Reklama

Reklama

Spider-Man

  • USA Spider-Man
Trailer
USA, 2002, 121 min

Obsahy(1)

Film na motivy marvelovského komiksu je příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera (Tobey Maguire). Jako dítě osiřel, byl šikanován a nebyl schopen vyznat lásku okouzlující dívce ze sousedství Mary Jane Watsonové. Říct o jeho životě, že je to bída, by asi bylo dost slabé slovo. Ovšem jednoho krásného dne, když ho na exkurzi v laboratoři pokouše uprchlý radioaktivní pavouk, se jeho život změní tak, jak by si sotva kdo dokázal představit. Peter získá netušenou pružnost, jasné vidění, schopnost přichytit se k povrchu, šplhat po zdech a vystřelovat sítě ze zápěstí, ale ona to nebude jenom zábava. Výstřední milionář Norman Osborn (Willem Dafoe) na sobě vyzkouší účinek drog, čímž vznikne jeho maniakální alter ego Green Goblin. Peter se tudíž musí stát Spider-Manem a vzít si Green Goblina na starost, jinak ho Goblin zabije. (HBO Europe)

(více)

Recenze (887)

Savel 

všechny recenze uživatele

Film, který překonal komiksovou předlohu o několik sáhů ...vylepsil vse, co se dalo a přitom zachoval pravidla žánru, klasicky boj absolutniho dobra s absolutnim zlem a komiksový patos .....pro fandy komiksoveho spidermana bomba....ale ve svete filmu efektni brak..........negativne jsem reagoval jen na absenci KingPina, ten se ale objevuje uz v Jokerovi, takze prichazi v uvahu Hobgoblin coby spidermanovsky Joker, ale vzheldem ke stavbe zbytku trilogie se da zamer tvurcu pochopit................................... ps.: rodine Osbornu mohly klidne zustat vystajlovany prouzky na vlasech....................................... pps.: spiderman mohl casteji hazet vtipy...neco jako Alda v Mashi.......................................... Alternativa: Daredevil, Darkman, serial Spiderman ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Dobre spracovaná komiksová záležitosť. Poteší aj komiksových fanúšikov, aj tých, čo o Spider-manovi ešte nepočuli (ak takí existujú). ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Vykastrovaná komixárčina o úbohom rádobymanovi ktorý sa zrejme snaží stať sa nejnezaujímavejším superhrdinom všetkých čias. Raimi urobil zo Spideyho úplného debilka a Maguire to dorazil svojim srdcervúcim ( fňuk ) stvárnením. Záporáka síce hrá Dafoe, ale nie je o nič zaujímavejší a má dosť hnusný papundeklovo vyzerajúci kostým. Nedostane v podstate ani minimálny priestor a jeho premena na goblina trvá tak 5 sekúnd - BUM UÁÁÁ... som zlý HUA!!! Sem-Tam nejaký ten fór, výnimočne aj akcia ale nič čo by sa dalo zapamätať dlhšie ako 2 sekundy po pozretí. Prečo sa táto vtákovina stala kasovým trhákom je rovnako záhadné ako udalosti v bermudskom trojuholníku či matematické príklady pri ktorých treba vypočítať kde sa stretne vlak A s vlakom B. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Nejvíce nejlepší fantasy s mým oblíbeným superhrdinou, který mě nejvíce bavil a strašně jsem si ho poprvé užil. Byl to první film, kde jsem se setkal poprvé s Tobey Maguirem a hned jsem si ho oblíbil. Ty jeho některé grimasy byly naprosto skvělé a jak někdy hrál tak hloupého a ubohého Petera Parkera. Také byl suprový Zelený goblin, prostě všechno na tomto filmu žeru. Byl to silný adept na jeden z mých oblíbených filmů, bohužel se nevešel. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Obsazení celkem neznámého herce T. Maguireho do hlavní role tohoto velkofilmu se ukázalo jako velice dobrá volba. On, Kirsten Dunst a William Dafoe zahráli přímo skvěle. Navíc byl tento film, inspirovaný komixem, i velice kvalitně natočený a spolu s dějem tvoří velice kvalitní podívanou. 80%. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Raimiho Spider-Man není tak špatná komiksová adaptace, jak by se mohlo podle mého průměrného hodnocení zdát, dokonce bych mile rád tu jednu hvězdičku přidal, už vzhledem k výborně obsazenému titulnímu hrdinovi (Tobey Maguire se pro tuto roli snad narodil), ale vadí mi především atmosférické vakuum a chybí mi nějaká opravdu zapamatování hodná perlička. Spider-Man na mě působí, nehněvejte se na mě, jako nákladnější televizní film, i když na druhou stranu základní poslání - nenáročně bavit - splňuje téměř beze zbytku, ale chtělo do toho vložit více šťávy. Spider-Manovy akrobatické kousky s pavučinovými vlákny působí efektně a ještě efektněji působí Kirsten Dunst v deštěm zmáčeném hávu, které uděluji cenu pro nejkrásnější a nejvíc sexy miss mokré tričko filmové historie. Přesto si neodpustím poznámku, že role objektu ze superhrdinova mokrého snu a neustále zachraňované pipiny v jedné osobě není pro Kirsten tím pravým šálkem kávy. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Můj nejmilejší komiksový hrdina konečně ve filmu a v akci.Když jsem byl malý, tak si vzpomínám, že jsem si žádný spidermanovský komiks nenechal ujít a tento film už bohdá ne.Vzpomínám na mou premiéru tohoto filmu, když jsem byl ještě malý, asi první, druhá třída a z toho filmu jsem poté nemohl hrůzou spát, toho Green Goblina jsem se bál, jako žádnou jinou příšeru a i teď z něj nemám hezký pocit.Za to však se mi film moc líbil.Jeden z nejlepších komiksových filmů současnosti, jen tak dál.87% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Celú polovicu filmu dobre fungujúca báchorka o outsiderovi s veľkým srdcom a malou peňaženkou. Príbeh je i napriek prítomnosti všemožných romantických, komediálnych aj dramatických sračičiek ľahko stráviteľný a dobre sa naň pozerá. Nemalý podiel na tom nosí či už krásna Kirsten, ale aj sympaťák Tobey, ktorý podedil viac charizmy a fotogenickosti než citu pre herectvo. V momente príchodu schizofrenicky rozpolteného záporáka ako keby film stratil svoju ľahkosť a nevedel akým smerom pokračovať. A aj keď sú triky roztomilé, akcia za veľa nestojí, rovnako tiež vnútorný boj poľudšteného záporáka. Lepšie hodnotenie nevyvolá už ani záverečné dospelácke vytriezvenie hlavnej postavy. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Tržby v USA za první víkend: 114 844 116 $ (3615 kin) Náklady na výrobu: 139 mil. $ Náklady na reklamu: 50 mil. $ Ocenění: Oscar '02 - nominace: zvuk, vizuální efekty BAFTA - nominace: vizuální efekty ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Po schlédnutí Spider-mana, pro mě i nadále zůstává nejlépe zpracovaným comicsem The Crow, nicméně i přesto, že souhlasím se vším co tu napsal POMO, musím říct, že jsem se skvěle bavil a rozhodně se nejedná o nijak do šedi zapadlý film. Naopak si myslím, že právě pro svoji "obyčejnost" si získá mnohem více příznivců než kdyby byl natočen jako "sci-fi" nářez alá X-men a podobně. A Tobey Meguire je rozhodně to nejlepší v tomhle filmu, přičemž na přešně na opačném konci stupnice jsou digitální efekty a to především digitálně vytvořený Spider-man. Nevím proč, ale vždycky, když začal někam šplhat, první co se mi vybavilo byla počítačová hra Alone in Darkness a její hlavní postava, malý chlapec lezoucí nahoru a dolů po všem možném. A v čem je to špatné? No asi v těch pár miliónech dolarů navíc, které měli k dispozici tvůrci tohoto filmu oproti týmu, který tvořil tuto již poměrně archaickou hru! :o) ()

Skalda 

všechny recenze uživatele

Určitě pěkný film - ale zcela jistě ne ten nejlepší "komiksák". Trochu tomu chyběla atmosféra, trochu lepší hlavní záporák,a určitě lepší triky. Naopak v některých Raimiho libůstkách je to bezkonkurenční zábava - ale čekal jsem víc. Od mistra. Možná, že Darkman at natočenej za zlomek povočího mana je větší komiksovost, než posledních 5 komiksovejch filmů dohromady. Asi. Děsí mě kolik podobnejch filmů nás ještě čeká ... Kde jsou doby první Vrány -jooo to tenkrát ohně plály... ()

willis 

všechny recenze uživatele

Přepis komiksu o "příteli ze sousedství" přesně zobrazuje ducha komiksové předlohy. Vysoké tržby jsou způsobeny spíš velkou oblíbeností komiksového Spidermana, kvalita snímku je, řekl bych, mírně nadstandardní. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkné zpracování komiksové předlohy.Ale pár výtek by si tenhle film určitě zasloužil a to zejména po stránce trikové. 21. století natočit film s tak průhlednými triky......A kostým W. Dafoe??Nevím nevím případal mi jak od kostymerů ze Soudce Dredda...:) Ale jinak je to paráda.... ()

záplata 

všechny recenze uživatele

Spider-man aneb kouzlo neboli digitální zázrak nejkrásnějšího zpracování komiksu co jsem kdy viděl.Tobeyho obsadili skutečně výborně přesně mi tam sedí. Zbytečně nebudu dávat moc slov stejně je to nádhera. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Spider man, je pro mě průměrná komiksová adaptace, která mě nijak neoslovila. Může to být dáno faktem, že jsem neměla rád ani kresleného spidermana. Může to být způsobeno i zaměřením tohoto filmu na co nejširší publikum. Neoslovuje mě tuctový "superhrdinovský" příběh, který nic nového nenabízí. Jediným kladem filmu je rozpočet a díky tomu mohla vzniknout bombastická výprava, efekty a bůhví co ještě. Ale když si můžu vybrat, tak rozhodně vždycky sáhnu po X-menech. ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Po Vrane určite najlepšie pretavenie komiksu do filmu. Tobey Maguire sa mi moc na spidermana nehodil, ale už v prvých minútach som zmenil názor. Willen Dafoe je ako green goblin výborný. Kirsten Dunst sa mi naopak na Mary Jane moc nehodila, ale vôbec to nepokazila. Efekty sú špičkové ako aj Raimiho réžia. Je to akčné, vtipné a aj romantické. Je to také aké to má byť. Camea Bruca Campbella a Lucy Lawless boli super :-) 85% ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Rozohdně nejlepší Spdermanovka z celé trilogie. Má to šmrnc, spád, vtip a bylo to první. Dokonce chápu, že kdejakému teenagerovi Peter Parker rozhodně přiroste k srdci. Raimi podle mě odvedl v rámci možností dobrou práci. Tobey mi přišel dobrej a Dafoe jako Goblin výbornej. "Whats your name kid? Humanspider! What?!? Humanspider!!! ()

Související novinky

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

06.02.2020

Kultovní hororový režisér Sam Raimi jedná o režii snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness pro studio Marvel. Nebyla by to pro něj samozřejmě první štace do komiksového světa, Raimi totiž… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama