Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 9
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 9

Recenze (207)

Oudis 

všechny recenze uživatele

Co na to říct...seriál o české rodince, která se přestěhovala z města na venkov. Každým dílem nás provázejí svým většinou úsměvnými zážitky, leč někdy mi to přijde až sarkastické. Ovšem když tento film běžel v televizi velmi rád jsem se na něj zadíval. Jak už zde mnozí píšou a u je to tak i u většiny seriálů čím déle se vysílá, tím je to horší, aneb první, maximálně druhá serie jsou nejlepší. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriál bez minimálně jedné postavy čerpající životní energii ze sarkasmu nebo cynismu už dnes snad nikdo nenapíše. Ale v případě Jany Štěpánkové tuto neoriginalitu rozhodně tvůrcům vyčítat nebudu. Naopak bych je svinským krokem hnal bejkovcem kolem vsi za předabování Mira Nogy Petrem Rychlým. Nejen že je to (jak podotýká Tosim) naprosto zbytečné kvůli češtině tohto Slováka, ale proč by boha jeho nemohl otec rodiny mluvit slovensky? Myslím, že by to dnešním mladým svišťům jen prospělo, navíc slovenskočeských manželství je ve věkové skupině manželů Kudrnových víc než dost, tak na co si to sakra hrajeme? To by ale bylo na delší debatu a hlavní je jiná věc. A sice to, že Ranč U Zelené Sedmy je (když ho vezmu jako celek) s kadencí jednoho dílu týdně v pohodě (ale bez přemýšlení a rejpání) sledovatelný seriál, jehož kvalita, reprezentovaná zde především zábavností, osciluje okolo průměru televizní zábavy. Nicméně v porovnání s ambiciózními komediálními pokusy jako byl Duch Český a podobné slátaniny vypadá jako Twin Peaks vedle Buffy. 60% ()

Reklama

Lkprak 

všechny recenze uživatele

Pro mně naprosto jednoznačně kultovní záležitost, asi hlavně proto, že v době premiéry jsem byl +- ve věku Štěpána a řešil stejný zásadní životní problém (nezájem opačného pohlaví). Třetí série pak pro mně byla nadějí, že i tenhle problém má řešení. Opravdu velká škoda, že třetí série zůstala jaksi napůl cesty, neboť knižní vydání, jež vyšlo dřív, než byla tato série natočena, obsahuje velké množství jakési vnitřní síly, jež se do hrané verze ne úplně podařilo dostat. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Parádní český seriál který sice nejni nejlepší na světě, ale má takové své nezaměnitelné kouzlo. Teď ani nevím jestli bych odhadoval životní roli Jany Štěpánkové v tomto seriálu anebo v Takové Normální Rodince. Ale pokud jste ale byly pozorní při každé epizodě, tak výkony Mileny Steinmasslové jakožto starostlivé mamči se svými komplexy byly místy opravdu úžasné. Dle mě je tohle pohodový český seriál, který se stal standardem...alespoň pro mě. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Takovej trochu moc rodinnej, ale hlavně zpočátku dost zábavnej seriál o rodině nějakýho inženýra Kudrny, kterého Miro Noga s dabingem Petra Rychlého docela vystihli. Pár fórů a situací docela pohladí po duši, jinak ale nic, co by si člověk nahrával na video :) Postupně taky seriál trochu ztrácí dech. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • V druhém díle, když si jde babička Kudrnová sednout k počítači jí rodinka zapne notebook, ale vedle toho je vidět i normální monitor od stolního PC. (Elisebah)
  • Jana Štěpánková (babička Jeřábková) měla velké problémy s ovládáním Babetty, které pod jejíma rukama neustále zhasínal motor, díky čemuž nabyla dojmu, že ji všichni ve štábu považují za mizernou řidičku. Vše se vysvětlilo při natáčení scény, ve které jí nahání děda Jeřábek (Lubomír Kostelka) a oba skončí v kukuřičném poli. Scénu jela kaskadérka, které se to díky neustále zhasínající motorce podařilo až na šestý pokus, načež se zjistilo, že motorka je pokažená. (cundak)

Reklama

Reklama