Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (4)

Pět mrtvých psů (2016) 

Třetí minisérie série Detektivů od Nejsvětější trojice se zase vrátila do rukou Hřebejka a ten naštěstí zkrátil minisérii opět na tři díly (přičemž už tak by z toho mohli být dva nadupané díly, ne opět protahovat co se dá), trošku na scénu vrátil Krobotova Vitouše (bohužel kromě prvního dílu nemá Krobot co hrát) a celkově sérii o trošičku vytáhl zase navrch. Ale na Případy pro exorcistu to bohužel opět ani zdaleka nemá. Každý z hrdinů nemá co velkého nabídnout - zatímco v prvních dílech řádí Krobot jak černá ruka a Melíšková mu jde na ruku, Majer dělá černou práci a Voříšková je tam na ocet, tady jsou všichni na ocet až na Voříškovou, která ale ve třetím díle pouze otevře oči (ano, to je celá její role) a Krobot je po prvním díle taky už jen do počtu. Příběh nabízí detektivní klasiku, naštěstí aspoň lokace olomoucké zoo a tajemného statku stojí zato. Rozhodně to není tak velké zklamání jako druhá minisérie, ale také to nedosahuje kvalit prvních dílů. Lepší průměr a naprosto rozdílná kvalita jednotlivých dílů. ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

První díl je naprosto průměrná a hlavně pro diváka zcela chladná detektivka, ve které se dozvíme o co asi v dalších dílech půjde. To je samozřejmě logické, ale natočené je to nezábavně až běda. Stará parta se rozdělila, Horová je řadovou policistkou někde v severomoravské háji zeleném (ve Šternberku), poblíž bývalý kriminalista Vitouš lajnuje antukové tenisové hřiště a užívá si zaprděného důchodu. Jeho klid však přeruší Horová, která dostane případ pěti otrávených a v lese zakopaných psů. Mezitím jsou v olomoucké zoo ukradeni tři medvědi a přitom nešťastnou náhodou umírá hlídač. Na starost to dostává olomoucká kriminálka v čele s Výrovou. Rozjíždí se pátrání po zlodějích. Vzhledem k tomu, že jsem studoval v Olomouci, dávám Hřebejkovi velké plus za to, že točil opravdu v Olomouci a toto město jde poznat v mnoha záběrech. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

No konečně to Hřebejk rozjel. Horová si jde tvrdě po pachatelích vraždy pěti psů, přibírá si na pomoc Vitouše a čím dál víc se zaplétá do děje kolem podnikatele a mafiána v severomoravské vesnici Těšíkov. Olomoucká krimi zase pátrá po pachateli už dvojnásobné vraždy (jeden ze zaměstnanců zoo, který byl zapleten krádeže tří medvědů, je nalezen zavražděn na toaletě obchodního centra) a dostává tip, že by za tím mohla stát skupina lidí, kteří chtějí prodávat medvědí žluč překupníkům a mafiánům. Pomalu se obě linie spojují, přičemž Horová se s Vitoušem dostává rychleji blíž a doplatí na to ke konci dílu. Tento díl je pekelně napínavý a po pomalém začátku je v poslední čtvrt hodince divák napětím přikován k sedadlu. Skvělý díl opět se super záběry z nefalšovaného Olomouce s příležitostnými problesky poutního místa Svatý Kopeček v dálce. PS: olomoucké zoo je právě těsně pod tímto poutním místem ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Přeci jen to Hřebejk zdárně dotáhl do konce, i když opět scénárista Jarchovský udělal z detektivů primitivy, kteří si nedokážou před zatýkáním hlavního podezřelého a navíc vraha zavolat zásahovku, ale jdou na to sami. Budiž, přežili to oni, přežiji to i já. Poslední díl měl pár výtečných momentů, pár vtipných vsuvek, pár hluchých míst, ale celkově to dopadlo ku spokojenosti diváka. PS: zajímalo by mě, proč by Výrová s Vitoušem chodili z nemocnice na jídlo na hlavní náměstí, které je od nemocnice minimálně tři kilometry. To jen tak pro znalce Olomouce. ()

Reklama

Reklama