Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (125)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší z celé trilogie o olomouckém detektivním týmu. Modré stíny měly sice šílenou kameru, která zabírala v každém druhém záběru jen hlavu postavy a asi tři kilometry místa nad ní a taky nepochopitelně vybledlý a světlý obraz, ale byla v nich zápletka, napětí, zábava a divák neznal pachatele skoro až do konce. Tady byla kamera i obraz standardní, ale příběh nestál za nic. A při tom je to škoda, protože takhle dobrá skvadra k sobě se hodících lidí, co by vyšetřovatelů (Melíšková, Majer, Voříšková, Krobot) tady nebyla od Četnických humoresek a troufám si tvrdit, že Marie Výrová je nejpřesvědčivější a nejzajímavější vyšetřovatelka v české kinematografii vůbec. Takže škoda obsazení i vcelku zábavné čtveřice ústředních postav, které byly utopeny v průměrné, nudné, předem odhadnutelné detektivce. Snad se další části chopí někdo podobnější panu Taušovi, popř. přímo pan Tauš (pokud ovšem vymění kameramana)... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, hlavně díky prostředí ve kterým se kriminálka odehrávala, marnej nebyl ani námět a ani herecké výkony, trošku jsem nepochopil některé detaily jakože umyslná komika nebo co ? (pád pistole, cikánský policajt co otevřel dveře)... ten film měl nějakou atmosféru, ale tyhle "komický" prvky to byl prostě trapas. Hřebejk šel zkrátka některejma scénama sám proti sobě, ale jinak jo, ty tři hvězdy si to pejsci zaslouží. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Parta známých detektivů řeší tentokrát zajímavý případ, vztahující se k nelegálnímu obchodu a "zábavě" se zvířaty. Jak bylo naznačeno, jedná se o něco opravdu velkého, sahající vysoko. O tom svědčí i odhodlání pachatelů, kteří se neštítí ani vražd. Série je pěkně rozehrána, umně natočena, herecky sympaticky obsazena. Proč ale průměrné hodnocení? To sráží natahovaný děj, kdy nechápu třídílné vyšetřování, ale nakonec se tvůrci rozhodnou závěr pojmout formou zkratkovitého vyprávění, bez jakéhokoli slibovaného zásahu "hodně vysoko". Bomba se nekoná právě díky banálnímu rozuzlení. Pohádkové klišé s očima na závěr si tvůrci mohli také ponechat. Snažení sympatického vyšetřovacího týmu tedy podkopává závěr, který bohužel scénárista nezvládl dotáhnout do uspokojivého konce. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Možná to přeháním s hodnocením, ale když spousta znalců tolik vynášela fekální Modré stíny, tak nemohu jinak. Rozhodně slušný průměr. Jak tématem, tak "moravským" provedením. Melíšková mě tedy vůbec neuchvátila, asi zde byla jen pro naplnění kvót. Voříšková sice taky žádnej vodvaz, ale sympatii měla za svou roli - jdu tvrdě proti proudu, až si nabiju hubu. A ještě malá poznámka k hudbě. Někdo tu ztrhal průvodní titulkový song. Já jsem si naopak říkal, že se Ryparova skladba k dané série výborně hodí. Je to prostě věc názoru. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Podle mě se to Hřebejkovi s Jarchovskym povedlo o něco víc než jejich první Případ pro exorcistu. Minimálně se vyhnuli nějakejm výraznějším failům, takže ve výsledku na mě Pět mrtvejch psů působí celkem sympaticky a rozhodně nadprůměrně, i když na skvěle vyvážený a vyladěný Modrý stíny to prostě nemá (ač jsou to, pravda, jiný seriály a jakýkoliv srovnání je tak už z principu celkem zavádějící). Ten námět a scénář motající se okolo pašování zvířat zní opravdu asi o něco realističtějc než u předchozích dvou sérií, ale co z toho - to samo o sobě ještě nemusí nutně znamenat, že to bude nějak extra zajímavý. A upřímně řečeno, PMP byly natočený podle mě v zásadě dobře, ale ten příběh mě teda nijak zvlášť netáh, a třeba s atmosférou z Modrejch stínů se to prostě srovnat nedá. Herci ale byli vybraný opět skvěle (tradičně výbornej Myšička, ale třeba i Martin Havelka v roli místního bosse), jen mi tentokrát ta úvodní znělka/písnička nepřišla vůbec zajímavá nebo patřičná, a hudba užitá v dílech samotnejch zas jen nevýrazná. Líbilo se mi ale za ty předchozí excesy věrohodný přeřazení Horový; ta náhoda ale, že na sebe s bejvalejma kolegama z olomoucký mordparty stejně zase narazili, ta už moc věrohodně nepůsobí. Moc pěknej ale byl ten otevřenej konec v nemocnici(poslední záběr), kterej neřek ani víc, ani míň, než musel. Jo a taky Krobot se smetáčkem proti lvovi. Za mě rozhodně nadprůměr a silnější 3*. WTF moments: Divnoscéna s nejdřiv vřelym vítánim Horový jejíma bejvalejma kolegama, kdy pak jen kvůli údajně nevěrohodnýmu návrhu další vyšetřovací verze, kterej jim Horová představí, jeden po druhym začnou z místnosti okázale odcházet, případně se začnou bavit úplně o něčem jinym, jak kdyby se k ní najednou po minutě vůbec neznali. A taky to prohledávání podezřelýho JZD, kde se pořádaj nelegální psí zápasy a kde je stopa ke kradenejm medvědům - mladá holka, byť policistka, si tam jen tak bez pardónu chodí, jako kdyby se nechumelilo a nezavolá si ani posily, ani neřekne o pomoc chlapovi, Viktoru Vitoušovi, kterej tam přijel s ní? ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Olomouci, konkrétně v Olomoucké Zoo a před a na olomouckém vlakovém nádraží. (Winster)
  • Někteří herci se ocitli v průběhu příběhu v kleci s živým lvem. Ten byl dle slov režiséra pod narkózou, nicméně i tak bylo natáčení scény náročné. (rakovnik)
  • Natáčelo se v Olomouci na dolním náměstí. Je zde vidět např. Arionova kašna nebo sloup nejsvětější trojice. (Winster)

Reklama

Reklama