Reklama

Reklama

Spider-Man

  • USA Spider-Man
Trailer
USA, 2002, 121 min

Obsahy(1)

Film na motivy marvelovského komiksu je příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera (Tobey Maguire). Jako dítě osiřel, byl šikanován a nebyl schopen vyznat lásku okouzlující dívce ze sousedství Mary Jane Watsonové. Říct o jeho životě, že je to bída, by asi bylo dost slabé slovo. Ovšem jednoho krásného dne, když ho na exkurzi v laboratoři pokouše uprchlý radioaktivní pavouk, se jeho život změní tak, jak by si sotva kdo dokázal představit. Peter získá netušenou pružnost, jasné vidění, schopnost přichytit se k povrchu, šplhat po zdech a vystřelovat sítě ze zápěstí, ale ona to nebude jenom zábava. Výstřední milionář Norman Osborn (Willem Dafoe) na sobě vyzkouší účinek drog, čímž vznikne jeho maniakální alter ego Green Goblin. Peter se tudíž musí stát Spider-Manem a vzít si Green Goblina na starost, jinak ho Goblin zabije. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

To se mi zdá nebo má ve filmu Spiderman jednak kostým se sundavací kuklou a jednak celistvý? 

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Tak jsem se dostala i k Spidermanovi. Zatím uběhlo jen necelých 20 minut a už vím, že Green Goblin a on vznikli vlastně skoro ve stejný okamžik.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Raimi tymto svinstvom uspesne nastupil cestu kanalizacnou rurou - smer Zumpa 

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Dal bych za 5* když si na to vzpomenu ale díky nepřítomnosti Brocka jsem to neudělal :-( a taky protože bohužel Goblin nebyl vůbec děsivý i když v podání Willema Dafoe byl skvělý tak to nemění nic na tom že z něho měl jít nějaký ten strach a v tomhle filmu se žádný nedostavil.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Spider-Man u mě vždycky patřil mezi oblíbené komiksy (již od mládí jsem miloval seriál) ovšem abych byl zcela upřímný tak Batman od Nolana i X-Men od Singera byli o něco lepší než Spider-Man od Raimiho, absolutně souhlasím s tím co zde napsal v komentářích POMO, protože Spider-Man opravdu nedisponuje ničím tak poutavým jako u Batmana nebo X-Menů, ovšem dle mého to Raimi zvládl velice dobře, ovšem to úplně nemělo na vyrovnání se těm dvoum předešlým jmenovaným, hold jak Batman tak i X-Men nasadil laťku hodně vysoko.

na příspěvěk reagoval Martin741

monsumo

monsumo (hodnocení, recenze)

Pro roli syna a otce nemohli vybrat lepší hereckou dvojici .Jsou si šíleně podobní až by divák uvěřil ,že jsou opravdu otec a syn.

Dextra

Dextra (hodnocení, recenze)

Prvních 40 minut super, říct, že pak tomu dochází dech, je slabé slovo, protože zbytek filmu se vyloženě dusí. Velká škoda.

Shocks

Shocks (hodnocení, recenze)

tak trochu už je vidět že je to devět let starý, ale pořád je to skvělěj film

Web-Head

Web-Head (hodnocení, recenze)

75%, pamatuji doby 71% Dvojka by si zasloužila vyšší hodnocení než jednička.

lekr

lekr (hodnocení, recenze)

Nevíte prosím vás z jakého komiksu tenhle film vychází??

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Tyler:D

Tyler:D (hodnocení, recenze)

Fakt nudná rozprávka s hlúpym dejom, postava Willema Dafoea na mňa pôsobila strašne komicky. Na Temného Rytiera sa to nechytá.

Traceur

Traceur (hodnocení, recenze)

Toto je lepšie ako spiderman 3, takže neviem čo tu riešite. Určite jedna z najlepších komixoviek.

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Skvelá komixová jazda. Napriek tomu je podľa mňa tento film najhorší diel trilogie.

nimble86

nimble86 (hodnocení, recenze)

První díl z celovečerní série filmů o legendární pavoukovi jsem zbožňovala, Tobey Maguire, Kirsten Dunst i William Dafoe excelují, příběh taky celkem ucházející, o to víc jsem se těšila na pokračování, bohužel druhý díl nesahá prvnímu ani po kotníky a ze třetího dílu se vyklubal obyčejný americký akční film.

masiko

masiko (hodnocení, recenze)

Trapné triky, otřesná kamera a kromě Willema Dafoe nekoukatelní herci i jejich výkony. Trapnost vítězí nad hloupostí, protože v týhle snůšce blbostí si už ani nikdo neuvědomí jak v tom filmu naprosto nic nedává smysl. ODPAD! (a to sem to viděl i v originále)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

(heeh, ani si nevzpomínám, že bych Spidermana viděla - a vono jo :-/ )

SpeedyCZ

SpeedyCZ (hodnocení, recenze)

flippercz: takhle hodnotíš film pět let po premiéře? Podívej se jakej udělali krok kupředu...

flippercz

flippercz (hodnocení, recenze)

Průměrný film s nedokonalým trikovým zpracováním.To jak Tobey (Spiderman) létá (slaňuje :-) ) po mrakodrapech je více než směšné.A to měl nominaci za vizuální efekty? Pche.

Daae

Daae (hodnocení, recenze)

No hele lidičky, taky se vám líbil Jameson v podání Simmonse? :)) Naprosto dokonale ztvárnil jeho povahu a navíc vypadá jako v seriálu (1994) - comics jsem nečetla.

PX

PX (hodnocení, recenze)

Ze začátku jak se Peter seznamoval se svými schopnostmi, tehdy jsem si říkal, že to bude asi na 3***, pak to ale začala být směs trapných amerických klišé, na ODPAD! Proto mi vyšla 1*. Lebron: jak tu píšeš, tak to bylo po půlhodině filmu: samý naivní scény, až k smíchu. Lidi, to už se mi víc líbil ten kreslenej seriál, co dávala Nova v SO ráno, když jsem byl menší.

certifikat

certifikat (hodnocení, recenze)

super... v 1 se mi líbí jak peter je ve skole a bojuje s tim machrem...a pak taky jak je v ty kleci s tim svalovcem

Lebron

Lebron (hodnocení, recenze)

Nebylo to nejhorší, dějově se na to dalo dívat ikdyž byl trošku jednodušší, ale některý scény mě přišli až dost k smíchu jak byly pěkně najivní... ještě že tomu předcházel komix páč bych to jinak absolutně nepobral...

ewing

ewing (hodnocení, recenze)

PX: ty si ich tusim jediny prekukol! :))
inak to bolo fajn aj ked efekty mohli byt trosku lepsie

PX

PX (hodnocení, recenze)

Hrůza. 1*. Prvoplánově komerčně nalajnovanej film skoro na úrovni béčka. Jen áčkoví herci nestačí. A všichni jste to sbaštili!!

bolfik

bolfik (hodnocení, recenze)

Určitě to je jeden z nejlepších komiksů, ale mohli tam dát lepšího zloducha.

Kamca_

Kamca_ (hodnocení, recenze)

Líbilo se mi to o trochu víc než dvojka. Nejlepší byly scény, kdy se Peter seznamoval se svými schopnostmi. A jinak se mi tam Green goblin moc nelíbil.

Související novinky

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

06.02.2020

Kultovní hororový režisér Sam Raimi jedná o režii snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness pro studio Marvel. Nebyla by to pro něj samozřejmě první štace do komiksového světa, Raimi totiž… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama