Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nejak neviem prísť na to, ako sa mi táto snímka nikdy nedostala do rúk vo forme VHS kazety, ktoré som si vo videopožičovniach požičiaval mraky. Jedná sa o kvalitné dielo, ale dnešných náročných divákov už nemusí zaujať. V roku 1991 to muselo byť veľdielo. Prekvapivo tu nie je ani veľmi vidieť zelené plátno, na rozdiel od takého Vertical Limitu. Dvojici kamarátov fandíte a veríte im každú vetu. Film je dosť dojímavý a pre mňa i prekvapivý. Neviem či by bol film lepší, keby naozaj skončil tragicky. Každopádne zo záveru som mal dobrý pocit. Kto miluje hory a lezenie, tak toto je povinná jazda. (8.6.2022) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před necelým měsícem jsem narazil na knihu Reinholda Messnera "K2: Chogori - Velká hora", která je především o jeho výpravě a dalších významnějších expedicích na tuto horu. Natolik mě kniha zaujala, že jsem chtěl vidět i nějaký ten filmek o této krásce a vzpoměl jsem si, že před dávnými lety jsem něco podobného viděl. Jen jsem začal shánět, K2 jsem sehnal u novinového stánku. Film je sice o fiktivní expedici, ale opravdu v mnoha jedotlivých situacích byla zřetelná inspirace ze skutečné historie výprav na tuto horu. Sice nejsem horolezec, ale podle toho co vím, vše bylo celkem reálné, jediné co se dá vytknout je ten šťastný závěr. Na K2 platí pravidlo, že když se tam jednou někdo zraní, není šance aby se dostal dolu, je to příliš velké riziko pro ostatní členy a to zvlášť, když už zbude jenom jeden zdravý. Navíc je znát, že záběry nejsou z K2, ale to se snad dá prominut. I tak mě film pohltil a upřeně jsem sledoval od začátku do konce. Nakonec tedy musím nějaká procenta strhnout, ale i tak film pro mě získal slušných 85%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Slušné, místy dokonce pohlcující, ale po většinu času jen chabě maskující vyumělkovanost a nepřesvědčivost klíčových hereckých výkonů. Námět vypadá skutečně nádherně a prostředí doslova vyzývá k neobyčejně silnému zpracování, ale K2 (jako většina podobných filmů) klouže po povrchu a uchytává se pouze toho nejvděčnějšího (čili nejviditelnějšího). Nicméně pro laika je drama vysokohorského prostředí zachyceno poměrně sugestivně a film udrží pozornost až do titulků. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Uznávám. Reálně nesmysl. Filmově naprosto hrozné. Kamera se mi vlastně ani nelíbila. Herci jsou tací, jací jsou. Zápletka je zřejmá. Dva chlápci, zpočátku pochybujete i tom, jestli kamarádi, se vydají na K2, a to samozřejmě úplnou náhodou. No a výsledek: přátelské drama a světe div se, přátelství zvítězí. Jsme v roce ´91, takže co do efektů tady moc čekat nemůžeme. Ale co do děje, já jsem to viděla, když mi bylo (hmm, no asi v roce 1995), a mně se to tenkrát líbilo. A líbí se mi to pořád, poněvadž je to jeden z těch lépe natočených horolezeckých filmů. A pokud se rozhodnete, že chcete vylézt na 7 vrcholů světa, mohli byste se tu něco málo dozvědět, možná :) ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře natočený dobrodružný film z prostředí hor, který rozhodně stojí za podívání, pokud ho dávají zrovna v televizi. Jen mi vadily nějaké rozpory mezi jednotlivými členy expedice - je jasné, že se do filmu museli nějaké hádky a šarvátky přihodit, ale tady to působí hodně uměle a já jsem jim prostě neuvěřil, ačkoli Michael Biehn svou roli zvládl dobře. V některých místech je to dost vykonstruované a naopak, tam kde bych nějaké větší napětí očekával se moc neděje. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Jméno Čhogiri je vytvořené ze dvou slov místního jazyka balti, čhogo = velký a ri = hora. Ve světě se vžil název K2. (duklak2)
  • Hans Zimmer není uveden v titulcích jako autor hudby k filmu, protože jeho hudba je použita pouze v evropské verzi. Místo nej v titulcích figuruje Chaz Jankel, který složil hudbu pro americkou verzi. (radik92)
  • Batohy, které nosiči mají na zádech, jsou ve skutečnosti prázdné. (cheyene)

Reklama

Reklama