Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl být původně uveden rovnou na video, avšak studio Warner Bros. se rozhodlo poslat jej do kin a rozpočet navýšit na 6 milionů amerických dolarů, nicméně zanedbaná reklamní kampaň způsobila, že film v pokladnách kin pohořel a vydělal pouhých 5,8 milionů dolarů – snímek se zaplatil až z prodejů na video. (fiLLthe3DD)
  • Mnoho z předmětů vystavených na Gotham´s World Fair bylo inspirováno těmi, které se objevily na New York World´s Fair v roce 1931. (liquido26)
  • Počítačově vytvořená verze Gotham City, která se objeví v úvodních titulcích, měla být původně použita i v seriálu. Záměrem bylo vytvořit "virtuální scénu", která by nahradila ručně malovaná pozadí, čímž by se výrazně zrychlila produkce seriálu. Nikdy k tomu však nedošlo. (liquido26)
  • Film je částečně založen na komiksových předlohách - Batman: "Rok jedna" a "Batman: Rok dva". Flashback Batmanovy první noci, kdy bojuje ze zločinem, je přímá paralela k "Roku jedna", zatímco postava Fantoma byla inspirována Reaperem, hlavním padouchem "Roku dva". (liquido26)
  • Původně se mělo jednat o závěrečný film animovaného seriálu Batman. (liquido26)
  • Závěrečná píseň "I Never Even Told You" je jedna za vzácných příležitostí, kde uslyšíte zpívat Tiu Carrere. (liquido26)
  • Navzdory názvu není Fantom ve filmu vůbec zmíněn jménem. (liquido26)
  • Vo filme na chvíľu vidíme spis o Jokerovi, v ktorom je napísané jeho skutočné meno, Jack Napier. Ide o priamy odkaz na Burtonov film Batman z roku 1989, kde sa Joker stvárnený Jackom Nicholsonom volal civilným menom rovnako. V komiksoch ani ostatných filmoch sa jeho pravá totožnosť nikdy neprezradila. Treba však dodať, že v animovanom seriáli Batman z roku 1992, ktorého pokračovaním je aj práve Batman a fantóm, sa prezradilo, že Jack Napier nie je Jokerove skutočné meno, iba jeden z mnohých pseudonymov. (Rieux)

Reklama

Reklama