Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilé zpracování klasiky, David Suchet se mi v roli Poirota moc líbí, potěšila mě i mladinká Emily Blunt jako Linnet.. Vyšetřování vraždy novomanželky na svatební cestě se rozběhlo ve známém stylu, natočené je to pěkně, herecké obsazení - mně celkem neznámé - příjemné a přesvědčivé, tedy u mne filmová spokojenost.. ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé....páčilo sa mi rovnako ako staršie spracovanie s Ustinovom.(až na to samozrejme,že Suchet je v roli Poirota tak výborny,až máte pocit, že sa na tú rolu narodil).Obidve verzie si rada pozrem vždy,ked ich v telke dávaju. Tá zápletka a rozuzlenie ma snáď nikdy neomrzia. Agatha Christie bola genialna... ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předem uvedu, že jsem fanynka Poirota, knihy jsem nečetla ani jiné filmové ztvárnění. Úžasný příběh plný toho všeho co správný příběh potřebuje. Láska, napětí, strach, nenávist, erotické dusno :)... Závěr je velmi nečekaný a dramatický. Někdy zakončení Poirota bývají velmi poklidné. Osudová a tragická láska. Hlavně ženy či romantické snílky dostane. Konec je jako kousek Romeo a Julie. Osobně dávám přednost šťastným koncům, ale stejně by je pověsili..nespa? Skvělé scény: Je strašné mademoiselle co jsem v životě zmeškal, nevím co na to říct monsieur Pé (Poirote).. za daných okolností monsieur Ej, to vůbec není špatné :) Obdivuji čím dál víc.. ty malé drobnosti, které utváří osobnost H. Poirota. Opravdu pan herec. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka a rozuzlenie je výborné, ale príbeh je tak notoricky známy, že som si film nedokázal užiť. Naviac prvá trištvrtehodina je len oboznamovanie s postavami a vzájomné ohováranie, čo je naozaj príliš dlho, kým k niečomu vôbec dôjde. –––– Netrapte se, vy tu záhadu stejně rozluštíte. – Já vím. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle pozdní poirotovky, kdy ustoupil humor a na jeho místo se vkradly skoro noirové prvky, se mi moc líbí. Naposledy jsem viděl Vraždu v Orient Expresu a Smrt na Nilu je neméně strhující. Exotické prostředí je neméně působivé zamrzlého vlaku a stejně tak drsný závěr, během nějž se jenom na malý moment v Poirotově obličeji projeví emoce, ale ten malý moment je všechno, co Suchet potřebuje. A rozplétání zápletky je samozřejmě naprosto famózní podívaná, tím tenhle díl Orient Expres podle mého převyšuje. Těším se, až si najdu čas na další případ! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama