Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 3
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 3

Recenze (207)

woody 

všechny recenze uživatele

Po Bylo nás pět určitě nejlepší porevoluční seriál.Jana Štěpánková jako ironická a prostořeká babička je naprosto geniální a nejlepší v seriálu.Scénář je taktéž výborný.Sice mě trošku zarazilo to přemístění děje v 2. sérii ale kvalitu to snížilo jen minimálně(ale bohužel přece jensnížilo)!Když se podívám co se dnes točí, tento seriál je potěšení pro každého, kdo se chce nenáročně(tím se myslí né trapně) pobavit.Uvidíme jak dopadne nová série ke které přistupuji spíše chladně.Ale opravdu nechápu zdejších zdejších 60%... ()

eFrankie 

všechny recenze uživatele

Nejlepší postavou celého seriálu je bezkonkureční ironická babička Jana Štěpánková... zastiňuje všechny své kolegy. Příjemný seriál, na který se vždy rád podívám. Bohužel dnešní české "seriály" nedosahují ani trochu úrovně aspoň tohoto... Velmi křehké vztahy, Ordinace, Pojišťovna, Ošklivka Katka - ty všechny jsou oproti tomuto horší než ODPAD! Pokud bych Ranči dal dvě nebo tři hvězdy, tak nevím co by se potom mělo dávat výše uvedeným... proto 4**** ()

Reklama

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Z první řady jsem byl kdysi jako kluk opravdu nadšený, ale čím víc hlavně mladí hrdinové stárli, tím víc se řešili svoje pubertální starosti na úkor trablů měšťáků na statku... a to už mě vůbec nebavilo. Třetí řada se zmítá někde v suterénu, ale budu hodný a vysolím pěkné tři***. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Parádní český seriál který sice nejni nejlepší na světě, ale má takové své nezaměnitelné kouzlo. Teď ani nevím jestli bych odhadoval životní roli Jany Štěpánkové v tomto seriálu anebo v Takové Normální Rodince. Ale pokud jste ale byly pozorní při každé epizodě, tak výkony Mileny Steinmasslové jakožto starostlivé mamči se svými komplexy byly místy opravdu úžasné. Dle mě je tohle pohodový český seriál, který se stal standardem...alespoň pro mě. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Dospělá část je výborná a jejich hlášky a vtipné situace do kterých se dostávají hrají lidsky, uvěřitelně, příjemně a je opravdu potěšením a pohodu se na ně dívat. Hlavně sarkastická babička Jana Štěpánková je vynikající. Ale bohužel dětské osazenstvo je pro mě zklamáním. Za celou dobu mě nedokázali přesvědčit a ani jedno ze třech dětí Kudrnových mi nepřišlo nijak sympatické. Celkově teda 60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)
  • Jana Štěpánková (babička Jeřábková) měla velké problémy s ovládáním Babetty, které pod jejíma rukama neustále zhasínal motor, díky čemuž nabyla dojmu, že ji všichni ve štábu považují za mizernou řidičku. Vše se vysvětlilo při natáčení scény, ve které jí nahání děda Jeřábek (Lubomír Kostelka) a oba skončí v kukuřičném poli. Scénu jela kaskadérka, které se to díky neustále zhasínající motorce podařilo až na šestý pokus, načež se zjistilo, že motorka je pokažená. (cundak)
  • Filmovalo se i na nádraží Městečko u Křivoklátu, ve Velkých Přílepech, Horní Lhotě, Drnovicích, na nádraží ve velkých Karlovicích, Boskovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama