Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Utahaná ukňouraná romanťárna, která si hraje na Počátek zmixovaný s tunou detektivek a kriminálek. Jenomže to vůbec neodsýpá, je to strašně pomalý a celý to táhne jen fajn Jackman. Vizuálně celkem podařené, scénáristicky docela promyšlené, ale vůbec to nebude divácky atraktivní, kromě sexy Fergusson. Prostě tohle se hodí na podmračený a deštivý listopadový večer... 55% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[45%] Reminiscence mě nějak minula. Moc mě to nebavilo, nedokázal jsem se do toho zažrat, i když je tu několik kvalitních aspektů. Máme tu skvělého Hugha Jackmana a Rebeccu Ferguson, solidní vizuál částečně potopeného město, nápady do uvádění lidí do snů a přesto mi ty necelé 2 hodiny přišly nekonečné. Ta kriminální linie je strašně nudná, i když ve finále dává smysl, ale žádná extra nečekaná pointa se nekoná. Co se týče té romantické části, tak ta na mě též nepůsobila moc věrohodně, možná ze strany toho Jackamana chápu, že se do té ženy zamiloval, ale z ní jsem čišel téměř chlad. Ještě tak ta 1/3 je docela zmatená, pak už to bylo vcelku přímočaré. No, sračka to nebyla, potenciál to mělo, kopírovalo to motivy spoustu jiných filmů, ale i tak to je za mě docela bída, bohužel. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Reminiscence je o lásce, nejde však o film romantický (sentimentální), jak je nesprávně uvedeno, protože tohle má k limonádám Rosamundy Pilcherové hodně daleko. Pro ně totiž mimo jiné platí, že musí mít šťastný konec, což se o zdejším zrovna říct nedá. Nijak objevný příběh o hledání zmizelé ženy, nimrání se ve vzpomínkách a nalézání ne až tak překvapivých odpovědí má jen máloco výborného. Mně osobně se líbilo nejvíce zaplavované město....domy shlížející se v hladině, vodní kanály místo ulic.... Jackman předvedl průměrný výkon. Paličatý veterán z války, co potřebuje zachraňovat, když se snaží hlavou rozbít zeď. Fergusonová OK, jako femme fatale neodolatelná, a to je asi tak vše. Ta úporná snaha zakrýt veškerou možnou nahotu krom Loganovy hrudi byla až směšná. Není to úplně špatné, ale tak snadno zapomenutelné, že do pár dní si na děj asi ani nevzpomenu. Škoda. - Nejste unavený z toho pozorovat vše ze stínů? - ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Transcendence pre rok 2021. Sci-fi ktoré by sa chcelo tváriť veľmi inteligentne, ale vo výsledku je tak akurát na smiech. Nefunguje tu totiž takmer nič. Už základné budovanie sveta, kde sú mestá zaplavené vodou je podané s takou vážnosťou a pritom sa jedná o tak hlúpy nápad, že i pri zapojení elementárnej logicky nedáva žiaden zmysel (mrakodrapy sú do polovice zaplavené vodou, ale na tých zvyšných poschodiach veselo funguje ďalej elektrina?!). V tomto nefunkčnom svete následne režisérka rozvíja skôr než akýkoľvek sci-fi príbeh romantickú drámu, čoby samé o sebe nebol najmenší problém keby ... keby to bolo funkčné v rozprávaní príbehu (ale ten nedokáže ani raz strhnúť alebo prekvapiť), keby to bolo funkčné v práci s postavami (ale Hugh Jackman nebol snáď nikdy takto bez akejkoľvek charizmy), keby to bolo funkčné v emóciach (ale chémia medzi hlavnou dvojiciou - Hugh Jackman a Rebecca Ferguson - nie je absolútne žiadna, a to mám oboch týchto hercov v obľube). Následná občasná akcia je skôr iba do počtu a akoby ju režisérka točila nasilu len aby do kín (resp. v tomto prípade skôr na stream) mohla prilákať aj mužské publikum. A ak už k nejakej akcii dôjde, tak je maximálne rutinná. Filmu sa síce miestami darí budovať akú-takú distopickú atmosféru, ale aj to iba v  prípade, že sa nad celým týmto svetom nebudete nijako zamýšlať. Načo sa to totiž celé odohrávalo v tom zaplavenom svete je otázne, pretože pre samotný príbeh je to absolútne nepotrebné, film s týmto svetom okrem pár eye-candy záberov nijako nepracuje a pre celé dianie ktoré je skôr zmesou krimi a romanci je úplne jedno, či by to bolo situované do minulosti, súčasnosti alebo blízkej zaplavenej budúcnosti ako zvolila režisérka, pretože tým filmu privodila iba nespočet logických lapsov. Rotteny tentoraz poprávom zdrvujúce s ich 36%. Za mňa trocha triezvejších CELKOVO: 4/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přídomek "romantický" mě varoval, ale já blbý hejl sedl na lep i přes varování, protože už jsem dlouho neviděl nové velkofilmové scífko. A bylo ještě mnohem příšernější, než jsem se obával. Nemůžu absolutně pochopit, že si někdo dá takovou práci se stvořením zajímavého blízkobudoucího světa, vyrobí jeho vizuálně poutavou animaci, použije určitě ne levné triky a nacpe určitě ne malé prachy do výpravy a známých hereckých xichtů, a potom celou tu pracnou konstrukci bestiálně vymrví a degraduje imbecilní červenoknihovní zápletkou. V některých chvílích, hlavně v poslední čtvrtině, jsem opravdu nepříjemně fyzicky trpěl, nemám totiž na podobný "romantický" sajrajt vybudovanou imunitu, furt čumím jen na horrory a thrillery. Malé bezvýznamné plus za pár pěkných scén (přestřelka, rvačka, piano pod vodou), za skvělého padoucha Curtise a za pěknou Jackmanovu ostřílenou parťačku, která byla o několik světelných let přitažlivější, než ta divná bradatá medúza, do které se Jackman na první pohled naprosto nepochopitelně zabouchnul. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Napriek náročným výzvam nestrácal Jackman dobrú náladu. Každý piatok počas nakrúcania údajne rozdával členom a členkám štábu lístky do lotérie. (Dajman)
  • Jemný zvuk tradičného orchestra bol vyhradený pre bohatých obyvateľov žijúcich na suchých oblastiach mesta Miami. Kolektívne používanie gitary, piana a bicích predstavovali potápajúcí sa svet do ktorého patrili Bannister (Hugh Jackman) a Mae (Rebecca Ferguson). (Reverse01)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama