Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (110)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na Šípkové Růžence jsem byl coby dítě v kině a pamatoval si z ní hlavně Zlobu a její sídlo, draka, havrana proměněného v kamenný chrlič... Zkrátka samé ty půvabně temné záležitosti. Dnes jsem na film podíval po letech znovu (protože čistokrevná pohádka málokdy uškodí) a jsem nadšený. Všechno to, co se mi líbilo, se mi líbí dál, Zloba je dokonce jeden z nejlepších Disneyových záporáků, a k tomu jsem musel přičíst pro našince poněkud netradičně, ale nápaditě pojatý příběh o Růžence, v němž princ je téměř k ničemu a skoro všechno oddřou tři dobré víly (a vlastně proč také ne, když většinu z toho zpískaly, že), dechberoucí vizuální zpracování... Česká verze má kromě podařeného dabingu také výborné texty písní, o něž se postaral Eduard Krečmar. "Z krásných snů tvou příjemnou tvář už dávno znám..." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Za mňa jednoznačne za 100%! Hoci Sleeping Beauty do veľkej miery ponúka ten istý príbeh ako Snehulienka, skvelo ho obohacuje o mytológiu (sudičky!), no najmä má úplne dychberúci vizuál, ktorý kombinuje stredoveké umenie, art deco a kubizmus. Tie pozadia sú úplne nádherné (kockovité stromy!) a nejde z nich spustiť oči. A to isté platí aj o postavách, Maleficent je bezpochyby najlepšia Disneyho záporáčka. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Druhá (a bohužel poslední) celovečerní disneyovka natočená na superširokoúhlý formát 2.55:1 a 70 mm materiál. Pak se od toho upustilo, protože to bylo strašně drahé. Ale právě díky tomuto formátu si Šípková Růženka zachovala svou jedinečnost. Kupodivu největším kladem je minimalizace typických disneyovských motivů, jako jsou zvířátka a písničky, přičemž melodie jsou inspirovány Čajkovským. V několika momentech je to docela temné (de facto všechny scény se zlou vílou). Dnes natočet něco podobného by si nikdo netroufl. Samotná pohádka přitom bez problémů obstojí i v dnešní konkurenci. Walt Disney a jeho tým si zaslouží veškerý obdiv za odvahu, která sice vyústila do slepé uličky, nicméně v historii světové kinematografie má Šípková Růženka své nezpochybnitelné místo. 10/10 ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Oproti Popelce o poznání méně vtipu, ale zase více prince. Šípková Růženka je akčnější, méně zpívaná (ale opět musím pochválit český dabing) a více zlá. Růženka má paradoxně téměř nejméně prostoru (ale já stejně raději prince, aneb jak je důležité míti Filipa). Další hezký příklad toho, že 2D mají své vlastní velké kouzlo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Obsah je znamy, zato animacia je prekrasna aj spolu s romantickym pribehom. Jasne, ze je to skor pre deti, ale ja som sa bavil aj dnes a viem si predstavit, ako by som sa bavil, keby som mal 10. Nemam tejto Disneyovke co vytknut, takze u mna plny pocet... 06.10.2009 ______ Mary Costa - (Princezna Aurora) +++ Bill Shirley - (Princ Filip) +++ Verna Felton - (Flora) +++ Barbara Luddy - (Počasíčko) +++ Barbara Jo Allen - (Fauna) +++ Taylor Homes - (Stefan) +++ Bill Thompson - (Hubert) +++ Marvin Miller - (Rozprávač) +++ Hudba: Jack Lawrence) +++ ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Šípková Ruženka má v scenári len osemnásť riadkov. To je najmenej zo všetkých princezien od Walta Disneyho. (metal.storm)
  • Film měl na svou dobu astronomický rozpočet 6 000 000 dolarů. Přípravy snímku zabraly 6 let. (Němi)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama