Reklama

Reklama

Z deníku Sherlocka Holmese

(seriál)
  • Česko Archiv Sherlocka Holmese (více)

VOD (1)

Epizody(6)

Recenze uživatele DocBrown k tomuto seriálu (7)

Z deníku Sherlocka Holmese (1991) 

První série je skvělá, odehrává se většinou na venkově, pro změnu - 90% (až na slabší poslední epizodu). Ale druhá série obsahuje pouze tři prodloužené epizody (na CSFD uvedené jako samostatné filmy mimo tuto sérii), kde si autoři dost nešťastně přidávají do původního příběhu, který by jinak na více jak hodinu nevydal a je to spíše na škodu - 65% ()

Nezvěstná šlechtična (1991) (E01) 

Watson se popere, Watson střílí a Holmes se splete :-O. Dost hrozivý závěr. ()

Záhada na Thorském mostě (1991) (E02) 

Trochu pomalejší začátek, ale jak dojde na herecký koncert v podobě "souboje" Bretta s Masseyem, patří tenhle k díl k těm nejlepším vůbec. Vraha jsem začal tušit po výpovědi ve vězení, to provedení bylo ale geniální. Naštěstí jsem si nepřečetl obsah zde a povídku jsem taky ještě nečetl, takže jsem si to mohl naplno vychutnat. Zajímavá změna prostřetí, tentokrát poněkud netradiční (avšak né neobvyklý) anglický venkov - jarní a prosluněný. Poprvé se také v Holmesovi objevuje automobil a Watsonův revolver pěkně v detailu. ()

Na starém zámku v Shoscombe (1991) (E03) 

Musím přiznat, že 3/4 jsem se vůbec nechytal a netušil, co se mohlo stát. Ale ten závěr byl brilantní a to včetně Mrs. Hudson ()

Záhada Boscombského údolí (1991) (E04) 

Inspektor vypadá sice jako Trachta, ale takové diletanství by nepředvedl ani Hlaváček, přehlédout stopy třetí osoby ... tsss. Takže je to celé dost předvídatelné a čeká se jen na motiv (a je to opět historka z kolonií). Čtvrtou hvězdičku jen za tu adaptaci přepadení vyprávěné skvělým Vaughanem. A taky za Brettovo zvolání, bažant! ()

Vznešený klient (1991) (E05) 

A já tvrdím, že tenhle rakušák je ještě hrozivější a nechutnější soupeř než Moriarty. Obě herečky byly nádherné. A klobouk dolů před Valentinovým německým přízvukem. ()

Šplhající muž (1991) (E06) 

Tahle předloha je bohužel slabší a její úpravy to snad ještě zhoršili. Navíc je tu úplně vymazáno silné napojení na Prahu a Čechy. Zachraňuje to jen Brett a poslední představení Jeavonse jako Lestrada v seriálu (ještě se objeví ve filmu). ()

Reklama

Reklama