Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi drsná dráma z hnusnej školy Los Angeles, kde v každej triede je polovica žiakov kriminálnikov. Samuel to každým dňom silno pociťuje a to hlavne na vlastnej koži. Clifton perfektne zahral jedného z grázlov. Samuel ako učiteľ pri ňom veľa šancí nemá. Super dráma so výborným dejom a skvelými hercami. Bol som z toho nadmieru prekvapený a spokojný. Keby bolo viac takýchto filmov. 85%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po napadení jedním ze svých studentů, po kterém strávil profesor Garfield (Samuel L. Jakcson) mnoho měsíců v nemocnici, se opět vrací do zaměstnání středoškolského učitele. Jiná škola, jiné město - ale na starost dostává podobně nevychovanou (a nevychovatelnou) třídu plnou agresivní mládeže, a výuka spíš připomíná boj na život a na smrt. A Garfield sám netuší, kam až tento boj mezi nezvladatelnými žáky a neústupným učitelem může zajít ... Nechápu trochu systém amerického školství, kde může student učitele umlátit, aniž by mu hrozil nějaký postih (nebo snad jen vyloučení ze školy), nicméně mám nepříjemný pocit, že k tomu pomaličku taktéž spějeme. Ale zpět k film. Zhruba dvě třetiny filmu se mi zdálo, že jde jen o trochu drsnější kopii Nebezpečných myšlenek s Michelle Pffeifferovou. Ale v druhé polovině filmu se něco změní, a Samuel L.Jackson nevytáhne čokoládové tyčinky (jako M.Pffeifer ve výše zmíněném filmu), ale začne sám obhajovat své právo na život, o nejž jej někteří ze studentů chtějí připravit. Samuel L. Jackson je ve svém hereckém výkonu stoprocentní, a to samé musím (bohužel) říct i o některých jeho studentech (fakt nevím, kde takové bastardy sebrali). 187 je rozhodně snímek, který divákovi uvízne v paměti a nedá se jen tak přejít ... ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi výživný příběh ze školních lavic. K dokonalosti tomu chybí jen fakt, že to není inspirováno skutečností, nýbrž se jedná o smyšlený příběh. Kdyby tenhle příběh napsal sám život, tak by nešlo pouze o věrnou a krutou reflexi dění v těch nejhorších školních prostředích L.A., kde je snaha vzdělávat mladé gangstery, ale také o skutečné odhodlání pedagoga vzít věci do svých rukou a trošku ty grázli vyškolit, když systém zklame. Na druhou stranu, kdo ví, do jaké míry se učitel/scénarista necha inspirovat skutečnostmi, nebo vlastní zkušeností, pudem, touhou či chtíčem se s osobními problémy vypořádat alespoň psanou formou. Ať už je to jakkoliv, tak naspáno a zrežírováno bylo velmi dobře s výtečným Jacksonem v syrovém světě "bezbraných" pedagogů. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

I kantořina může být rizikový povoláním, v němž jde o život...Možná bych měl raději jednu hvězdičku ubrat, ale takřka po celý film jsem si užíval atmosféru, kterou americké školství v tomto snímku poskytlo, tudíž hodnocení nechám na oněch 4*. Pro mě osobně příběh vygradoval podezříváním Trevora Garfielda a závěr, který měl být nejspíš vrcholem uplynulých 119 minut, mi dojem mírně pokazil. Samuel L. Jackson opět potvrzuje, jak kvalitním a přesvědčivým hercem je a nebýt něj, tak 187 není zdaleka tak působivý, jako ve skutečnosti je. Kdybych měl nějak v krátkosti vystihnout tento počin, tak se jedná o Panu učiteli s láskou trochu jinak :) a mohl by sloužit jako příručka absolventům pedagogických škol. Bezradnost kantora byla na počátku filmu mistrně zpracována. Mimochodem i na tento problém poukazoval v méně drsné formě Chuck Norris v některých epizodách Walkera texas rangera :) P.S. Zmínka o československé pistoli potěšila :) ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Docela silný odvar. Zatímco v těchto filmech: Mezi řádky a Nebezpečné myšlenky se snaží učitelé studenty něčím zaujmout, tancem, hudbou nebo nějakou filozofickou sračkou, zde se pan Garfield coby vynikající S. L. Jackson vyrovnává s tvrdou realitou. Drsný a brutální film, ale nepochybně zajímavý a napínavý. Doporučuji. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)

Reklama

Reklama