Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Divák sa baví od prvej scény až po poslednú a to aj po niekoľkých zhliadnutiach. A je mu úplne jedno, že je Police Squad! vo svojej podstate šialená hovadina. Už ako dieťa som Bláznivú strelu miloval a zakaždým, keď bežala v televízii, som ju musel vidieť. Leslie Nielsen aj tu predviedol naozaj vynikajúci herecký výkon a je pravdou, že som si ho vďaka tejto úlohe obľúbil a mám ho rád do dnes. Je síce pravda, že sú nejaké scény až príšerne moc umelé, ale napriek tomu nedokážem hodnotiť inak ako všetkými piatimi hviezdičkami, pretože sa u sledovania zakaždým bavím ako malé dieťa. Väčšina srandičiek je vybičovaná k nezastaviteľným výbuchom smiechu a kombinácie drsných policajných právd namierených skrze Leslieho nenapodobiteľný Pokerface sú skvelé. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvních pěti dílů nemůžu jakožto milovník Franka Drebina dát jinak než plnej knedlík !!! Jasně mraky hlášek je použitejch v pozdějších Bláznivejch střélách, ale stejně se člověk tlemí jako debil !! Celý díly i s cz titulkama najdete na youtube: http://youtu.be/FzD01Hu1nPs ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost, která je naprosto geniální v tom, že se koncept vyšetřování a jednotlivé fóry v každém či téměř každém dílu opakují, přičemž nejlepší jsou asi naprosto boží závěrečné titulky, které se nesou v tehdejším klasickém duchu zamrznutí, až na to, že... Nebo snad čistič bot, který ví naprosto všechno, a proto si taky za ním naprosto všichni chodí pro radu? Nebo snad doktor z laborky? Nebo šéf, který už je na místě? Nebo naprosto boží Drebinovy voice overy a masakrální hlášky? Nebo snad jeho nabízení cigaret? Nebo chlap, který je tak vysoký, že se nevejde do záběru? Je to v základě strašně jednoduché, ale funguje to absolutně na výbornou. Fakt jsem se bavil, ale pár dalších dílů navíc by to klidně ještě uneslo. 85 %. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

ED HOCKEN: "Poslal som tú žiadosť o výkupné do laboratória. Žiadajú milión dolárov." FRANK DREBIN: "Za čo žiada laboratórium milión dolárov?" ED HOCKEN: "Tí únoscovia to žiadajú, Frank." /// Niektoré vtipy uletia dostratena, ale inak je to vydarená seriálová jednohubka. Kamenné pohľady Leslieho Nielsena pri všetkých tých absurdných situáciach sa stali skutočnou legendou. Veľmi ma pobavili scény s Rexom Hamiltonom v úlohe Abrahama Lincolna, vševediaci leštič topánok Johnny a časté snímanie nôh hlavných zloduchov a podozrivých, ako v noirových kriminálkach. Výborná seriálová paródia! ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, netušil jsem, že bratři Cukrové natočili před trilogií Bláznivých střel tenhle šestidílný klenot. Police Squad! by mohl být příručkou pro mladé filmaře, protože je udivující co všechno filmaři dokázali provést s nízkým rozpočtem a komorním štábem. Je to bláznivá parodie jak má být. Mou oblíbenou postavou byl Johnny, leštič bot, kterého bych někdy potřeboval taky. :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Přestože se žádný ze speciálních hvězdných hostů neobjeví v seriálu, protože je v úvodu zabit, jeden z nich (Robert Goulet) si později zahrál ve filmu Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu, který je na tomto seriálu založen. (HappySmile)
  • Drebinova hodnost je často úmyslně uvedena nesprávně. Např. se Drebin ohlásí jako poručík, aby se následně mohl představit jako kapitán. (HappySmile)
  • John Belushi natočil scénu do úvodních titulků 6. dílu "Testimony of Evil (Dead Men Don't Laugh)" jako hvězdný host - byl ukázán pod vodou s cementovými botami na nohou. Ovšem zemřel ještě před ovysíláním tohoto dílu, takže z úcty k jeho památce byla tato scéna vystřižena a natočená jiná s Williamem Conradem. (HappySmile)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama