Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Recenze (507)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejúžasnějších a nejlepé napsaných romantických fantasy filmů.Cageovo herectví je zde opravdu silné,stejně tak i meg Ryan či skvělý Dennis Franz.Emotivní a smutný příběh anděla,jenž chce být člověkem.Skvělá stylizace,skvělá režie,skvělé všechno,tenhle film mě hodně zasáhl a moc rád se na něj dívám.100%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Len málokedy súhlasím s New York Times, ale tam o tomto filme napísali, že Nicolas Cage pripomína skôr sériového vraha, než anjela. Lepšie by som to nepopísal. Anjelská bytosť s nevábnou tvárou a mimikou ako Nicole Kidman na svojich päťdesiatinách. A ešte aj hlúpa bytosť, lebo tak sa nechať odrbať... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Také patřím k těm, kterým se líbilo Nebe nad Berlínem. Tento film je slabý odvar předlohy a přestože se postupem let stal poměrně známou romantickou podívanou, já mu nikdy na chuť nepřišla. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Andělé žijí v knihovně, nosí černé pláště a nemají křídla. Z anděla se stává člověk skokem z mrakodrapu. Tyto poznatky ukládám v mysli do sekce "teologie" k informaci, že Bůh je černoch (viz Božský Bruce). Film: sladký a nudný. Nicolas Cage: neměnný buličí pohled. Meg Ryan: klasika. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh s úžasnými hereckými výkony, který vlastně nemá žádnou chybu. Přesto si zde netroufám dát maximum hvězdiček. ()

Šandík odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad z principu. Dělat remake Nebe nad Berlínem je čin buďto naprosto zpupný, nebo spíše naprosto zoufalý. Jistě, ani jedno ani druhé, jde prostě o prachy. To je ovšem opravdu to nejhloupější možné vysvětlení... ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Anděl, který obětuje věčnost pro lidskou přelétavou a ze strany Maggie i sobeckou lásku (přinutila ho) a jako člověk se hned vrhne do smilstva... To je ve své podstatě hodně ubohá myšlenka a má přesně opačný charakter, než cesta uvěřivšího člověka. (Hřích - lítost - poznání - očištění - věčnost) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch drama/ romantických kousků, které můžu, ač se jim jinak snažím vyhýbat jako čert kříži. Příběh nabitý emocemi, který je postaven především na solidních hereckých výkonech ústřední dvojice. Okouzlující Meg Ryan a charismatický Nicolas Cage ruku v ruce propluli celým filmem, který chytne nejednoho diváka u srdce. Smrt si nevybírá a i když je někdy krutá, stejně jednou přijde pro všechny… ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Hezké a smutné. Navíc netypická romantická role Nicolase Cage. Btw: Tu scénu s kolem jsem jednou zkoušela na vlastní kůži... Jizva na mé ruce budiž mi věčnou připomínkou... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na samotném prapočátku tohoto filmu zazněly jen pouhé dvě věty: 1) Natočíme remake Nebe nad Berlínem, 2) Hlavní roli bude hrát Nicholas Cage. Opravdu, hned, co Nicholas vstoupil do světa filmu muselo být každému jasné, že jednou pro ten jeho výraz smutného baseta, kterému se zakutálel míček, vznikne celý film. Mám Cage i Ryan hrozně rád (jen Meg tady ten květák moc nesluší) a stále ještě v živé paměti pohrdlivý odsudek, když jsem k Městu andělů usedal poprvé. Čekal jsem uslintanou kýčovitou romanťárnu. Ne, že by to romanťárna nebyla (a v závěru možná na ten kýč dojde), ale jedna z těch mála, které mě chytly. Město andělů je hrozně hezky a dojímavě natočený film. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Když někdo řekne "romantický film", tak mám hned jasno - Město andělů !!!! A tak myslím, že není dále co psát. Naprostá pecka a klasika romantického žánru. Jestli tohle nerozehřeje vaše srdce, tak pak už nevím co by mohlo. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"She would give anything on Earth...He would give Eternity, for a Love that lasts forever" O Městě Andělů mi kdysi vyprávěl táta. Prozradil mi, jak to končí a já neměl nikdy odvahu se na to skutečně podívat. Musím říct, že zamilovanější film snad neexistuje. Maggie (Meg Ryan) je doktorka a při operaci jí zemře na stole člověk. Seth (Nicholas Cage) je anděl, kterého při operaci zahlédne. Párkrát se odhodlá za ní jít a postupně se jí snaží říct kdo doopravdy je. Ovšem anděl necítí dotek, vůni ani pohlazení. Seth se do Maggie opravdu zamiluje a... Pokud chcete znát tyhle protivné tři tečky, tak se podívejte na City of Angels. Film má nádhernou hudbu, která skrz vás prostupuje, a vy se noříte do dojemného příběhu o neuvěřitelné lásce. Narovinu asi napíšu, že to je asi nejzamilovanější film, co jsem kdy viděl. Nicholas a Meg mají užasnou chemii a vy tomu příběhu věříte. Velice procítěný film, na který jistě budu ještě velice dlouho vzpomínat. "You choose fall to earth, and when you wake up. You will be.... - Human." (90 procent) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage i Meg Ryan to zahráli výborně, film měl krásnou atmosféru, byl skvěle natočený a proto mi ani nevadily ty místa, kde se třeba pár minut vůbec nemluví. Občas jsem se však poměrně nudil a ten konec mě bohužel moc nedojal, přesto nadprůměr. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Americká blbina, ale aj tak je to jeden z tých lepších filmov Nicolasa Cagea a Meg Ryanovej. Má to super atmosféru a celkovo mi to príde sympatickejšie ako originál už len tým že to nemá potrebu to filozofovať o suchom z nosa. Na druhú stranu je to postavené na celkom cheesy romantickej zápletke, ktorá nasilu žmýka emócie a snaží sa všemožne rozplakať citlivejšie povahy. Soundtrack v pohode a celkovo si to vždy rád pozriem ak to beží v telke bez toho aby ma obalil pocit hanby. ()

Reklama

Reklama