Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (357)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,305,523Tržby USA $36,230,219Tržby Celosvetovo $52,800,000║ úvod dobrý ale potom sa to v druhej polovici v púšti plnej detí mierne zbrzdí ale aj tak celkom slušný priemer /videl v kine: 70%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Černá ovce distopické (teď již kvadrologie). Dóm Hromu je zajímavý tak maximálně prvních dvacet pět minut, a to ještě ani zdaleka tak, jako všechny tři ostatní filmy. Druhá půlka s bandou dětí je výsměch. Obhajobou Millera je to, že do filmu fest zasahovali producenti a on sám neměl film pevně ve svých rukou. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Šílený Max zachraňující dětičky mi k srdci bohužel nikdy moc nepřirostl. Přitom rozjezd filmu není vlastně vůbec špatný (Tina Turner jako vykozená vůdkyně vyšinutých punkáčů mi tam svým zvrhlým způsobem docela pasuje), ale druhá polovina zkrátka mnohem víc než drsný postapokalyptický akčňák připomíná tuctovou dobrodružnou pohádku... Naštěstí finále, v němž se to opět hemží parádními pouštními vozítky, svým feelingem (konečně) připomene výbornou dvojku a vylepší tak výsledný dojem alespoň o pár procent. 60 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nic moc akce, špatní herci, žádný děj a ještě k tomu všemu rádoby filozofické pokukování po novém světě. Tak tohle by dohromady skutečne nešlo. Překvapivě ani vzhledem k navýšení rozpočtu film příliš neodpovídá. Několik krásných písečných záběrů na horizont nemá s financemi příliš co dělat a výprava zrovna dvakrát výstavní není. Vše působí až velmi lacině a nemá to co dělat s tím, že se tvůrci snažili navodit pocit opravdovosti pouštních obydlí. Tina Turner je vcelku monstrózní herecký omyl a její přítomnost zde jaksi nechápu. Tragická je ovšem i celá kostra děje, která je doslova a do písmene o ničem. Dóm hromu je tam v podstatě jen v úvodním souboji a zbytek je Mel Gibson putující, umírající, hledající své já, vůdce skupiny atd... Nejhorší díl. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu nebyl vůbec špatný.Říkal jsem si,slušný béčko,možná i lepší než dvojka,a ta Tina je skara cool! Jenže po Maxově vyhoštění a setkání s tou podivnou skupinkou dětí se film zvrhl v jeden velký úlet,který se snad snažil i filozofovat,ale já to nějak nepobral.Mel je klasicky super,zjevení Bruce Spencea na konci potěšilo,ale ta druhá půlka mě vyloženě nasrala,takže rozhodně nijak schovívavý nebudu.Tak,celou trilogii Šílený Max mám za sebou a musím konstatovat,že měla bohužel sestupnou úroveň.Od skvělé jedničky,přes podle mého přeceněnou dvojku až po divnou a rozplizlou trojku.Ale v jistém smyslu byl každý z dílů zajímavý zážitek.45 % ()

Galerie (128)

Zajímavosti (21)

  • George Miller na nějakou dobu ztratil o projekt zájem poté, co jeho přítel a zároveň producent Byron Kennedy zemřel při havárii v helikoptéře, když prozkoumával lokace pro film. Kennedymu je snímek věnován. (DailyDreamer)
  • V záverečných titulkoch je uvedené, že postava Tiny Turner sa volá Tetuška Entity, no vo filme ju tak nikto neosloví. Každý ju volá iba Tetuška. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama