Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (593)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Že by na tom Šíleném Maxovi opravdu něco bylo? Po prvním díle jsem naprosto nechápal jeho až skoro legendárního kultovního postavení v Melově filmografii. Po druhém díle už tomu tak trošku přicházím na kloub. Druhý díl Šíleného Maxe je epičtější, akčnější a spádovitější než jeho předchůdce a co do kvality jej rozhodně předčí. Mel teprve zde začíná být tím známým drsným hrdinou, který nejde pro peprnou hlášku či pořádnou ránu daleko, přesně jak jej všichni znají z jeho pozdějších filmů. Řekl bych, že až s dvojkou Šíleného Maxe pořádně nakopnul svou kariéru o obrovský kus dopředu a dle mého je to právě tento film, který by se měl považovat za milník v jeho bohaté kariéře. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Shodnu se tentokrát z většinou, že dvojka je nejpodařenější díl z celé trilogie, byť jenom o fous před rovněž výbornou jedničkou. Tady se jenom prostě v té ujetosti a absurdnosti zachází ještě o kousek dál. Jako celek je to takovej nesourodej úlet, ale to mi kdysi nevadilo a nevadí mi to ani dneska.90% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"...A V TOMTO VÍRU ZKÁZY BYLI OBYČEJNÍ LIDÉ ZNIČENI A VYŘÍZENI... " Výpravný a svižný akční film s drsným hrdinou, sympatickou komickou postavičkou (výborná je scéna, kdy Spenceovi ztuhne při sledování znásilnění ten jeho přiblblý úsměv na rtech), patřičnou dávkou brutality, akce a humoru, přičemž závěrečná honička je jedna z nejlepších, jaké kdy byly natočeny. Podobně jako režiséři jiných volných trilogií, které začínaly na přelomu 70. a 80. let jako ultralevné amatérské počiny a pokračovaly několikanásobně nákladnějšími studiovými remake-sequely v 80. letech jako Coscarelliho PHANTASM či Raimiho SMRTELNÉ ZLO, i Miller řácky šlápl na plyn, aniž by se přitom ale výrazněji zpronevěřil originálu. I když byla trojka ŠÍLENÉHO MAXE pro mnohé zklamáním, myslím že si tahle série dokázala udržet velice dobrou úroveň (hlavně se díl od dílu výrazně vyvíjela) a i třetí díl válcuje většinu ostatních žánrových kousků, většinou levných italských napodobenin nebo Pyunových cyborgáckých béček. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Terry Hayes, Georhe Miller, Brian Hannant | Hudba: Brian May | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Kennedy Miller Productions | Rozpočet: 4,5 miliónov $ | Tržby: 49,000,000 $ | Ocenenia: Saturn Award (Best International Film), Australian Film Institute (Direction, Sound, Production Design, Costume Design, Editing, Music, Cinematoghraphy) Avoriaz Fantastic Film Festival ( Grand Prize - George Miller), L.A. Film Critics Association Awards (Best Foreign Film) || Návrat Mad Maxa vo velkom štýle. Veľká výprava a lepšie triky však nepriniesli čakaný úspech, omnoho skromnejšia jednička bola tržbovo dvakrát úspešnejšia. Tak isto i u mňa, vedie jednoduchšia jednička, ktorá mala pre mňa viac filmovej duše. Postapokaliptické sci-fi s prapodivnými postavami mi nikdy nesedelo. Scény s kamiónov však na dobu boli fakt ohromujúce. 60% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jeho lidé stříleli po všem z kuše, myslel si že je to známka punku, ropnou touhou připomínal G.W.Bushe, myslel si že je to známka punku, do nádrží cpát ji chtěl a taky do sudů, myslel si že je to známka punku, oblíkal se přitom jak kluci z gay klubů, myslel si že je to známka punku...“ Humungusi, Max ti rychle vysvětlí, že punk je jinde.. Dramaturgicky a vůbec technicky mnohem sebejistější než jednička, několik originálních nápadů (brána z autobusu, pes na spoušti), kostyméři, co se moc nepředřeli a kaskadérsky náročný závěr s cisternou jedoucí na turnaj plážového volejbalu. Zkrátka solidní mustr pro další tvůrce béčkových explicitních postapokalyptických kousků, v nichž pod nánosy bláta či písku krev zasychá rychleji. „And the Road Warrior? That was the last we ever saw of him. He lives now... only in my memories.“ ()

Galerie (162)

Zajímavosti (43)

  • Po dokončení Šíleného Maxe (1979) měla být všechna použitá auta zničena. U všech, kromě hlavního Maxova (Mel Gibson) vozu, které bylo použito i v tomto dílu. (ČSFD)
  • Pes, který se ve filmu vyskytuje, pocházel z útulku, a byl pro film vycvičen. Z řevu motorů byl však stále nervózní, proto se mu dostalo speciálních špuntů do uší. Po natáčení si ho ponechal jeden z členů štábu. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama