Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(seriál)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jak už název naznačuje, scenárista využil známé pohádky o probuzení spící princezny, ale jeho příběh není ani pohádkový, ani v něm nevystupuje princezna, naopak je plný lidských osudů našich současníků. Bude nás provázet složitými životními situacemi mladé ženy, která po rozvodu ztratila životní elán. A teprve nové vztahy a nová setkání v ní probudí energii, která doposud jakoby v ní spala. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Besyn 

všechny recenze uživatele

Musím říct,že mě tenhle seriál velmi pobavil a to zejména díky Václavu Vydrovi III.,jehož figurka vyhozeného ředitele banky a následného alkoholika je vskutku k popukání ("Však oni nakonec přilezou po kolenou a až přilezou,tak je pošlu do prd*** !").To,jak ho myslím na konci sedmého dílu tvůrci vyhodili z rozjetého děje,mě neskutečně naštvalo.Poslední tři díly tak absolutně ztratily na atraktivitě. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vcelku kvalitní herci tu provádějí vcelku naivní a nelogické věci. A je to statické, nudné a televizně laciné. Ale co je opravdu strašlivé, je hudba. Něco tak odporného se nevidí, za tohle postavit autora na pranýř a házet po něm výběrové kolekce soundtracků Muchowa, Lišky a Boka, v rozšířeném vydání. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ještě že seriál tu inspiraci pohádkou hned přiznává - i když mate názvem, protože vykrádá pohádku jinou, O rybáři a zlaté rybce. Veletoče, jaké tady předvede hlavní postava (která se v posledním dílu dokonce zachová jako obyčejná kur.va), jsou fakt podivné, a celé to morální vyznění značně pokulhává, protože nedojde k potrestání, prohlédnutí a pořádné nápravě - alespoň ně vzhledem k tomu, že to má roztahaných a utahaných deset dílů. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš taková moralitka, schválně používám zdrobnělinu, to dobré z Jana Míky se najde jen málo, vyústění je zkrátka takové, že kámošky na kolech jsou víc, než všechny kopce světa. U Života na zámku mi televizní materiál nevadil, tady spolu s rádobyhlubokou formou dělá seriál ještě levnějším, než jaký ve skutečnosti je. Dřív jsem ho opravdu přecenil, opravuju hned, jak jsem měl čas. 30%. ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Já mám z Žilkové kopřivku odjakživa, už když hrála pionýrskou vedoucí v jakémsi českém seriálu, asi to bylo My všichni školou povinní. Přesto se mi moc líbila v Zapomenutém světle. Ale zbytek její tvorby a ji samotnou hážu do odpadu a seriál (hrála ona vůbec v něčem jiném než ve slaboduchých seriálech?) do odpadu odpadů. Doufám, že se její (ne)povedená Agáta nedá na hereckou dráhu! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Benešově u Prahy a Novém Kníně. (petr.trep)

Reklama

Reklama