Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Doposud jsem si Thackerayho spojovala ve filmu jen s Barry Lyndonem, který je příliš Kubrick, než aby to byl Thackeray. Ale naštěstí Vanity Fair je mnohem častěji adaptovaný román a tato zatím poslední verze je velmi půvabná a inspirativní. Zatímco na počátku (1911) byla geniální zkratka ve 30. letech jedna sexy moderní verze s Myrnou Loy a druhá tradiční v Technicoloru s Miriam Hopkins, tato s okouzlující Reese Witherspoon vrací celý příběh do indických souvislostí a vypráví o všem milém i nemilém, co nebohou Becky Sharp potkalo. Ačkoli Becky by sama sebe nikdy neoznačila za nebohou, že ano. Tyto opulentní romány v empírové nádheře skutečně mohou jen získat, pokud je režíruje někdo tak kosmopolitní jako Mira Nair. Ano, ta Mira Nair, jejíž Bouřlivá svatba tolik znamenala pro obnovení zájmu o indický film a indickou kulturu na západě. Zkrátka, mohu jedině doporučit. A pokud si stále nejste jisti, klidně si dejte na čas, já čekala na své setkání s Vanity Fair celou dekádu a vyplatilo se. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jo, tahle anglická filmařská etuda je opravdu velký jarmark marnosti. Tolik známých herců a plácají se tady do kolen při pomyšlení, že jim někdo pohladil kolínko. Abych ale komentář nevedl úplně v negativní formě, což by byla škoda, občas je to tu tak vtipné, že se vnitřně i od srdce velice potichu zasmějete. No, typicky Austenovské, ale herci mě v některých ohledech sem tam bavili. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Mira Nair natočila velmi výpravný, exotický a energický pohled do života smetánky osmnáctého století.Ze začátku tu máme dobré tempo, sympatickou hrdinku a jemný humor.Jenže s přibývající pasáží se tempo drolí, děj se zaměřuje na dalších dvacet postav a ona humorná nadsázka je pryč.I tak ale "Jarmark" nabízí stravitelnou podívanou, hlavně v rámci žánru. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela hezké... 1) Vtipné dialogy mě vedou k tomu, že bych si snad ten Thackerayův román z roku 1848 měl konečně přečíst. 2) Hrají: krásný 27letý Jonathan Rhys-Meyers (George Osborne), 40letý James Purefoy (Rawdon Crawley), 37letý Rhys Ifans (William Dobbin), 19letý Tom Sturridge (mladý Georgy Osborne). ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pohled na anglickou společnost 19. století, kdy záleželo na původu člověka a titulech. Takový pohled je sice víceméně zřetelný ve všech filmech o Anglii, zachycující nějaké 18./19. století, ale Jarmark marnosti bere téma s nadhledem a trochou toho vtipu. Zkrátka lehce stravitelná podívaná s příjemnou Reese Witherspoon. Není nač si stěžovat. ~(3,7)~ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Pro dosáhnutí něžnějšího vzhledu postav byla většina kostýmů ušitá v menší velikosti, než bylo potřebné. (imro)
  • Natasha Little, která ve filmu ztvárnila Lady Jane Sheepshanksovou, si zahrála už v TV minisérii Vanity Fair (1998), ale zde jí připadla úloha Becky Sharpové. (imro)

Reklama

Reklama