Reklama

Reklama

Z deníku Sherlocka Holmese

(seriál)
  • Česko Archiv Sherlocka Holmese (více)

VOD (1)

Epizody(6)

Recenze uživatele D.Moore k tomuto seriálu (6)

Nezvěstná šlechtična (1991) (E01) 

Tyhle naléhavé případy, ve kterých jde o vše a kdy musí Holmes řešit věci ani ne tak za pochodu, jako spíše za běhu, mám nejraději. Za scénu s pohřbem by se nemusel stydět ani Hitchcock. ()

Záhada na Thorském mostě (1991) (E02) 

Nejvíce se mi líbil ten klasický okamžik, kdy byl Watson přesvědčen, že už to má... Ale neměl. ()

Na starém zámku v Shoscombe (1991) (E03) 

Holmes řeší náramně temnou záhadu, zkoumá ohořelou lidskou kost, otevírá rakev... V tomhhle dílu je toho opravdu hodně. Watson tentokrát hraje spíše druhé housle, ale to nevadí - pozoruje svého geniálního kolegu se stejným zaujetím, s jakým my sledujeme stoprocentní nasazení Jeremyho Bretta. ()

Záhada Boscombského údolí (1991) (E04) 

Zase jeden velmi elegantně vyřešený případ. Škoda jen, že Holmes nenasbíral více důkazů o nevině, aby byl konec věrohodnější. ()

Vznešený klient (1991) (E05) 

Doylovu povídku neznám, takže mi tentokrát chybí srovnání, ale film je extratřída. Holmes má skvělého protivníka a příběh se může vyvinout prakticky jakkoliv... Když se otlučený Jeremy Brett s upřeným dravčím pohledem zjeví v Grunerově pracovně jako nějaký anděl apokalypsy, nemá to jedinou chybu. ()

Šplhající muž (1991) (E06) 

"Watsone, přijďte neprodleně, pokud se vám to hodí. Pokud ne, stejně přijďte." Pokud tento případ neznáte, připravte se na překvapení - můžete si myslet, že víte, oč jde, ovšem Sherlock Holmes vás stejně převeze. ()

Reklama

Reklama