Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (125)

ForGump 

všechny recenze uživatele

Je skvělé, že se Jan Hřebejk, po nepodařených případech z Plzně, vrací k daleko lepšímu projektu. Případ pro exorcistu byl tak nějak svůj a byla tam důležitá ohromná míra nadsázky, Modré stíny si zase hrály, ať už řemeslně nebo obsahově a Pět mrtvých psů přináší zatraceně cool detektivku, jež má tempo, z prostředí zvířecího se zajímavým nápadem nelegálního zápasení a obchodování se zvířaty. Ještě k tomu se scénář nebojí, sice trochu klišoidní, vesnické korupce a propojení mocných a peprnější mluvy, kdy se hlavní zloduch nebojí nadávat policistce do vaginálních oupisů (není důvod se ale pohoršovat, pokud nejste citlivky a přehnaní intoši). Tvůrci vám nejprve nabídnou skvěle natočenou exkurzi olomoucké zoo a to vlastně téměř zdarma (pouze koncesionářských 135 Kč) a pak tradiční pátrací akci, kde opět herci jako stabilně výborná Klára Melíšková, svérázný a skvělý Miroslav Krobot, charismatický Stanislav Majer a pro mě zde dominantní Tereza Voříšková, jakožto psankyně, nacházející podporu v Krobotově postavě, předvádějí skvělé herectví. Navíc i záporáci jsou vhodně zvolení, Martin Havelka tedy dvojnásob a ani slizký arogantní veterinář Martina Fingera nezůstává pozadu. Navíc technická stránka: zajímavá kamera Martina Žiarana a to nemusí být ani přeexponovaná či rozklepaná. Je dobře, že se dvojice Jarchovský a především Hřebejk vrátila k Sýkorově předloze a dobrou a svižnou minisérii. 70% ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

DoNT3 Rákosníci... Asi bych si dopředu netipoval, že Hřebejkovým příspěvkem do celkem originální série bude především rutina. Té je v Mrtvých psech víc než v Exorcistovi (kořeněném odkazy na Friedkinovu klasiku a dalšími přísadami). Zde potěší rozdělení vyšetřování na dvě větve (kriminálka a obvodní oddělení, kde nově působí konstantně sebedestruktivní Ramba por. Kristýna Horová) a nahlédnutí do hájemství 'milovníků zvířat' ve duchu Dvou lidí v ZOO. Po Taušově formálním i obsahovém výkonu v Modrých stínech nikoliv špatný, prostě jen běžný detektivní televizní zážitek, točící se okolo 'milovníků zvířat' divácky neuspokojil. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl: V klidu kriminálka snímaná soudobým poloseverským stylem. Oproti předchozímu psychotropnímu zážitku to Hřebejk vrátil do normálních kolejí. V jeho podání oproti svému minulému pokusu vyladil humornou stránku. Ta tam nechybí, ale je včleněna do příběhu nenásilnějším způsobem (fotbalové jména, vynikající zjebávající projev velitele Voříškové). Kulisy jsou také nevšední...rozjezd OK. 69%. 2. díl: Moravský civilní venkov v naznačené pavučině vztahu je uvěřitelný. Záporák je přesně produkt své doby (Martin Havelka má bohaté zkušenosti s hraním šmejdů). Není to vyšetřovačka o velkých zvratech, což určitě na naší vesnici nevadí. Jinak to svinstvo se dostalo i na Krnovsko :) . 67%. 3. díl: Žádné překvapení se nestalo. Vcelku umě natočené cz krimi chybí nějaký nečekaný moment/komplikace. Prostě cokoliv, co by zmátlo diváka. 64%. Celkové %: 67%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Po pitvě je každej generál." Pět mrtvých psů mělo slušnou atmosféru a ... tím to končí. Je na tom moc vidět, že odborní poradci byli judři plukovníci, kteří o výkonu nemají nejmenší tušení a na obvod jezdí jen buzerovat platfusáky za špinavý boty. Proto při vyšetřování trapas střídá trapas a to až někam k trestnýmu činu "ošahávání veřejného činitele". To už snad není ani zábavný. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo to je za nový smer z materiálu na hodinovú kriminálku urobiť sériu 3x70 minút? Mohlo by to byť seriózne krimi bez tých zbytočných scén, dialógov, odbočiek a situácií, keď sa policajt len tak u veterinára ide odvážiť, aby zistil, že má s topánkami 80 kíl. A možno by pomohlo aj keby policajné centrum nebolo v prostredí verejných záchodov a policajti nerobili vyložené kraviny. Ale aspoň tu oproti Modrým stínom nie je šialená blúdiaca kamera a zvuk skrytého mikrofónu, takže pridám jednu hviezdu naviac. No stále to budú len slabé tri. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Na konci epizody, když Viktor volá Marii (Klára Melíšková), tak u něj svítá, zatímco u Marie, která má ve své kanceláři několik stěn oken, je hluboká noc. (Brain)
  • Natáčelo se v Olomouci na dolním náměstí. Je zde vidět např. Arionova kašna nebo sloup nejsvětější trojice. (Winster)
  • K zásahu na konci jede krajinou konvoj 4 aut: policejní oktávka, neoznačený Yeti, neoznačená oktávka a policejní dodávka. O moment později, když auta přijíždí na místo, konvoj doplňuje páté auto záchranky. O záběr později se najednou objeví 2 další auta zásahovky. Když před kamerou prochází z nich vystoupivší těžkooděnci, záchranka opět projíždí vraty. (Brain)

Reklama

Reklama