Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

brutale 

všechny recenze uživatele

Dráma ako bič!!! Samuel L. Jackson (učiteľ Garfield), obklopený, grázlami strednej školy. Jackson pod taktovkou Reynoldsa stvárňuje postavu, ktorú absolútne neviete odhadnúť. Príbeh nemá happyend, nekončí ponaučením, ale zobrazuje dekadenciu systému a snahu vs. nezáujem! Keď vo vás niekto zabije vlastné ja, o smrť svojho tela nemáte strach hazardovať. Záver filmu mi mierne vyrazil dych. Scénar 187 (btw kód americkej poície pre vraždu), napísal učiteľ. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

I kantořina může být rizikový povoláním, v němž jde o život...Možná bych měl raději jednu hvězdičku ubrat, ale takřka po celý film jsem si užíval atmosféru, kterou americké školství v tomto snímku poskytlo, tudíž hodnocení nechám na oněch 4*. Pro mě osobně příběh vygradoval podezříváním Trevora Garfielda a závěr, který měl být nejspíš vrcholem uplynulých 119 minut, mi dojem mírně pokazil. Samuel L. Jackson opět potvrzuje, jak kvalitním a přesvědčivým hercem je a nebýt něj, tak 187 není zdaleka tak působivý, jako ve skutečnosti je. Kdybych měl nějak v krátkosti vystihnout tento počin, tak se jedná o Panu učiteli s láskou trochu jinak :) a mohl by sloužit jako příručka absolventům pedagogických škol. Bezradnost kantora byla na počátku filmu mistrně zpracována. Mimochodem i na tento problém poukazoval v méně drsné formě Chuck Norris v některých epizodách Walkera texas rangera :) P.S. Zmínka o československé pistoli potěšila :) ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy pro výborný, malý a dusný film o realitě amerických veřejných škol pro černochy a hispánce. Vykreslení bezmoci učitelů a agresivity a benevolence žáků je velmi reálné. Vzpomínám si na případ bílé učitelky z Jižní Karolíny, které její černí žáci nadávali do kurev a házeli po ní věci. Učitelka si stěžovala řediteli, který ji upozornil, že musí respektovat "afroamerickou kulturu". Stěžovala si výše a nakonec byla kvůli tomu nucena odejít. Skoro přesně jako ve filmu. Chovám hluboký respekt k učitelům z takových škol, jsou to nejtvrdší lidi, i když často končí na prášcích, jako u nás učitelé z cikánských škol. Pomohl by snad pouze někdo jako Igor Hnízdo - tvrdý chlapík v holínkách s většími pravomocemi. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Docela silný odvar. Zatímco v těchto filmech: Mezi řádky a Nebezpečné myšlenky se snaží učitelé studenty něčím zaujmout, tancem, hudbou nebo nějakou filozofickou sračkou, zde se pan Garfield coby vynikající S. L. Jackson vyrovnává s tvrdou realitou. Drsný a brutální film, ale nepochybně zajímavý a napínavý. Doporučuji. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to náhodou Pyrrovo víťazstvo?“ Neviem, ako sa to Kevinovi Reynoldsovi v 187 podarilo, faktom je, že sa jedná o výbornú a originálnu drámu s takmer až trilerovou príchuťou a prepracovanou psychologickou zadnou projekciou. Vo fatálnom príbehu, ktorý sa proste nemôže skončiť dobre, dominujú skvelý Samuel L. Jackson ako „nasratý učiteľ s kušou“ a LOVEC JELEŇOV. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/170132/187-80.html ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama