Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy Chapel zítra nastupuje k rozhodujícímu a možná poslednímu zápasu své téměř dvacetileté baseballové kariéry. Jeho detroitské Tigry, s nimiž je po celou kariéru svázán, se rozhodl majitel klubu prodat, noví vlastníci hodlají Billyho prodat. Billy večer čeká na svou lásku, novinářku Jane, ale Jane nepřišla, teprve ráno má odvahu mu sdělit, že ho opouští a odjíždí pracovat do Londýna. Billy nastupuje na zápas proti newyorským Yankeeům, nikdo mu už moc nevěří, bolí ho ruka, zdá se, že je odepsaný. V průběhu zápasu Billy - a s ním diváci - prožívá svůj život a především vztah k Jane. Jak se poznali, jak Jane, která měla v šestnácti dítě, jen těžko dokáže uvěřit v lásku, jak ji Billy zklamal, když byl zraněn a odehnal ji od sebe. Jak se rozcházeli a zase scházeli, jak Billy stále více cítí, že ji potřebuje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Škoda, mohlo to byť aj za 4*. Keby sa film držal prvej polky, kde šlo viac o vykreslenie komplikovaného vťahu so športovcom, ktorý (odovz)dáva športu naozaj všetko. Napriek pokročilému veku (či práve preto). Akurát následne sa film rozpadol na drobné kúsky, najmä keď začali stále viac a viac presakovať na plátno trápne glorifikačné zábery na basebolavé (sic) zázraky Billieho. To už aj obvykle presný Costner strúhal fakt trápne patetické výrazy tváre, až som sa divil. :) Keby mal film o 30 minút menej (stačilo vytrihať tieto nudné a vskutku zbytočné zábery), bol by to pekný romantický film so všetkým čo má taký film mať. Nič to, pozrieť sa to raz dá, ale nie je žiadny dôvod sa už následne k filmu vraciať. Ale 90-tkový feeling filmu ma potešil. :) 6/10 ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si řekla:"To vypadá jako zajímavej romanťák,"(hrdinové se chovali poněkud netypicky) ale po začátku jsem se přestala na film skoro úplně soustředit a přemýšlela jsem pořád nad něčím jiným. Bylo to celkem monotónní a pořád to byl samý "strike" a "Billyho Chapmana zřejmě bolí ruka."A tupí fanoušci pořád pronášeli nějaký kecy. Nakonec nic moc. ()

Reklama

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má celkem zajímavej příběh a na papíře to možná vypadalo dost dobře, ale výsledek neni nic moc. Chybí tu větší dynamičnost, rychlost, nějaké nečekané zvraty... Od začátku víte, o co půjde a zařadíte si tenhle film do kategorie filmů s podobnou tématikou... Myslim, že s tímhle příběhem se toho dalo vytáhnout fakt víc!! Neni to zrovna jeden z filmů, který by vás zarazil do židle a přinutil se soustředit jen na něj, neni to film, u kterého by vám nabíhala husí kůže nebo tak, ale přesto je to film, na který se dá koukat, a když nedávají zrovna nic lepšího tak se dá i dokoukat do konce... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Už toho začínám mít plný zuby. Po x-té Kevin Costner coby nepříliš duchaplný sportovec, co se musí rozhodnout mezi svou milovanou hrou a láskou. Ta druhá rovina ke všemu značně pokulhává hysterickým výkonem Kelly Prestonové, která hrozně přehrává. Našel bych maličkosti, co si zaslouží přísnější kritérium a snad ani ta lokalizace není tak špatná, ale nestačí to. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Strhující drama: nebýt těch 56000 diváků řekl bych i komorní. Raimi dokázal notočit velmi působivý snímek, přestože scénář není kdovíjak zajímavý, spíš naopak. Jen díky nápadům a schopnostem Raimiho a výbornému Costnerovi je tenhle obyčejný příběh o běžných věcech tak silný. Jen díky Raimiho formální ekvilibristice, stylovosti a režisérské vášni, která probublává i z navenek klidného filmu, nevzniklo tuctové sentimentální drama, které slepě ždíme slzy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)
  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)
  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)

Reklama

Reklama