Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem vůbec fanouškem Roberta Rodrigueze a jeho tvorba mě nechává chladným, tak Fakultu jsem si vychutnal. Je plná klišé, nepříliš povedených triků, očekávaných lekaček, ale - má atmosféru. A toho já si na filmech opravdu vážím. Už úvodní skladba The Kids Aren´t Alright od Offspring, mě navnadila na 104 minut dlouhou jízdu, mezi upocené fotbalisty, krásné slečny a slizký pedagogický sbor, který se jaksi nakazil neznámým virem a začíná si nárokovat ovládnutí lidstva. Naštěstí je zde parta odvážných studentů, odhodlaných postavit se neznámému zlu. Z herců potěšili hlavně Clea DuVall, Josh Hartnett a Elijah Wood. Režisér Rodriguez se zde nechává očividně inspirovat staršími sci-fi snímky, jako Invaze lupičů těl (1956 - Don Siegel) a Věc (1982 - John Carpenter). Zejména na Carpenterův horor zde nechává silně vzpomenout výbornou šňupací scénou, která evidentně připomíná sekvenci, kdy Kurt Russel provádí na polárnících krevní test. Fakulta se mi líbila. Na nic si nehraje, baví, vyleká a také vzdává hold snímku, který mám tak rád. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vše je zde tak, jak se na teen horor sluší a patří. Rodriguez natočil parádní odreagovávačku s výbornou hudbou, sympatickým obsazením a vším, co mé srdce potěší... Možná někoho překvapí, že se Fakulta umístila na druhém místě mého osobního žebříčku, ale vysvětlení je prosté. U jiného filmu se mi nestalo, abych si ho pustil 4x za sebou a myslím, že už ani nestane. Můj osobní kultík. (OBELIX TOP FILM - #2) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Another Brick In The Wall (Part 2) - Class of 99/Layne Staley [4:18] ,2. The Kids Aren't Alright - The Offspring [2:59] ,3. I'm Eighteen - Creed [3:11] ,4. Helpless - D Generation [3:34] ,5. School's Out - Soul Asylum [3:25] ,6. Medication - Garbage [4:08] ,7. Haunting Me - Stabbing Westward [3:38] ,8. Maybe Someday - Flick [3:47] ,9. Resuscitation - Sheryl Crow [3:59] ,10. It's Over Now - Neve [4:01] ,11. Changes - Shawn Mullins [3:32] ,12. Stay Young - Oasis [5:08] ,13. Another Brick In The Wall (Part 1) - Class of 99 [5:19], ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I've always wanted to do that." Pro mě naprostá špica mezi filmy ze studentského prostředí (nebo si zrovna nemůžu vzpomenout na další můj oblíbený). Názorně satiricky zobrazené typy učitelů i studentů, krásná ukázka snobského vrstvení a skupinkování a zčernokomedizovaná paralela k tak proklatě snadnému vymývání mozků masové skupiny. Já to vždycky říkala, že americký fotbal je zločin. Mým vzorem a idolem je samozřejmě outsiderka Stokely a potom prostě kouzlená slečna Burková (mimochodem asi nejlepší role Famke Janssen). ♥ A jaké z filmu plyne poučení? Vždycky s sebou noste diuretické drogy. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Rodriguezův horor se spoustou známých jmen. Film vychází z Invaze zlodějů těl a vůbec se tím netají. Všichni obyvatelé tohoto malého města jsou totiž postupně ovládnuti mimozemskými parazity. Jen malé skupině studentů se daří odolávat a bojovat proti nim. Chvíli jim trvá, než přijdou na to, jak je porazit. Na svou dobu má film dost dobré vizuální efekty. Dobře působí i atmosféra, jen děj je dost ohraný. "Nažer se tohohle!" ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Natočeno za 75 dní, vše probíhalo od 13.dubna do 26.června roku 1998. (Stocki)
  • Keď učiteľ Furlong (Jon Stewart) sotí Zekea (Josh Hartnett) do akvária plného vody, vidíme, ako je pochopiteľne celý mokrý. V ďalšom zábere, keď s partiou vychádzajú z triedy, je však "zázračne" suchý. (tXtX)
  • Clea DuVall (Stokely) hrá heterosexuálku predstierajúcu, že je lesba. V skutočnom živote je naozaj lesba. (Arsenal83)

Reklama

Reklama