Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +určitě poutavej námět, reálné zpracování, dobrý hudební motiv, celkem dobrá technická stránka (kamera, střih) -bohužel tmavší obraz, pomalé tempo, málo akce a v konečném důsledku reálné zpracování/// Zhruba první polovinu jsem byl k filmu připoután, s očekáváním kdy už se něco pořádného stane. Jenže když dojde na věc, tak scény působí dost chaoticky a nevím kdo koho oddělal (i když předpokládám). Prostě to není pořádně znázorněno. Některé scény jsou solidní (pes, rozmlácená třída, první útok, scény s žačkou), přesto je jich málo a film postupně začíná nudit. Závěr filmu je asi zajímavej, to ale musíte posoudit sami./// Celkem 52%/// ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...tak abyste si zase nemysleli, že se jedná o něco megózního...příběh je jasnej jak facka, jediné co možná překvapí je konec filmu, který je hódně odvážný!! Film doporučim především těm, co maji rádi Jacksona, který film táhne silou medvědí, ostatní přihravači taky odvedli svoji práci a vděčné prostředí problémových žáků dáva opravdový pocit nebezpečí, k tomu si připočti dobrou réžii a na světě je lehce nadprůměrný film, který neurazí!! Jednou větou: ...být učitelem to je peklo, z mnohýma to pěkně seklo...!! ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po napadení jedním ze svých studentů, po kterém strávil profesor Garfield (Samuel L. Jakcson) mnoho měsíců v nemocnici, se opět vrací do zaměstnání středoškolského učitele. Jiná škola, jiné město - ale na starost dostává podobně nevychovanou (a nevychovatelnou) třídu plnou agresivní mládeže, a výuka spíš připomíná boj na život a na smrt. A Garfield sám netuší, kam až tento boj mezi nezvladatelnými žáky a neústupným učitelem může zajít ... Nechápu trochu systém amerického školství, kde může student učitele umlátit, aniž by mu hrozil nějaký postih (nebo snad jen vyloučení ze školy), nicméně mám nepříjemný pocit, že k tomu pomaličku taktéž spějeme. Ale zpět k film. Zhruba dvě třetiny filmu se mi zdálo, že jde jen o trochu drsnější kopii Nebezpečných myšlenek s Michelle Pffeifferovou. Ale v druhé polovině filmu se něco změní, a Samuel L.Jackson nevytáhne čokoládové tyčinky (jako M.Pffeifer ve výše zmíněném filmu), ale začne sám obhajovat své právo na život, o nejž jej někteří ze studentů chtějí připravit. Samuel L. Jackson je ve svém hereckém výkonu stoprocentní, a to samé musím (bohužel) říct i o některých jeho studentech (fakt nevím, kde takové bastardy sebrali). 187 je rozhodně snímek, který divákovi uvízne v paměti a nedá se jen tak přejít ... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film z prostředí americké "barevné" střední školy. Je docela děsivé, jak se tam studenti chovají k učitelům. Učitel v podání Samuela L. Jacksona se po útoku ze strany studenta vrací zpět k učení. Chuť pro jeho práci mu to nevzalo. Potýká se ale stále se stejnými problémy, které nakonec eskalují do šílených výšin. Je dost překvapivé, kam až to zajde. Po všeobecném zavržení kolegy a studenty už mu moc rozumných východisek nezbývá... Skvělý výkon. "Tak dělej!" ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl o nějakou tu pětiletku dřív, možná bych hodnotil i výš. Po dvaceti letech služby ve věznici a celkových životních zkušenostech jsem už tak otupělý, že to se mnou moc necloumá. Spíš bych měl otázku: kolik desetiletí se točí filmy s touto tématikou? A kolik roků s tím prakticky nikdo nic nedělá? Nechci se dožít doby, kdy už se takovéto filmy točit nebudou A to z důvodu takové brutality, že by byly prakticky nezveřejnitelné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)
  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)

Reklama

Reklama