Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V celovečerním snímku "Deadwood" od režiséra Daniela Minahana a scénáristy Davida Milche se dočkáme pokračování příběhu, který započal v kritiky uznávaném a cenou Emmy ověnčeném stejnojmenném seriálu z produkce HBO. Nezapomenutelné postavy v podání původního hereckého obsazení se po deseti letech znovu shledají, aby oslavily státní suverenitu Jižní Dakoty. Někdejší rivalové opět zažehnou své spory, spojenectví procházejí tvrdou zkouškou a staré rány jsou znovu otevřeny, zatímco se všichni snaží přizpůsobit nevyhnutelným změnám, které s sebou přinesl čas a moderní doba. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (38)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že sa z Deadwoodu stal Oldwood. Každá jedna z postáv je stará, unavená a v niektorých prípadoch aj platí, že na sklonku života. Kedysi fantastický westernový seriál, prichádza s epitafom v podobe tohto televízneho filmu, ale česť seriálu veľmi nerobí. Ale nie z dôvodov, aké by mohli pri tomto tvrdení jedného napadnúť. Dôvod, prečo to už nefunguje nie je ani v tom, že postavy zostarli. To je pochopiteľné. Problém spočíva v tom, že chýba toľko drobných mikropríbehov a uzatvorení. Celý čas som mal pocit, že som ukrátený o emócie, fakty a scény. A hoci chápem, že sa Milch potreboval rozlúčiť a chopil sa šance, keď ju dostal, je cítiť, že sa musel v rámci nápadov a celej svojej predstavy s ktorou do Deadwoodu pôvodne išiel, vzdať. A je to cítiť v každej scéne. Aj napriek tomu ale bolo príjemne rozlúčiť sa s postavami, hoci všetkým chýbalo skutočné vyvrcholenie, ktoré by si každá jedna z nich zaslúžila.  A tie niektoré happyendy mi tiež neprišli úplne zaslúžené. Epilóg v ktorom vo veľkom absentuje duša seriálu. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je solidní odpad. Je sice hezké vidět jak zub času zapracoval na postavách (a díky flashbackům si je scénář opravdu vychutnal) ale děj pokračuje stejnou nudnou žumpou jako před deseti lety. Navíc díky flashbackům vyplaval hned první exkrement - puritánská cenzura. Tak moc, že co nešlo přestříhat, vyžadovalo dotáčky. V rámci korektnosti "vyměkla" i mluva postav (žádný rasistický podtext) a největší vtip ze všech - Garret Dillahunt hraje TŘETÍ postavu!!! Opravdu tvůrcům nešlo o nic jiného než o vtip... ()

Reklama

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Naprosto skandální hodnocení některých uživatelé čsfd, jistojistě především pak z řad těch, kteří seriál Deadwood neviděli, nicméně z nějakého mně jen těžce pochopitelného důvodu se rozhodli podívat se na vyvrcholení seriálu, Deadwood: The Movie. Je to těžce nostalgická pecka, asi málo kdo věřil, že se ještě s městečkem Deadwood a jeho obyvateli setkáme. Určitě z toho šlo vytřískat více, o tom žádná, nicméně myslím si, že to je vcelku důstojné zakončení skvělého seriálu. Pátou hvězdičku dávám z nostalgie, ale Al Swearengen, Seth Bullock a ostatní si ji zaslouží. Zamrzelo mě, že v seriálu nebyla žádná zmínka o Cy Tolliverovi, kterého hrál v roce 2017 zesnulý Powers Boothe. Mnoho dějových linek však zůstalo neukončených, případně se jimi film vůbec nezabýval a od konce třetí řady se vůbec nepohli, což je mimo jiné dáno i tím, že se ve filmu řada vedlejších postav vůbec neobjevila. Jak jsem četl jinde, film možná nebyl ani tak úplně zakončením seriálu, vzhledem ke všem těm otazníkům, ale působí spíše trochu jako entrée pro novou sezónu, která se ale samozřejmě nebude konat. A tak už se asi nikdy nedozvíme, zdali Al v poslední scéně zemřel, stejně jako to, zdali Hearst dostal to, co si zasloužil, tedy pěkne malou celu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

My job ain´t to follow the law. My job is to interpret it, than enforce it accordingly. Pokud po více jak dekádě navazujete jedním filmem na otevřený konec seriálu, tak se nevyhnutelně dostáváte do situace, zda to pojmout jako samostatně stojící a přístupné i divákům původní látky neznalých či zda to naopak udělat čistě pro původní obecenstvo a doufat, že si někdo z nich alespoň ty stěžejní linie a konflikty ještě pamatuje. Výsledkem je kočkopes, který se snaží o oboje. A tak je několik desítek úvodních minut ukázka nedůstojné scenáristické snahy o maskování do očí bíjící expozice naroubované na to, že každá postava "jakože nenápadně adresuje uplynulých deset let" v rozhovorech s ostatními způsobem, jaký u látky, který vždy stál na charakterech a dialozích, bolí nemálo. Sice v podstatě jde o třináctou a čtvrnáctou epizodu třetí řady, ale tvůrci to nechtějí přiznat; zřejmě ani sobě. Navíc, pokud jste čekali, že středobodem bude (ne)přátelský komplikovaný vztah Bullocka, Swearengena a Hearsta "o duši Deadwoodu", tak... Ano, ale opět až poté, co se nejprve věnuje stopáž všem (ano, všem; snad krom Wellivera) postavám z původního seriálu. Mnohdy zbytečně, neopodstatněně a čistě jako fanservis. Jakmile ovšem tato pasáž přeci jen pomine (trvá však déle než by bylo záhodno; do 40. minuty) a neřeší se "co bylo", ale "co je a bude", tak to rázem je opět starý dobrý Deadwood pojednávající o nepřikrášlené odvrácené tváři neodvratně mizejícího Divokého západu. Velkou devizou je, že Bullock již není až tak otravný jako býval; Olyphant v něm neskrývaně navazuje na svého Raylana Givense. Ve druhé polovině pak jde o důstojné (jakkoli ne pamětihodné) zakončení, kterému jeden rád odpustí i to, že přichází o pěkných pár let později než mělo. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

K pochopení příběhu mi stačila první série seriálu. Film se táhne na vlně o 10let později, starší a mírně změněné postavy v chování jsou příjemné hlavně u šerifa Olyphanta je plnější vizáž plusem. Kalamity Jane lesbička a hlavní kšeftař McShane změklý a nemocný, už nehraje důležitou roli. Standartní kousek obsahuje odhadem tak tři díly k doplnění seriálu z městečka Deadwood v čerstvě vzniklém státu Jižní Dakoty. 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film se odehrává v roce 1889, tedy 10 let po skončení poslední epizody stejnojmenného seriálu. (ČSFD)
  • Klobouk, který nosí Joanie Stubbs (Kim Dickens), je stejný šedý cylindr, který měla na sobě v původním seriálu Deadwood (od r. 2004)., ale byl upraven hnědou tkaninou, aby vypadal novější. (ČSFD)
  • Píseň hraná během titulků, „Hog of the Forsaken“, je stejná píseň, která zazněla v titulcích epizody Deadwood (2004) seriálu Deadwood (od r. 2004). (ČSFD)

Související novinky

Kdy dorazí filmový Deadwood?

Kdy dorazí filmový Deadwood?

10.02.2019

Programový šéf HBO Casey Bloys měl nedávno příležitost rozpovídat se něco málo o plánech, které má kabelovka pro letošní rok. Kromě spokojených reakcí na třetí řadu Temného případu pak došlo mimo… (více)

Reklama

Reklama