Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová - Série 1

(série)
Drama / Rodinný / Western
USA, 1993, 13 h 54 min (Minutáž: 45–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Guy Boyd, Alfre Woodard, Diane Ladd, Larry Sellers, Erika Flores, Adrian Sparks, Geoffrey Lower (více)
(další profese)

Epizody(17)

Recenze (2)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada je fajn. Za hodně slabé díly považuju dva. Doktorka Quinnová je odpočinkový seriál s nějakým tím morálním ponaučením, první řada vznikala v roce 1993 a proto je dobré to tak brát. Přecházet detaily, které nedávají smysl, zavřít oko nad operacemi a šitím třemi stehy a podobně. Najít si v tom to svoje, co člověka baví. Nejvíc mě bavily díly, který byly spíš jednoduchý, uvnitř městečka a o osobních vztazích v něm. Třeba díl s doktorčinou matkou, díl kdy měla doktorka narozeniny a ty díly, kde hledala nové domovy dětem. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Ale tak já přece vím, že je to jen pohádka s lehce feministickým podtónem, ale stejně se mi to líbí, skoro jako při prvním sledování před mnoha lety. Nedávno jsem u jednoho svého komentáře psala, že nesleduju nekonečné seriály a už vůbec ne z lékařského prostředí. To jsem ale na tento zapomněla. I když přiznejme si, že z lékařského prostředí nám seriál ukazuje jen to, o co přišel svět tím, že tuhle geniální ženskou nepřijal mezi špičkové lékaře, ale většinou to, oč by přišla ona, kdyby se tak stalo a zůstala na civilizovaném Východě (USA). A je to sice velice romantické a občas (hm) dost nepravděpodobné, asi tak jako, když v okresní nemocnici v Rubavě na urgentu prováděli dva před minulostí se ukrývající géniové operace srdce a mozku jako na běžícím pásu, tak tady v polních podmínkách sice geniální ale nikoliv neurochirurg žena provádí totéž na milovaném synovi ( že je adoptivní to spíše stěžuje) a ještě ji k tomu asistují holič a provozovatelka kavárny. A i když tam takových věcí lze najít spoustu, za Sullyho, Hanka a i ostatní figurky z města si to ty čtyři hvězdičky, které mi v průměru vyšly, rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Galerie (28)

Reklama

Reklama