Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vše je zde tak, jak se na teen horor sluší a patří. Rodriguez natočil parádní odreagovávačku s výbornou hudbou, sympatickým obsazením a vším, co mé srdce potěší... Možná někoho překvapí, že se Fakulta umístila na druhém místě mého osobního žebříčku, ale vysvětlení je prosté. U jiného filmu se mi nestalo, abych si ho pustil 4x za sebou a myslím, že už ani nestane. Můj osobní kultík. (OBELIX TOP FILM - #2) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný béčkový teenage horor, který se narozdíl od svých žánrových kolegů nebere příliš vážně a podobně jako Od soumraku do úsvitu si v některých okamžicích utahuje sám ze sebe. Ocenění za příjemně strávený večer patří především Rodriguezovi, ten svou nápaditou a svižnou režii dovede divákův zájem prostrkat i přes pasáže, které se scénaristovi Williamsonovi příliš nepodařily. Trochu mě mrzelo, že děsivost úvodní scény se již dále nikde nezopakovala a závěr snímku se příliš nepovedl (místo rychlé gradace na díváky čeká roztříštěnost a ne zrovna dobré triky) a tím pádem Fakulta nemá takový dopad, jaký by snadno mohla mít, avšak jinak jsem byl vcelku spokojený. Tři poctivě vydobyté hvězdičky + jedna z protekce (za ten fotbal ;-)). P.S: Český překlad názvu filmu je poněkud zmršený. Copak jsou na střední škole nějaké fakulty? V tomto případě se pod kouzelným slovíčkem "faculty" skrývá americký termín pro učitelský sbor. Více pozornosti, páni překladatelé! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez využil své velké šance a s výborným hereckým obsazením stvořil perfektně vyhlížející a dobře natočený horor, který se ve světě neztratí. Nepopiratelné kvality má i scénář s poměrně jednoduchou příběhovou linií, která je však plná překvapení. Velký klad filmu je herecké obsazení, kde vedle vycházejících hvězd, jako je Josh Harnett, Elijah Wood, Clea Duvall, Famke Janssen, stojí zdatní matadoři filmového světa v čele s Robertem Patrickem a Salmou Hayek. Variace na Lupiče těl se povedla velmi dobře a je jedním z nejlepších filmů v tvorbě Roberta Rodrigueze. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kevin Williamson převypravuje INVAZI LUPIČů TĚL pro teenagery v duchu svého VŘÍSKOTU, to jest se sympatickými postavami, napínavým dějem a zábavnými dialogy se spoustou metavtipkování. Jak je FAKULTA přiznaně neoriginální (a efekty digitální), tak je svižně napsaná, dobře obsazená a odehraná a efektně natočená, s příjemně podvratným podtextem, kdy žák zastřelí ředitelku a svět můžou zachránit jen drogy. Scéna průchodu školou obsazenou mimozemšťany je boží a ani variace/vykrádačka testu z VĚCI není špatná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela slušný scifi horor se sice ohraným dějem, ale zase disponuje slušnými hereckými výkony. Malý hobit Frodo je dobrý jako vždy a přestože hraje ze začátku menší housle, tak v pozdější fázi se stává hlavním tahounem filmu. Mě osobně se snímek docela líbí i když je to vlastně taková mimozemská pohádka. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • V jedné scéně říká Delilah (Jordana Brewster), že je Portugalka. Ve skutečnosti umí Jordana plynule mluvit portugalsky, jelikož jako malá žila s rodiči čtyři roky v brazilském městě Rio de Janeiro. (Stocki)
  • Pro zobrazení královny byly využity loutky. (griph)
  • Clea DuVall povedala, že postava, ktorú hrá, je veľmi podobná jej, keď mala 14 alebo 15 rokov: temná, namyslená a nespokojná. (Arsenal83)

Reklama

Reklama