Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Příhody mluvící mořské houby, která pracuje v restauraci rychlého občerstvení, navštěvuje vodáckou školu a žije v podmořském ananasu. SpongeBob žije ve dvoupatrovém ananasu několik sáhů pod tropickým ostrovem Bikini Atoll v podmořském městě. Místo logického přístupu ke každodenním výzvám přistupuje SpongeBob k životu svérázně a nekonvenčně. Ať už hledá nejlepší obracečku, aby se zdokonalil v technice smažení hamburgerů v Krusty Krab, nebo se jen tak poflakuje se svým nejlepším kamarádem Patrikem (sympatickou mořskou hvězdicí), SpongeBobovy dobré úmysly a přehnaně horlivý přístup k životu obvykle způsobí v jeho podvodním světě chaos. (Česká televize)

(více)

Recenze (287)

Daae 

všechny recenze uživatele

Kdysi mě ukázky na tuto pórovitou, žlutou, infantilní postavičku lezly na nervy. Tehdy jsem ještě nevěděla o co jde. Pak jsem si jednou po škole pustila MTV a málem jsem se srolovala smíchy z pohovky na podlahu. Tenhle originální a pološílený humor je přesně pro mě. Tom Kenny je velice talentovaný člověk, neboť jsem si nikdy předtím nedokázala představit, že by dospělý muž mohl mluvit tak úžasně hravou fistulí. Moje nejoblíbenější hláška, která v naší domácnosti zlidověla: You've got to use your IMAGINATION! *nad hlavou nakreslí rukama duhu* ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tenhle od pohledu protivnej, zdrogovanej antropomorfní "ementál" můžete buď milovat nebo nenávidět. ... Ústřední postavou seriálu je ultrakreténské duo, které dovedlo termín "blbý a blbější" do dosud nepoznaných dimenzí. Spongebob i Patrik jsou chytří asi jako... no... skutečná mořská houba a skutečná mořská hvězdice po mozkové obrně. Dobrodružství těchhle dvou retardů může díky neexistenci pravidel leckdy nabývat až dadaistických kvalit, s lehkým dotekem surreálna a řádnou dávkou demence. A já jednoduše miluju, když se zhovadilost umí dotáhnout za úměrnou mez. Pozdraven buď Spongebob ve své hranatosti! ()

Reklama

Steel32 

všechny recenze uživatele

Spongebob mě jako malý dítě bral snad míň, než teď. Nevím co mi na tý žlutý houbě vadilo, ale teď se mi strašně líbí (ale možná to bude tím, že v dnešní době, co točej ty kraviny pro děti, dokážu Spongeboba mnohem víc ocenit.) Postavičky se nevtírají, jsou zábavný, Patrik je neuvěřitelně zábavnej svojí blbostí, Sépiák nabručeností, Sandy svou drzostí (a taky tím, že je jediná veverka pod vodou) a Pan Krabs zase tím svým "Prašulky, prašulky". Na odlehčenější zabavení je to rozhodně správná volba. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Spoungbob je taková malá, milá blbůstka, která mě vždycky zaručeně rozptýlý, když nemám zrovna náladu podívat se podesáté na nějaký díl South Parku, Futuramy či Simpsonů. Taková dadaistická, veselá záležitost, která se sice nikdy nevyšplhá do takový výšin popularity jako výše zmíněné kusy, ale rozhodně mezi nima místo má. Ať žije Spongebob, vivat Patrick! 70% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Necítíš nic? Ten smrad. Takový ten smradlavý smrad. Smradlavý smrad co smrdí smradlavě!" Spongebob co nosí krátké kalhoty a bydlí v ananasu je nesmírný sympaťák. Příběhy s ním jsou správně trhlé a šílené, což je jen dobře! Český dabing je také více než povedený, např. pan Krabs má výborný pirátský hlas. Zároveň je také poznat, že příběhy nejsou určené jen dětem, některé scény jsou vyhnané až do parodičnosti, takže si na své přijdou i dospělí, pokud tedy dokážou zkousnout, že hlavní hrdina bydlí v ananasu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (78)

  • Podmořské městečko Zátiší Bikin (v originále Bikini Bottom), v němž se odehrává většina příběhů se Spongebobem, se nachází pod opravdovým existujícím ostrovem, a to Bikini Atoll. (P. J. D.)
  • Spongebob v kalhotách byl k roku 2019 nejdéle vysílaným seriálem společnosti Nickelodeon. (matysek2000)
  • Podľa vodičských preukazov z 1. série a epizódy "Sleepy Time" sa Pán Krabs narodil 30. novembra 1942 a SpongeBob 14. júna 1986. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno