudem. Skvelé gore, má to spád a humor na tých správnych miestach. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Značka "Child's Play" na tom filmu teda visí naprosto zbytečně. Ale vlastně mě ta technologická aktualizace baví. A když už "remaky", tak mám rád takové, které se nebojí originál překopat, což je tady splněno v míře vrchovaté, takže vlastně ... spokojenost. Je to řemeslně poctivé, postavy jsou sympatické a dobře zahrané. Celým filmem navíc prostupuje fungující humor, který se sem tak nějak hodí (určitě víc než třeba do letošního To). A na "dětský" horor je to i docela krvavé. Takže největší problém mám nakonec se vzhledem titulní panenky, ta je fakt hnusná jak prdel, a tak nějak nevěřím, že by jakákoli společnost nadesignovala svou super komerční hračku zrovna takhle. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Základná kostra zostala rovnaká, aj tentoraz sa dej točí okolo slobodnej matky žijúcej s osamelým synom, ktorý si k narodeninám prial virtuálneho kamaráta. Režisér príbeh posunul do blízkej budúcnosti, kedy už jazdia samojazdiace autá a domácnosť sa dá kompletne ovládať cez aplikáciu, ktorá je prepojená práve s onou bábikou. Aj keď vo filme tečie krv a vnútornosti prúdom, desivého je na ňom pramálo a žáner sa tak, možno zámerne, prehupne od hororu do paródie, čo nemusí byť nutne na škodu. Prvá polovica nabitá gagmi a humorným správaním Chuckyho budí patričný smiech. Po precitnutí postáv, ktorým bábika začne prinášať viac ťažkostí než kratochvíľ a tak sa jej zúfalo snažia zbaviť, je dianie viacmenej uťahané a zbytočné. Zaujímavejšou obmenou sa javí nastoliť apokalypsu, kedy by hračky prevzali totálnu kontrolu nad ľudstvom. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Film okrem iného odkazuje aj na Star Wars. Hračku Chuckyho v origináli dabuje Mark Hamill, ktorý stvárnil v legendárnej vesmírnej ságe postavu Luka Skywalkera. V jednej scéne sa Chucky pýta Andyho na meno, ktorým by ho chcel volať, a ten mu odpovie: "Han Solo," čo je ďalšia veľmi známa a dôležitá postava zo sveta Star Wars. (tXtX)
  • Italský název tohoto filmu je La bambola assassina, což je v překladu „Zabijácká panenka“. (Lajty)
  • V celém filmu jsou velmi zřejmé pojítka k filmu ET: Mimozemšťan (1982). Chucky má zářící prst, díky kterému věci fungují. Ve většině filmu nosí Andy (Gabriel Bateman) jasně červenou mikinu. Chucky se učí, jak dělat věci ze sledování televize, stejně jako ET. (Lajty)

Reklama

Reklama