Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (599)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Terry Hayes, Georhe Miller, Brian Hannant | Hudba: Brian May | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Kennedy Miller Productions | Rozpočet: 4,5 miliónov $ | Tržby: 49,000,000 $ | Ocenenia: Saturn Award (Best International Film), Australian Film Institute (Direction, Sound, Production Design, Costume Design, Editing, Music, Cinematoghraphy) Avoriaz Fantastic Film Festival ( Grand Prize - George Miller), L.A. Film Critics Association Awards (Best Foreign Film) || Návrat Mad Maxa vo velkom štýle. Veľká výprava a lepšie triky však nepriniesli čakaný úspech, omnoho skromnejšia jednička bola tržbovo dvakrát úspešnejšia. Tak isto i u mňa, vedie jednoduchšia jednička, ktorá mala pre mňa viac filmovej duše. Postapokaliptické sci-fi s prapodivnými postavami mi nikdy nesedelo. Scény s kamiónov však na dobu boli fakt ohromujúce. 60% | FullHD, THX, EN DTS | ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Austrálsky režisér George Miller stvoril v roku 1979 jedného z najznámejších postapokalyptických filmových hrdinov. Na plátna kín prišiel "Šialený Max". V hlavnej úlohe sa objavil Mel Gibson. Týmto snímkom odštartoval svoju hviezdnu hereckú kariéru. Z filmu "Mad Max" sa stal kultový akčný snímok. O dva roky neskôr natočil George Miller druhú časť "Šialený Max 2: Bojovník ciest". Je to veľmi podarené pokračovanie, ktoré sa vyrovná a miestami i mierne prevyšuje svojho predchodcu. **** ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Silniční válečník. Muž, kterému říkali MAX…. Jeden s filmů, které pro mne nezestárnou. Miluju ty divný stroje, hrůzný padouchy a lidský zjevy. Osamělej chlápek bez budoucnosti, moc se nemluví. Skoro jako western, jen zde mají kožený oblečky. Neskutečná postava, výrazná, až protivná hudba a perfektně (na tu dobu) nasnímaná akce. Když NO FUTURE, tak s Bojovníkem silnic! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po úspěchu Fury Road dostal i k této klasice. Na svoji dobu je to dost slušné a George Miller odvedl kus práce. Ani bych mladého Mela Gibsona nepoznal. Akce je teda spíš ke konci, ale celkem slušná. S Fury Road se to samozřejmě nedá srovnat. Tom Hardy tomu dal prostě hodně a Charlize Theron taky. Třeba se ještě dočkáme pokračování. "Tak skoč!" ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Několikanásobně větší rozpočet oproti prvnímu dílu je rozhodně vidět na téměř každém záběru, ale někdy jsem si nebyl jistý, zda to není jen parodie. Skvělé scény se míchají s až nepochopitelnými záběry. Nevím jestli režisér miluje sado maso, ale tyhle kostýmy podle mě opravdu k "bad-ass" válečníkům nesedí. Mel Gibson opět nezklamal a spolu s akcí na silnici je základem tohoto, pro mne stále nepochopeného velkého kultu. /50%/ ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Podľa producenta, dizajnéra a programátora hernej série „Fallout“ bol jednou z hlavných vizuálnych, filmových inšpirácií pre jej prvý diel práve tento film. V hre môžeme vidieť Maxovu (Mel Gibson) ikonickú koženú bundu, dvojhlavňovú brokovnicu, psa a niektoré postavy šialených jazdcov. (Sunwheel)
  • Podle George Millera to byl nápad Mela Gibsona (Max), aby jeho postava vypadala otrhaně. Před začátkem natáčení si sám ostříhal vlasy, ustřihl rukáv kožené bundy a roztrhal rukavice. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama