Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo kostky potrubí a ono to funguje velice dobře. Tedy ty stísněné prostory byly skličující a pronásledování oním, co  přišel o ruku a byl spálen, bylo fakt na nervy. Oheň, voda a místo zbývajících živlů kyselina, mrtvoly a podobné legrácky. Nerad vyzrazuji to důležité, nedej bože konce, ale tady musím jasně napsat, co tím chtěl autor říci. Tudíž nejspíš SPOILER. Kde tedy Lisa vlastně byla? Odpověď je prostá - v Očistci. A po mučeníčku a překonání překážek se zaslouženě dostala nahoru, na rozdíl od Adama, který si to samozřejmě coby několikanásobný vrah nezasloužil a jehož hříchy byly daleko těžší než ten Lisin. Pěkný vizuál, výborná hudba a snaživá Weissová. „Jsem mrtvá?" „Tvé tělo už umřelo několikrát..." „ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stísněné prostory zrovna nemusím, takže celková atmosféra na mě působila dost nepříjemně, což je v tomto případě v pořádku. Fajn je i hlavní hrdinka a náístrahy, byť nejsou nijak sofistikované, dokázaly sem tam způsobit solidní patálie. Jenže celkově to bylo monotónní a nepomáhají ani opakující se scény, kterých tu bylo z mého pohledu fakt moc. A nijak mi neimponoval ani závěr, protože se z něho vyklubal obyvklý existenciální blábol zralý na bombu. Dá se to, ale s mojí topkou se tentokrát spíš rozcházím. 60% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek poměrně slušnej. Herečka sympatická, a člověj jí opravdu fandí, a soucítí s ní. Jenže pak se to neubírá tím směrem, kterej bych si já představoval. Místo skutečnýho příběho s nějakým vyustěním je to trochu psycho, na konci pak něco, co nechápu, a neuspokojilo mě to. Tři hvězdy jsou maximum, i když trochu nadhodnocuju. 50%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Elastická Gaia Weiss. Tak se nám ta francouzská holka devadesát minut v elastickém úboru souká klaustrofobickými prostory a potkává se s adepty, ve fázi rozkladu, kteří nastražené pasti před ní nezvládli zdolat. A někde tam venku řádí sadistický vrah, což hlásá rádio, kterého si lepá dívčina na odlehlém místě stopne. A dál? Dál tápeme, jestli je naše hrdinka po smrti, nebo není po smrti? Co si z toho vlastně vybrat. Rozhodně nečekejte jeden žánrový útvar. Fetišisticky disponovaný režisér nám do toho plazení narouboval poměrně všehochuť. Co se začalo svižně a neotřele, postupně upadalo do kolovrátkové jednotvárnosti. No, o nudu se přímo nejednalo, ale už to bylo kapánek ubíjející. Pointa, i když nelze tvrdit, že by se na její smysluplnost dalo stoprocentně sázet, se chce vyhnout veškerým předpokládaným rozuzlením. Prostě chce být jiná. A tak se mně jevilo, že si toho režisér Mathieu Turi naložil až moc, což mělo za následek, že film se mně po závěrečném resumé jevil poněkud myšlenkově neuspořádaně, když se navíc vytasil i s určitým existencionálním přesahem. Na ženu v klaustrofobní akci je pěkný pohled, režisér má technický i vizuální talent, napětí rezonovalo, ovšem ta dramaturgická rozháranost nepřinesla divácký komfort a super zážitek. 6/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnapínavejších hororov tohto pomerne nevýrazného roka, pri ktorom som si uvedomil, že preliezanie takýchto úzkych tunelov nie je nič pre mňa (možno mám klaustrofóbiu aj ja a ani o tom neviem). Najmä keď ma niečo môže každou minútou rozpučiť, rozštvrtiť alebo spáliť. No sexi hlavná hrdinka s prehľadom zvláda prenasledovanie zombíkom, vodné a kyselinové pasce, preliezanie ostnatými drôtmi a mnoho ďalších prekvapení, ktoré nám tvorcovia tejto francúzskej kvalitky ponúkajú. Záver neoslovil ani mňa (dokonca som ho už videl v podobnom, hoci o niečo menej kvalitnom horore), ale 95% filmu je neskutočných. Len tak ďalej Francúzsko. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama