Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

"Proč ještě učíš? Asi ze stejného důvodu jako ty..kvůli vejplatě!" Pro mě asi nejsilnější moment filmu..Současný totalitní vzdělávací systém totiž zahnal drtivou většinu učitelů právě do tohoto mindsetu..Nic jiného jim nezbývá. Rodiče potom mají povinnost posílat své děti do nesvobodných systémů, které jim ve jménu vzdělání vycpávají mozky..Za porušení povinné školní docházky se trestá! Novodobá totalita..Ale nikdo neposlouchá. #exittheschool ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mám rád, keď vie film vyvovať emócie, predovšetkým tie negatíve a 187-ička toto dokáže. Neviem, či sa na niektorých amerických školách v pofidérnych štvrtiach chovajú takto študenti (tykanie a nadávanie profesorovi, tvrdá ignorácia, výsmech, strkanie a vyhrážanie sa mu...všetko na katedre školy), alebo to bolo iba exponované; ale toto si to v skutočnosti ani nedokážem predstaviť. Tam nebude fungovať žiadna výchova, iba basa. Nevidím inú lekciu ako tvrdú školu života, veľmi tvrdú. Záporákom máte chuť spraviť niečo oveľa horšie ako činí hlavný hrdina, zaujímavo obsadený Samuelom Jacksonom. Ten sa takmer celý čas chová inteligentne, vie na diváka zapôsobiť, škoda preto záveru, v ktorom sa zachová ako magor. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Neni to sice tak popcornový jako Bostonská střední, ale zase to hrozně tlačí pilu s tim svym prazvláštnim poselstvim (pohrdání rezignací Johna Hearda vs. přistoupení na pokrytecký pozlátko + dexter style). Asi bych víc ocenil, kdyby to zůstalo v mezích reality. Navíc ta proměna hlavního hrdiny úplně podkope první polovinu (tu romanci i dusnou atmosféru). Každopádně některý školy plný těhlech latino zmrdů jsou asi fakt pekelný. Tam si fakt nevybereš... (65%) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne drsny drama. Cekal jsem takovou tu variaci na bandu smejdu, co se polepsi pod vedenim cool ucitele, ale nic takovyho se tady nestane. Studenti jsou az na minimum vyjimek banda tech nejvetsich zmrdu a Samuel si pomalu, ale jiste uvedomuje, ze po dobrym to nepude. A vyvoj filmu je fakt hodne zajimavej a konec je hodne slusnej masakr. Jinak Samuel podava fakt perfektni vykon a vsichni studenti vypadaj skvele prirozene. Mozna obcas to akorat tvurci prehani s tim ukazovanim, jak je system skolstvi spatnej. Trosku mi akorat vadila takova divna, misty psychedelicka kamera, sice to vtahne do deje, ale obcas to pusobilo divne. Hodne dobry 4*. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Některé české učitele bych nahnal do takových škol, protože by si to fakt zasloužili. Jinak ale film docela hezkou poctou učitelům, kteří to určitě nemají lehké. No a film. První hodina je taková bezradná a čekal jsem po ní úplně jiný film. Pak se ale všechno otočí a pan G v podání Samuela L. Jacksona až tak bezradný není. Konec mě hrozně moc potěšil, protože odkazoval na výborný film Lovce jelenů. Jediné, co mě trochu zklamalo, že nás Kevin Reynolds nechává nahlédnout do nitra učitele, který se vypořádává s těžkýma situacema, a potom nám ukáže, že to nitro ve skutečnosti takové vůbec nebylo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)

Reklama

Reklama