Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (295)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se při úvodních jatkách na diskotéce vyloženě zděsil, tak nakonec jsem dostal celkem solidní béčkovou přehlídku létajících končetin a rozmačkaných těl, která je skutečně natolik svérázná a nesmyslná, až bez výjimky splňuje mou představu o oddechové brutální zábavě. Takto ořezaný a v mnoha ohledech nedotažený scénář je sice krajně nevhodné servírovat masovému publiku, ale základní schéma zůstává stále stejně zajímavé, záporák stále stejně děsivý a nové prostředí, byť neskutečně profláklé a na úkor efektu mnohem méně atmosférické, je ve správných rukou správného kata sázkou na jistotu. Přehnanosti se tentokrát už vůbec meze nekladou (jednička byla v porovnání s tímhle docela realistická) a je strašná škoda, že scénář raději krouží právě kolem všech nechutností a ušlechtilých motivací záchranné mise, místo aby se více zaměřil i na smysl "Sbírky" a všech jejích aspektů. Kdyby se zůstalo u komornějšího pojetí z prvního dílu a zapracovalo se více na psychologii a kriminálních motivech, klidně bych ještě nějaký ten díl skousl. Takhle je to jenom šedivé béčko se závěrečnou scénou, které raději ani nechci rozumět. 60% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak já bych The Collector a jeho pokračování The Collection přirovnal k Laid to Rest... Všechny filmy jsou prakticky jen bezduché řezničiny (což by mi nevadilo), ale zatímco první díly mají alespoň hororovou atmosféru, jejich pokračování se již soustředí jen na samoúčelnou brutalitu a pro mě zcela překvapivě na ne úplně dokonalé gore... Ne, z takovýchto filmů jsem už asi vyrostl... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jatka! Zadání tvůrcům zřejmě znělo: Rozsekejte co nejvíce lidí na maděru! Kombajn na diskotéce byl velkolepý, kam se hrabou sprchy z Bladea, nebo lopatky vrtulníku z 28 týdnů poté. Film z velké rodiny Saw si na nic nehraje, předkládá jen mnohokráte omleté téma - dům+pasti+oběti+maniak v masce = cisterny krve a kruté smrti. Pokud divák ví, do čeho jde, a pokud je na tento typ filmů naladěn, pak není co řešit. Ostatní, pokud nemají potřebu proložit si intelektuální nezávislou scénu béčkovým masakrem, nechť raději zhlédnutí vynechají, ušetří si tak čas i duchaplné komentáře o tom, že tohle tedy opravdu nečekali. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Před lety mě z ničeho nic zaujal napínavý COLLECTOR, no, a dvojka není nic než okoukanej mrdkou slepenej torture-pornovej sendvič SAW a HOSTELa, s úplně nechutnou záchranářskou misí jako náplní uprostřed. Furt se sice něco děje a krvavýho masa se válí všude dost, ale záporák ztratil jiskru a je to kurva neuspokojivá prázdná nuda kdesi v labyrintu pastí a končetin mrtvých těl. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné pokračování, řekl bych že i o kousek lepší. Není to už tolik depresivní jako Collector ale nadruhou stranu to má spád od začátku do konce. Klidně bych si tady přál aby byl film tak o 20-30 minut delší a to se moc často nestává. Po příchodu do opuštěného hotelu začíná peklo v podobě zlověstných pastí, setkání s náhodnými trýzněnými postavami a všelijakých jiných úchylek jednoho z nejbrutálnějších filmových monster poslední doby. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama