Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

petz1985 

všechny recenze uživatele

i přes to, že jsem viděl verzi s Ustinovem, dávám 4hvězdy, Poirot v podání Ustinova mi přijde potrhlý, roztěkaný, takový místy až vidlák. Oproti tomu Suchetův Poirot je opravdový gentleman a uhlazený muž vyšší třídy jak má být. Takový ideál dvacátých a třicátých let. I přes to, že je to televizní produkce, velice se mi to líbilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický poirotovský příběh, který v tomhle provedení možná není až tak dokonalý, ale stejně baví. Tady už je strašně vidět, že Poirot přešel k trochu modernějšímu pojetí, a to například ve smyslu brutality, která je v tomhle filmu o poznání vyšší. Trochu mě mrzí, že se vytratil humor, ale i ta vážná linka tomu sedí. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Verze Kennetha Branagha je sice výpravnější a mám ji opravdu rád, ale verze s Davidem Suchetem si zase zakládá na perfektních dialozích, které vyzní krásně až do konce. Tady hraje Emily Blunt (u Branagha Gal Gadot) a představitel Simona Doylea JJ Feild je hezčí než Armie Hammer. Každý z obou filmů má něco do sebe, takže za mě nerozhodné hodnocení. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj prvý Poirot, ktorého som videl a na ktorého nedám dopustiť. Videl som ho mnoho krát( túto časť), no stále žasnem nad jeho genialitou. Taktiež znova treba pochváliť kostými a všetko, čo sa obdobia týka, pretože to je skvelé. Samotný Poirot nestráca trpezlivosť a chladnú hlavu, čo sa mi na ňom najviac páči. Čo viac dodať, zadržme dych a nemo sledujme, ako pán pracuje. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je autorkou detektívneho románu "Smrť na Níle". Vyšiel prvého novembra roku 1937. Prvýkrát bol sfilmovaný v roku 1978, kde hlavnú úlohu súkromného detektíva Hercule Poirota stvárnil Peter Ustinov. V roku 2004 bola vyprodukovaná seriálová epizóda, kde Poirota stvárnil David Suchet. Zatiaľ posledná filmová verzia je z roku 2022, ktorá vznikla pod režisérskou taktovkou Kennetha Branaghana, ktorý si zahral aj úlohu vyšetrovateľa. Ja som si povedal, že si to najskôr prečítam, a potom začnem tieto filmové spracovania pozerať pekne porade. Takže ako prvý som si pustil titul "Smrť na Níle", ktorý v roku 1978 natočil režisér John Guillermin. Dal som mu štyri hviezdičky. O pár dní potom som si pozrel "Smrť na Níle" z roku 2004. Jedná sa o tretiu epizódu z deviatej série, ktorá je súčasťou televízneho seriálu "Agatha Christie´s Poirot". Film sa verne pridržiava literárnej predlohy a David Suchet v úlohe detektíva Poirota exceluje. Takže i tomuto titulu prideľujem štyri hviezdičky. **** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)

Reklama

Reklama