Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 242 h 39 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Abyste dopadli zločince, musíte myslet jako on. A o tom přesně tenhle seriál je. Na začátku každého dílu se stane vražda nebo únos a speciální tým vedený Mandy Patinkinem musí ze všech důkazů vyprofilovat vraha/únosce. Při profilováni agenti nezůstanou jen u přednášky, ale např. kancelář se najednou promění v místo činu a vidíme, jak se čin pravděpodobně odehrál. Zatím jsem viděl na AXN celou 1. sérii a téměř všechny případy (ano byly i průměrné výjimky) byly velice napínavé od záčátku až do konce. Kdo máte rádi kvalitní krimi, kde se jen nestřílí, ale kde se musí i hodně přemýšlet, rozhodně doporučuju! Pro znalce :) - seriál je velice podobný např. Without A Trace (Beze stopy) nebo The Inside (zatím v Česku neuveden). ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně moje nejoblíbenější kriminálka. Absolutně se nedá srovnávat s Miami, která je už příliš přehnaná. Zločiny jsou vždy originální. Moc se líbí, jak sestavují profil vraha. A dobrým nápadem jsou citáty, které zní na začátku, nebo i na konci každého dílu. Pokaždé nad vybraným citátem dlouho přemýšlím, protože jsou sakra pravdivé. ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Psychiatr: "Kukuřice"_____Camel: "Hranostaj!"____ P: "Těžká melancholie, záliba v kompotech". ... "Podbříšnice".____ C: "Šunka šunka".____ P:"V dětství kolika... později pohlavně zneužit řádovou sestrou v okolí lesní studánky."____ Inspektor: "Tak co?____ P:"Ten člověk nevraždí sám, je jich víc... asi sedmnáct" ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejný příklad jako Útvar pro zvláštní oběti. Výtečný scénář, brutální vrazí a opravdu perfektní herecké výkony a navíc veliká plejáda známých tváří v epizodních rolích vrahů.Bohužel kolektivní detektivky natáčené řadu let nesou svoje úskalí. Málo která parta vydrží dlouhý roky po hromadě, střídají se herci a bohužel pro našince i dabéři. Pokud Vám v nějakém seriálu vyloženě sedne herecký tým, jen těžko se potom smiřujete s odchodem některého z herců, nedej bože hlavní hvězdy. Zákon a pořádek pro mě ztratil smysl u 12. série po odchodu Meloniho, ale 13. sérii jsem ještě dal, tady nastěstí odešel Patinkin po dvou sériích a Mantegna ho nahradil slušně, navíc celý tým je super takže se to dalo. Bohužel opět vystřídání dabérů a nakonec odchod Moora i Gibsona už znamenal vlastně konec seriálu a další díly mě nezajímaj. Ale jak Zákona a pořádek tak Myšlenky zločince prvních pár sérií fakt žeru. ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejlepších kriminálních seriálů co znám. Originální pojetí. Některé díly jsou docela drsné, všechny jsou ale napínavé a většinou i překvapivé. Hlavní postavy jsou rozmanité a neskutečně sympatické (jejich představitelé jsou velmi schopní herci). Matthew Gray Gubler je naprosto dokonalý a hraje mou nejoblíbenější postavu seriálu. ()

Galerie (2 162)

Zajímavosti (18)

  • Producent a scenárista Jim Clemente počas svojej kariéry v FBI absolvoval okolo 500 letov na miesta činu a prezradil, že FBI ani náhodou nemôže dopriať jednotke behaviorálnej analýzy súkromné lietadlo. Lietali vždy druhou triedou ako bežní cestujúci. (krasomama)
  • Seriál a hlavní postava Jason Gideon (kterého hrál Mandy Patinkin) jsou inspirovány skutečným vyšetřovatelem a týmem FBI. (Caszidy)
  • Jednotka analýzy chování (Behavioral analysis unit) sídlí ve městě Quantico. Původně se měl seriál podle tohoto města jmenovat. (pufina)

Související novinky

Reklama

Reklama