Reklama

Reklama

Suburra

  • Česko Krvavé předměstí (více)
Trailer 4

Řím je město moci, kde zločin hledá co nejpřímější cestu, jak všem vnutit svůj vlastní zákon. Film Suburra je příběhem o velkých penězích roztočených kolem plánované výstavby, která má pobřeží v Ostii proměnit v italské Las Vegas. Tento projekt mají pomoci prosadit zkorumpovaný politik Filippo Malgradi, zapletený až po krk s podsvětím; mafián známý jako Číslo 8, který je hlavou mocné rodiny ovládající území Ostie, a především Samuraj, nejobávanější představitel římského podsvětí a zástupce mafie z jihu. Mechanismus dokonalého plánu se ale začíná rozpadat kvůli lidem, kteří žijí na okraji těchto mocenských her. Příběh o zločinu se odehrává ve velmi krátkém časovém úseku sedmi dní, během nichž se rozpoutá brutální válka, která nakonec do svého mlýnku na maso vtáhne vinné i nevinné, zločince, obyčejné lidi, zaprodané politiky i chamtivé kardinály. Poslední den pak nastává Apokalypsa. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (488)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jak a přišel konec, tak to bylo strhující a napětím nervy drásající. Něco jako ruská ruleta - hlavní atrakce na drsné Sicílii, posunuté tak trochu na sever až někam k norským fjordům...Přestože oblíbený žánr, nemohu jít z důvodu až patologicky působícího zla výš, i když si to vysoká kvalita a prestiž provedení (ne)zasloužily. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který se mi nedobře hodnotí. Ani by mě nenapadlo, abych snímku vyčítal nedostatek poctivé filmařiny, ta tam rozhodně byla, problém byl v tom, že byla první hodina zoufale nudná a uspávající. Taky jsem se nedozvěděl nic nového- cikáni a politici jsou prostě všude stejní a prostituce je nebezpečným povoláním. Tyhle věty jsem si prostě musel zapsat: "Tak mě neštvi i ty, nebo ti uříznu nohu a dám ji do mrazáku. A vrátím ti ji, až přineseš prachy." Tak jo teda. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Plochý a nezajímavý příběh o běžných, nudných i unuděných lidech a jejich nezáživném pinožení po Věčném městysu. Takový Motejl Jelimanuel a Makovka, ovšem neanimované. Prakticky nic se neděje, fádní politik při neinteresantním mrdu přestřelí týnku s nepozoruhodnýma kozama, a má to jakési upjaté dopady na vágní svět naprosto frigidního podsvětí. Pamětihodnost filmu je zkrátka nulová, vůbec na to nekoukejte. (Komentář je určen bezduchému souchotináři, skrývajícímu se pod nickem LIVINGDEAD. Pokud poslechne, nebude moci tuto vynikající pecku strhat v den, kdy mu sestra zase na chvilku přepustí klávesnici). Vy ostatní, co si při cinemafilních orgiích nestrkáte hlavu do prdele, či nabuzeni novou dávkou levomepromazinu sourozenkyni do výstřihu, platí mírně odlišná verze - je to ďaha, jen do toho! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Pěkná stylizace, úžasný soundtrack( nejlepší roku!), divoký sex i zajímavý styl vyprávění, ale bylo zde pár věcí, které mi vadily. Stopáž je přepálená, není zde žádný hlavní hrdina, pouze vedlejší postavy a pokud nemám komu fandit, tak mě film nedokáže přikovat ke křeslu. Násilí i akce zde bylo také poskrovnu. Slušně vyhajpovaná gangsterka. Zřejmě not my cup of tea. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie, a to i napriek tomu, že filmy kde vykukuje z každého kúta politika moc nemusím. Ide o čistokrvný mafiózo film s inteligentným krimi príbehom, ktorý je plný intríg, súperenia mafiánskych rodín, sexu, drog, usadených kočovníkov, korupcie, špinavej politiky, mafiánskych praktík, bezcharakternosti, bezcitnosti, pomsty... Film o tom ako to vo vysokej politike chodí a tiež o tom, čo sa stane, keď sa odpratanie mŕtvej prostitútky zverí do rúk prospechárskemu grázlikovi. Pritom všetko je tak civilné, tak naturálne a výborne zahrané. Len škoda tej muziky, ku snímku mi moc nepasovala, našťastie niektoré hudobné pasáže som si aj napriek tomu dokázal vychutnať. Celkovo na mňa film zapôsobil veľmi pozitívne, odporúčam. 85/100 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Všetky miesta, na ktorých sa film nakrúcal, sú autentické (Rím, Ostia), až na osobné priestory, v ktorých býva Pápež – tieto scény sa natáčali v štúdiu. (k4li)
  • Režisér Stefano Sollima sa vyjadril, že pokiaľ by si mal vybrať, jeho obľúbenou spomedzi postáv by bol "Osmička" (Alessandro Borghi), pretože ako jediný sa riadi svojimi hlbokými citmi - snom zmeniť svoje mesto a láskou ku svojej snúbenici. (Sufferer)
  • Režisér Stefano Sollima měl možnost číst první korektury knihy a byl svědkem toho, jak román Suburra vznikal. Na filmové verzi začal pracovat ještě dřív, než román vyšel na pulty knihkupectví. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama